DOLAR 32,6018 0.38%
EURO 34,8028 0.18%
GBP 40,6440 0.1%
ALTIN 2.498,400,58
BITCOIN 21099905,95%
Valensiya fiyatı haftaya duyurulacak

Valensiya fiyatı haftaya duyurulacak

ABONE OL
5 Mart 2023 21:45
Valensiya fiyatı haftaya duyurulacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Güzelyurt bölgesinde narenciye hasadı yapılan işletmeleri yerinde ziyaret etti. Kıbrıs Meyve ve Sebze İşletmecilik Ltd. (Cypfruvex) Yönetim Kurulu ile bir araya gelen Bakan Oğuz, Kıbrıs Narenciye Üreticileri Ltd. Narenciye Paketleme Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Oğuz, tüccarlara ait diğer narenciye işletmelerini de ziyaret etti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Oğuz yaptığı açıklamada, mandora (king) hasadının başlayıp, bitmesine sayılı günler kala bölgedeki fabrikaları, işletmeleri yerinde ziyaret ederek, imalatçıların sorunları, sektörün içerisinde bulunduğu durumla ilgili görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.


Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Güzelyurt bölgesinde narenciye hasadı yapılan işletmeleri yerinde ziyaret etti.

Mandora sezonunun ocak ayında başlayıp, mart ortasına doğru sonlanacağını belirten Dursun Oğuz, bu yıl sektörün içerisinde narenciyede rekolte azlığı olduğunu, hem Türkiye’de hem de dünya genelinde böyle bir durum oluştuğunu ifade etti. 

Mandora ürününün 50 bin tonu bulmasını beklediklerini ifade eden Oğuz, bu ayın ortasından itibaren de valensiya ile ilgili üreticilerin fiyat beklentisi olduğunu, Cypfruvex’in bu konuda uzun süreden beridir çalışma yaptığını ve gelecek hafta içerisinde bu fiyatın duyurulacağını kaydetti.

Valensiya hasadından 50 bin tonluk rekolte beklediklerini ifade eden Bakan Oğuz, Cypfruvex’in, kendi menfaatine veya ticari payına göre değil üreticinin lehine bir fiyat açıklayacağını kaydetti. Oğuz, valensiyayla ilgili de fiyat açıklandıktan sonra Cypfruvex’in üzerine düşen mükellefiyeti yapacağını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam