DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2055620-1,08%
“AKSA’YA HAYIR”

“AKSA’YA HAYIR”

Hükümet, Meclis’te Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı geçirmeye çalışırken, dışarıda Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), eylem yaptı

ABONE OL
11 Nisan 2023 08:24
“AKSA’YA HAYIR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Eylem sırasında El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer ve Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu Meclisin bahçe kapısı üstüne oturdu. Eylemciler Meclis’in bahçe kapısını tekmeleyerek, açmak için zorladı. Bu sırada eylemciler ve polis karşı karşıya geldi. Eylemciler daha sonra zor kullanarak kapıyı açtı, ancak Meclis bahçesine girmedi

 

EL-SEN Başkanı Cesurer, sadece can ve mal güvenliği dışında elektrik arızalarına müdahale edilmeyeceğini açıkladı. Cesurer, “Ülkenin kurumları, geleceği birilerine peşkeş çekilmeye çalışıldığı sürece biz burada olacağız. Bugün Meclis’ten bunu geçirirlerse hepinizin takdiridir ki iyi niyet de bir yere kadardır. Bundan sonra bana kimse şikayet etmesin ‘benim buzluğumdaki iki tavuğum gitti de ne yapacağım’ diye… Ülkemiz elden gidiyor. 40 yıldır bu ülkede soytarılık görüyoruz” ifadelerini kullandı

 

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), El-Sen’in eylemine destek amacıyla dün 08.00-16.15 saatleri arasında Trafik Dairesi Motorlu Araçlar Birimi Lefkoşa şubesinde greve giderken, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) da 09.00-12.00 saatleri arasında Şht. Doğan Ahmet İlkokulu’nda greve giderek, EL-SEN’e destek verdi. Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası da Ercan’da uçuşları durdurdu. Bakanlar Kurulu ise Ercan’daki grevi 60 gün süreyle yasakladı

 

Fotoğraf: Ahmet İKİDERELİ

EL-SEN, Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na karşı Meclis önünde eylem yaptı. Meclis önüne yürüyen eylemciler “Aksa’ya Hayır” yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Eylem sırasında El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer ve Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu Meclisin bahçe kapısı üstüne oturdu. Eylemciler Meclis’in bahçe kapısını tekmeleyerek, açmak için zorladı. Bu sırada eylemciler ve polis karşı karşıya geldi. Eylemciler daha sonra zor kullanarak kapıyı açtı ancak Meclis bahçesine girmedi.

Polisin geniş güvenlik önlemi alıp, Meclis önüne bariyer çektiği eylemde, Dereboyu-Meclis ve Ledra Palace-Meclis güzergahları trafiğe kapatıldı. Girne Kapısı-Meclis güzergahında ise trafik akışı bir süreliğine çift şeritten sağlandı. Meclis önüne gelen eylemcilerin yola çekilen bariyeri kaldırması üzerine, Girne Kapısı-Meclis önü trafik akışına kapatıldı.

TÜRK-SEN Başkanı Arslan Bıçaklı, eylemde yaptığı konuşmada, yıllardır eylem düzenleyerek, Kıb-Tek’e yatırım yapılması gerektiğine vurgu yaptıklarını kaydetti.

Bıçaklı, “Aksa’nın sözleşmesi bitme noktasına geldiğinden başka alternatif yok denilerek, en az 15 yıl daha toplumun Aksa’ya mahkum edilmek isteneceğini söylediklerini” kaydetti.

6 Eylül 2019’da 45 gün içinde 60 megawatlık santral ihalesine çıkmak için sendika ile protokol imzalandığını hatırlatan Bıçaklı, “Daha 45 gün dolmadı mı?” diye sordu.

EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer de vatandaşın uzun süre karanlıkta kalmaması için eylem süresince arızalara müdahale ettiklerini, devre dışı kalan santralleri devreye aldıklarını ve gelen yakıtı boşalttıklarını anlattı.

Ülkenin enerjisinin yüzde 50’sini tutan Aksa’ya bir o kadar daha verilmek istendiğini savunan Cesurer, “540 milyonu aşan vatandaşlarımızın cebinden çıkan bir para var. Bunu daha da artırarak, 1 Milyar 200 Milyon kilowatt saate çıkarmaya çalışıyorlar” dedi.

“Ülke elden gidiyor”

Halkla ilgili hiçbir gailenin olmadığını öne süren Cesurer, “Ülkenin kurumları, geleceği birilerine peşkeş çekilmeye çalışıldığı sürece biz burada olacağız. Bugün Meclis’ten bunu geçirirlerse hepinizin takdiridir ki iyi niyet de bir yere kadardır. Bundan sonra bana kimse şikayet etmesin ‘benim buzluğumdaki iki tavuğum gitti de ne yapacağım’ diye… Ülkemiz elden gidiyor” ifadelerini kullandı.

 

“40 yıldır bu ülkede soytarılık görüyoruz”

Bugüne kadar yapılan yatırımların yapılmamasının tek sebebinin bugünler olduğunu savunan Çağlayan Cesurer, Meclis çalışanlarının duyarlılığı ve greve gidenlere teşekkür etti. “Bugünden sonra ya onlar gidecek, ya bizi götürecekler” diyen Çağlayan Cesurer, sağduyunun galip geleceğine inanç belirtti. El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer, Meclis bahçesi kapısının kırılıp, açılmasının ardından yaptığı konuşmada ise, “Bizim tepkimiz halka kapıyı kapatanlara, polisle bir derdimiz yok” dedi.

TC Lefkoşa Büyükelçisi’nin sözlerini eleştiren Cesurer, “Biz zaten 40 yıldır bu ülkede soytarılık görüyoruz. Yeter artık yeter” ifadelerini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam