DOLAR 32,1709 -0.15%
EURO 35,1363 0.26%
GBP 41,2241 0.05%
ALTIN 2.517,850,70
BITCOIN 2159861-0,28%
“Ülke siyasi yönden çok büyük güvensizlik noktasında”

“Ülke siyasi yönden çok büyük güvensizlik noktasında”

KTAMS Başkanı Güven Bengihan Yeni Bakış Web TV’de yayınlanan Meltem Sakin ile Vizyon programında yaptığı açıklamada , ülkenin siyasi yönden çok büyük güvensizlik noktasında olduğunu , ekonomik yönden ise halkın ve asgari ücretlinin açlık sınırının altında can çekişmekte olduğuna dikkat çekti

ABONE OL
27 Ekim 2023 08:23
“Ülke siyasi yönden çok büyük güvensizlik noktasında”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeni Bakış

 

KTAMS Başkanı Bengihan ,  bu durumdan rahatsızlık duyan ve halkına daha güzel, ekonomik koşul ,eğitim , sağlık ,ulaşım noktasında daha da iyi ulaşılabilir  sağlıklı kamu hizmeti verme noktasında hükümetin bir gailesi olduğunu düşünmediğini ifade etti.

“Bu hükümetin yaptıkları yapacaklarının teminatıdır”

Bengihan ,  bu hükümetten halk için olumlu bir politika geliştireceklerine yönelik bir beklentisinin olmadığını kaydetti.  KTAMS Başkanı  Bengihan , bu hükümetin yaptıkları yapacaklarının teminatıdır dedi. Bengihan , geçtiğimiz gün Meclis’te muhalefetin gündeme getirdiği  Türkiye’ye girişlerle ilgili yasaklı olan bazı vatandaşlar konusunda çalışma yapılması yönünde bir öneri geldiğini anımsatarak hükümetin bu öneriyi bile reddettiğini söyledi.

“Bazı vatandaşların Türkiye Cumhuriyetine  girişinde yaşanan engeller konusunda , hükümetin çalışma gruplarının oluşmasına bile katkısı yok”

Bengihan , kendi yurttaşına karşı sorumluluğu olan bir hükümetin bazı vatandaşların Türkiye Cumhuriyetine  girişinde yaşadığı engeller , yada yaşayabileceği sorunlara yönelik çalışma gruplarının oluşmasına bile bir katkısı yok diyerek bu hükümet halkı için mi vardır yoksa AK Parti iktidarına şirin görünerek o koltuklara oturmak için mi vardır sorusunu yöneltti. Bengihan , bu sorunun cevabının net olduğunu halkı için gaile çeken bir hükümet yoktur dedi. Bengihan , hükümetin son dört yılda yaptıklarından ve  yapmadıklarından da ötürü bunu söylediğini ifade ederek büyük bir sorumluluğu var ama sorumluluklarını yerine getirmiyor dedi.

“Hükümet piyasayı denetlemiyor,  hayatı ucuzlatmıyor , halkına daha güzel günler gelebilmesi için bir ekonomi politikası ortaya koymuyor”

KTAMS Başkanı Güven Bengihan  ,hükümetin piyasayı denetlemediğini,  hayatı ucuzlatmadığını , halkına daha güzel günler gelebilmesi için bir ekonomi politikası ortaya koymadığını belirtti.              Bengihan ,Başbakan Ünal Üstel’in kendisine nüfusunu soran bir basın çalışanına “ben nüfusu biliyorum ama söyleyemem”  dediğini hatırlatarak ,Üstel’in beş yıllık plan programı ona göre yaptıklarını iddia ettiğini söyledi.

“Başbakan kendi nüfusunu bilmiyor ,bilmediği bu eksikliği biliyormuş gibi söyleyerek daha da kötü duruma düşüyor”

Bengihan  ,Başbakan kendi nüfusunu bence bilmiyor ,bilmediği bu eksikliği biliyormuş gibi söyleyerek daha da kötü duruma düşüyor bizde görüyoruz ki bu hükümeti idare edenler, bakanları hükümette halkının yararına faydasına birşeyler yaptığını söyleyemeyiz ifadelerini kullandı. KTAMS Başkanı Güven Bengihan  , bu hükümetin halkının menfaatine yönelik bir politikası yoktur olmaycak da dedi. Bengihan , hükümetin tek gaylesinin AKP hükümetine şirin gözükmek ,  AKP hükümetinin bu ülkede yapmak istediği bir takım yaptırımlara zemin yaratmak olduğunu , bu ülkenin kimliği , kültürü ,dokusu ve yokoluşuna yönelik herhangi bir tedbiri yada endişesinin olmadığını  tek derdinin AKP’ye  hizmet olduğunu söyleyerek maalesef bu hükümetten bize fayda yoktur dedi.

“Samimi olmayan hükümetin halkının alım gücünün korunmasına yönelik ekonomik yönde çalışması da yok”

Bengihan  , hükümetin Akaryakıta indirim yapmamalarının bir sürpriz olmadığını söyledi. Bengihan , dövizde bir dalgalanma olduğunda ,Brent petrolün varil fiyatı arttığında hemen benzin fiyatları arttığını, ama dövizdeki düşüşte, brent petrolün fiyatının gerilemesi konusunda ise akaryakıtta yapılan indirimler yeterli olmadığını söyledi. Bengihan , bu hükümetin samimi olmadığını , samimi olmayan hükümetin halkının alım gücünün korunmasına yönelik ekonomik yönde çalışmasının olmadığını vurguladı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam