DOLAR 32,2832 -0.18%
EURO 34,8058 -0.03%
GBP 40,6427 0.11%
ALTIN 2.408,080,62
BITCOIN 2068235-0,01%
“Yeni kapıların açılmasına  ihtiyaç var”

“Yeni kapıların açılmasına ihtiyaç var”

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Meltem Sakin ile sundukları Yeni Bakış Web TV’de yayınlanan “Sendikal Vizyon” programında yaptığı açıklamada, hem Kuzey’den hem Güney’den geçiş yapmak isteyen insanların kapılarda büyük bir işkence çektiğini söyledi

ABONE OL
26 Nisan 2023 08:36
“Yeni kapıların açılmasına  ihtiyaç var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeni Bakış

KTAMS Başkanı  Bengihan ,  Kuzey’den Güney’e hızlı geçişler olabilmesi için yeni kapıların açılmasına  ihtiyaç olduğunu ama bu konuda maalesef olumlu adım olmadığını vurguladı. Bengihan ,  kapılarda yaşanan eziyete rağmen çok büyük bir kalabalığın karşılıklı geçiş yaptığını kaydetti. Bengihan ,  Özellikle Çarşı’nın içerisinde müthiş bir kalabalığın var olduğunu belirterek  çarşıdaki esnafın  Güney’den gelen  Turistlerden  ve  Rumlardan alış veriş yaptıkları için  memnun olduklarını ifade etti. Esnaf’ın şuanda ekonomik durumlarını idare etmesinin en büyük nedeninin bu geçişlerle bağlı olduğunu söyleyen Bengihan , tüm bunların ekonomiye de çok ciddi katkıları olduğunu ifade etti.                                  Bengihan , son yapılan Protokol ile ve ardından geçirilen yasa ile  geçiş kapılarında güneyden gelen Rumların sigorta poliçelerinde 3 ,6 ve 1 yıllık poliçelere ek katkı anlamında sigortaya ek vergi getirildiğini söyledi.  KTAMS Başkanı Güven Bengihan  , bunun araçlarla geçişlerde ne derece  caydırıcılık yaratacağını bilemediğini ifade ederek  bunun doğru bir karar olmadığını kaydetti. Bengihan  , Kuzey’de 1 aylık sigortanın  25 Euro olduğunu belirterek , Güney’de çıkarttığımız sigortanın sağladığı içerik noktasına bakıldığında ise ,  bizim Kuzey’de, Rumların çıkarttığı sigorta ile Güney’de çıkartılan sigorta arasında  , sigortacıların ve bu işin uzmanlarının söylediğine göre kapsam noktasında  fark olduğunu  buna rağmen bizim daha pahalı olacağı söyleniyor dedi.

“Maliye Bakanı Alişan Şan’a maliye bakanlığı koltuğu çok büyük geldi”

Maliye Bakanının Alişan Şan’nın “Ülkede fakirleşme yok” açıklamasını da değerlendiren Güven Bengihan , bu açıklamayı gördüğünde şok olmadığını bunun bir sürpriz olmadığını belirtti. Bengihan , Maliye Bakanını uzunca bir süredir bakan olduktan sonra gerek ikili görüşmelerde gerekse toplantılarda bir araya geldiklerini yaptığı tespite göre bakanın insani yönü yüksek bir insan olduğunu,  insan olarak asla bir şey söyleyemeyeceğini bakanlık yapabilecek konuda yeterli bilgi,  beceri ve donanıma sahip değil dedi. Maliye Bakanı Alişan Şan’a Maliye Bakanlığı koltuğunun çok büyük geldiğini söyleyen Bengihan , Başbakan Üstel’in kendisine bir parmakçı aradığını parmakçı Maliye Bakanı olarak “benden olsun da çamurdan olsun” zihniyetiyle düşünerek her istediğini evet deyen Maliye Bakanını oraya atadığını ifade etti. Bengihan , Maliye Bakanlığı bilgi ve  nitelik noktasında her türlü eskiyi arar olduk dedi.

“İdeolojilere oy verilmeli”

25 Haziran’da yapılacak ara seçime  ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bengihan , bu ülkede o kadar çok seçim oluyor ki  bundan kaynaklı bu süre içerisinde her şey durur dedi. Bengihan , kamuda yapılan bir çok sınav olduğunu , mülakatların olduğunu , bütün istihdamlar , tayin ,terfi ,atama her şeyin hayatın durduğunu söyledi. KTAMS Başkanı Güven Bengihan , karma oyla ilgili değişiklik yapılmasına  ilişkin ideolojik olarak kişinin görüşünün ne olduğunu sordu.  Görüşünüz sağ mı , sol mu  bu ülke içerisinde hepsi iç içe girdi diye de söylenir  diyen Bengihan kendisinin  inancının  ideolojilere oy verilmesi olduğunu savunduğunu  ve o ideoloji içerisindeki temiz , düzgün siyaset yapanlar arasında bir tercih yapılması gerektiğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam