DOLAR 32,5567 0.2%
EURO 34,9806 -0.04%
GBP 40,7559 -0.14%
ALTIN 2.450,980,62
BITCOIN 20966170,13%
“ASGARİ ÜCRET BRÜT 20 BİN LİRA OLMALI”

“ASGARİ ÜCRET BRÜT 20 BİN LİRA OLMALI”

KOOP-SEN Başkanı Mehmet Ali Güröz, Yeni Bakış Web TV’de yayınlanan Meltem Sakin’in sunduğu Vizyon programında, Ekonomi Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun “Asgari Ücret Artışı otomatiğe bağlanmalı” sözlerini değerlendirdi. Koop-Sen Başkanı Güröz, “hükümet edenler öğretmenlerin tüm kavga ve direnişine rağmen öğretmenler yasasını geçirebiliyorsa asgari ücret yasasını da bir an önce geçirsin” dedi. Güröz, Bakan Amcaoğlu’nun, “asgari ücretin en düşük kamu maaşına eş değerdedir” demesi gerektiğini belirterek, asgari ücretliye 6 ayda bir de hayat pahalılığının yansıtılması gerektiğine vurgu yaptı

ABONE OL
5 Haziran 2023 09:07
“ASGARİ ÜCRET BRÜT 20 BİN LİRA OLMALI”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeni Bakış

KOOP-SEN Başkanı Mehmet Ali Güröz,  Yeni Bakış Web TV’de yayınlanan Meltem Sakin’in sunduğu Vizyon programında , Ekonomi Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun “Asgari Ücret Artışı otomatiğe bağlanmalı” sözlerini değerlendirdi. Koop-Sen Başkanı Güröz , “hükümet edenler öğretmenlerin tüm kavga ve direnişine rağmen öğretmenler yasasını geçirebiliyorsa asgari ücret yasasını da bir an önce geçirsin” dedi. Güröz ,  Asgari Ücret Artışının otomatiğe bağlanmasının söz konusu olmayacağını çünkü daha komitelerde gündem bile olmadığını belirtti. Güröz , Ekonomi Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun “Asgari Ücret Artışı otomatiğe bağlanmalı” demesinin puan toplasın şirin görünsün diye olduğunu vurguladı. Güröz , “Olgun Amcaoğlu’nun hükümette olan bir partinin bakanı olarak bu açıklamayı yapacağına asgari ücreti otomatiğe bağlasın” dedi. Güröz , Amcaoğlu’nun yapması gerekenin asgari ücretin en düşük kamu maaşına eş değerdedir demesi gerektiğini , asgari ücretliye 6 ayda bir de hayat pahalılığını yansıtılması gerektiğini kaydetti.  Güröz , bu konuda bakanın yasa yapması gerektiğini  bundan sonra  herkesin de bunu bilip  buna göre hareket etmesi gerektiğini  belirtti.  Ekonomi Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun  Hayat Pahalılığı 3 ayda bir verilmeli demecini de değerlendiren Güröz ,  “verin  o zaman” dedi. Daha önce hayat pahalılığının enflasyon oranlarının düşmesinden kaynaklı 2 ayda bir verildiğini anımsatan Güröz , şimdi enflasyonun arttığını ve artmaya devam ettiğini şu an itibariyle enflasyonun %16’ya yakın olduğunu söyledi. Güröz ,  5 aylık hayat pahalılığının %20,  %21’i bulabileceğini Haziran ayı içerisinde bunun %30’a yaklaşabileceğini ifade etti.

 

“20 bin brüt asgari ücret bugünün şartlarında bile az”

KOOP-SEN Başkanı Mehmet Ali Güröz , devlet çalışanlarına  ortalama %30’a yakın oranında bir artış verilmesinin beklenildiğini söyleyerek, “asgari ücrete bu oranda artış yapılabilecek mi” diye sordu. Güröz , asgari ücretliye bu oranda bir artış yapacaklarına inanmadığını çünkü artırmak istemediklerini söyledi.   Güröz , en kötü ihtimalle bugün asgari ücretin brüt 20 bin  Türk lirası olması gerektiğini vurguladı. Güröz bu rakamın verilmesinin söz konusu olmayacağını düşündüğünü de ekledi.  Güröz, asgari ücretin %30 oranında artırılacağını zannetmediğini dile getirdi. Güröz , bu konularda bugüne kadar tecrübelerine dayandırdığı konuşmasında şu an verilen asgari ücretin  13 bin 563 rakamını 16 bin ya da   17 bin de  yapılacağını zannetmediğini kaydetti.  20 bin  Brüt asgari ücretin bugünün şartlarında bile az olduğunu da ifade eden Güröz , komisyon toplantılarında göz önünde bulundurulanlar arasında küçük esnafın yanındaki çalışana bu parayı nerden bulup ödeyebileceğini , çünkü iş hacimleri düştüğünü, işin bir boyutunun da bu olduğunu belirtti.

 “BRÜT 20.000 RAKAMI VERECEK BÜYÜK İŞ ADAMLARI VAR FAKAT ONLARDA ARTMASINA ENGEL”

Bu düşünülürken büyük iş adamlarının unutulduğunu bu rakamları verebilecek patronlarında olduğunu söyleyen Güröz, onlarında bu oranın alınmasına engel koyduğunu dikkat çekti. Güröz, bu işlerin söylem ile olmayacağını insanların bakanların söylemlerine rağbet etmediğine dikkat çekti. Koop-Sen Başkanı Mehmet Ali Güröz ,  bugün hayat pahalılığının 3 ayda bir olacağının bir gün söylendiğini sonrasında kimsenin tartışmadığını buna paralel asgari ücreti’de kimsenin tartışmadığını vurguladı.Güröz , bu konuların kimsenin umrunda olmadığını  belirtti. Güröz, siyasilerin hiçbir söylediğine vatandaş inanmadığını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam