DOLAR 32,3038 -0.13%
EURO 34,8359 0.02%
GBP 40,6142 0.03%
ALTIN 2.413,170,84
BITCOIN 2045711-1,63%
“DAR GELİRLİLERE MARKET  AÇACAĞIZ”

“DAR GELİRLİLERE MARKET AÇACAĞIZ”

DP Milletvekili adayı Serhan Aktunç, Türkiye’de benzeri olan tarım kredi kooperatiflerini hayata geçirmek adına bir çalışma başlattıklarını belirterek, “büyük sermaye bizi eleştirecek ama 10 bin kişi daha uygun fiyata temel gıda ürünlerine ulaşacak” dedi

ABONE OL
5 Haziran 2023 09:05
“DAR GELİRLİLERE MARKET  AÇACAĞIZ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

DP Milletvekili adayı Aktunç, kendisine toplumdan gelen soruların en büyüğünün “ekonomi ne olacak?” yönünde olduğunu belirterek, dar gelirli kişilerin bazı temel gıdalara daha kolay ulaşması noktasında talepler geldiğini söyledi.

 

Bu konuda bir çalışma başlattıklarını belirten Aktunç, “Türkiye’de tarım kredi kooperatifleri var. Burada 150 civarı ürün var. Bunlar temel gıda ürünleridir.  Biz bu ürünlerin listesini yaptık. Biz meclisin yeni sezonda açılmasıyla birlikte en geç eylül ayı gibi bu marketleri açıyoruz. Bizce bu çok önemli bir çalışmadır. Büyük sermaye bizi eleştirecektir belki de ama biz bunu göze aldık” dedi

 

Serhan Aktunç, yasa gereği ara seçimin yapılacağını, bu seçim yapılacağı için 2024 yılında genel seçime gidilmeyeceğini ifade ederek, “hükümet ve muhalefet bu konuda hem fikir” dedi. Aktunç, “Muhalefet hem fikir  olmasaydı bu seçim olmazdı” dedi. Aktunç, “Farklı söylentiler var. Ancak, Muhalefet erken seçim isteseydi 2024 yılı için ısrarcı olurdu, bastırıdı, farklı bir eylem planın içine girerdi” diye konuştu

 

Aktunç, ülke olarak kendi ayakları üzerinde durabilen bir ekonominin yaratabileceğini ifade ederek, takım tutar gibi parti tutmak değil, iş yapmaya çalışanların arkasında durulması gerektiğinin altını çizdi

 

 

 Yeni Bakış

 

DP Milletvekili adayı Serhan Aktunç, hem kamuyu hem özeli hem de akademiyi birleştirerek çözüm önerileri bularak mecliste yasalara dönüştürerek özel sektörün de esnafın da hakkını en iyi şekilde anlatmak istediğini belirtti. Aktunç, halk ve toplum için birşeyler yapmak istediğini belirterek, halkın beklentisinin ne olduğu konusunda anket yapıldığını söyledi. Aktunç, ankete göre halkın önemsediği konunun ekonomi olduğunu belirterek, toplum için en önemli olanın cebi olduğunu kaydetti. Aktunç, evine ekmek götüremeyen bir adamın kıbrıs sorunu ya da Türkiye ile ilişkilerle ilgilenmesinin  beklenmediğini ifade ederek, bizlerin ekmek konusunu nasıl daha iyi bir noktaya  getirebiliriz ya da giderleri nasıl daha çok aşağıya çekebiliriz noktasında çözüm bulması gerektiğini söyledi.

 

“Biz meclisin yeni sezonda açılmasıyla birlikte en geç eylül ayı gibi bu marketleri açıyoruz”

DP Milletvekili adayı Serhan Aktunç, Mayıs TV’de Mayıs Manşet programında Meltem Sakin’in programına katılarak, gündemi ve seçim sürecini değerlendirdi. Aktunç, toplumdan gelen soruların en büyüğünün “ekonomi ne olacak?” yönünde olduğunu belirterek, asgari ücretin daha yükseğe çıkmasında bir sıkıntı olmadığını ama daha dar gelirli kişileri bazı temel gıdalara daha kolay ulaşması noktasında talepler geldiğini söyledi. Bu konuda bir çalışma başlattıklarını belirten Aktunç, şöyle devam etti, “Türkiye’de tarım kredi kooperatifleri var. Burada 150 civarı ürün var. Bunlar temel gıda ürünleridir.  Biz bu ürünlerin listesini yaptık. Biz meclisin yeni sezonda açılmasıyla birlikte en geç eylül ayı gibi bu marketleri açıyoruz. Bizce bu çok önemli bir çalışmadır. Büyük sermaye bizi eleştirecektir belki de ama biz bunu göze aldık.”

Aktunç, “100 kişi bizi eleştirecek ama 10 bin kişi de daha uygun fiyata temel gıda ürünlerine sahip olacak” dedi.

 

“Takım tutar gibi değil, toplum kendini kime yakın hissederse ona oy vermeli”

Aktunç, tek aday için sandığa gidileceğini, aritmetik olarak çok şey fark etmese bile doğru  kişi seçip halkın içinde olan, eti ve tırnağı iile bir yerlere gelmiş kişilerin kürsüde halkın sözcüsü olmasının önemli olduğunu belirtti.  Serhan Aktunç, seçim yaparken parti rozetine bakmaksızın doğru kişilerin üzerinde yoğunlaşmak gerektiğini söyleyerek, takım tutar gibi değil kendini yakın hissettiği ve kendi yaşanmışlıklarını en iyi şekilde savunabilecek kişilerin seçilmesi gerektiğini  kaydetti.

 

“Antik Limanın bütçesi tamamen Turizm Bakanlığının büçesinden çıktı”

Aktunç, 4-5 yıl sürecek olan istikrarlı bir hükümetin topluma daha faydalı olacağını düşündüklerini belirterek, şunları söyledi, “biz ilkleri yapan bir partiyiz. Özel TV’ler de ilk DP zamanında açılmıştı. Kapıların açılması da Girne Antik Liman’ı da biz yaptık ve bitireceğiz. 15 yıldır tüm hükümetler bunu söyledi ve yapmadı. Antik Limanın bütçesi tamamen Turizm Bakanlığının bütçesinden çıkmıştır. Orada bir cesaret ortaya çıktı. Bazı kişiler gecikmeden bahsediyor ama bittiği zaman bu unutulacak.”

 

“Muhalefet erken seçim isteseydi 2024 için ısrarcı olurdu”

Serhan Aktunç, yasa gereği ara seçimin yapılacağını, bu seçim yapılacağı için 2024 yılında genel seçime gidilmeyeceğini ifade ederek, “hükümet ve muhalefetin bu konuda hem fikir” dedi. Aktunç, “Muhalefet hem fikir  olmasaydı bu seçim olmazdı” dedi. Aktunç, “Farklı söylentiler var. Ancak, Muhalefet erken seçim isteseydi 2024 için ısrarcı olurdu, bastırıdı, farklı bir eylem planın içine girerdi. Biz de bu 30 milyon lirayı başka yerde harcardık” diye konuştu. Aktunç, erken seçimin konjektür gereği olması gerekiyorsa bunda hem fikir olduğunu ama hükümetlerin uzun ve istikrarlı olması gerektiği görüşünde olduğunu söyledi.

 

“E- vize yerinde hatta geç kalınmış bir karar”

Aktunç, öğrenci kimliği adı altında ülkeye gelen ancak, okula gitmeyen kişiler için e- vize çalışmasının başlatıldığını belirterek, bundan böyle  e- vize ile birçok evrağın dışişleri bakanlığında inceleneceğini, uygun görülmesi durumunda vize verilerek ülkeye geleceklerini kaydetti. Aktunç, bu kişilerin kaçak olmasından dolayı iş piyasasındaki miktarı da düşürdüklerini, bazılarının uyuşturucudan tutun da güvenlik açıısndan da büyük sıkıntılar yarattığını söyledi. Bu nedenle e-vize kararının alınmış olan doğru bir karar olduğunu belirten Aktunç, bu kararı gecikilmiş bir karar olarak değerlendirdiğini söyledi.

 

“Turizmde tanıtım ve pazarlama şart”

Aktunç, ülke olarak kendi ayakları üzerinde durabilen bir ekonominin yaratabileceğini ifade ederek, takım tutar gibi parti değil, iş yapmaya çalışanların arkasında durulması gerektiğinin altını çizdi. Serhan Aktunç, 2019 yılında turizimin cari açığın yüzde 53’ünü kapattığını belirterek,  2022 yılında da 2019’un yüzde 85’ini yakaladığımızı söyledi. 2023 yılının ilk 4 ayında da 2019 yılının yakalandığını belirten Aktunç, iyi gidildiğini ama tanıtım yapmanın şart olduğunu kaydetti. Aktunç, Güneyin 2022 yılında turizmi tanıtma ve pazarlama için ayırdığı bütçenin yaklaşık 100 milyonEuro olduğuna vurgu yaparak, Türkiye’nin ise 2022 yılında dünyanın 4’ncü en büyük turizm destinası seçildiğini anımsattı. Aktunç, KKTC Turizm bakanlığnın 2022 yılında turizmi tanıtma ve pazarama için harcadığı bütçenin 2022 yılının başında 3 milyon Euro, 2022 yılı sonunda 2 milyon Euro’ya düştüğünü kaydetti.

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam