DOLAR 32,3376 -0.45%
EURO 34,6801 -0.42%
GBP 40,5153 -0.51%
ALTIN 2.392,93-1,21
BITCOIN 18955601,19%

Ucuz Milliyetçilik

ABONE OL
30 Eylül 2017 08:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

CTP Milletvekili Asım Akansoy, muhalefetin sorgulayıcı yaklaşımlarına hükümetin ucuz milliyetçilikle yanıt verdiğini belirterek, “Bu halk, kimin kamu kaynaklarını nasıl kullandığını, kimin bu ülkede toplumu geliştirmek için çaba ve çalışma içinde olduğunu, kimin bu ülkede Kıbrıs Türk toplumunun varlığını koruma konusunda büyük hassasiyet taşıdığını çok iyi biliyor” dedi.

 

Milletvekili Mehmet Çakıcı, siyasi rant elde etmek için bu ülkede vatandaş yapılan insanlar olduğuna dikkat çekerek, bir kısmının ayyuka çıktığını belirtti. Çakıcı, “Bizim isyanımız böyle vatandaşlıklaradır” diyerek, Başbakanın yaptığı bu açıklamayla, torpille vatandaşlık verilmesine kılıf uydurmaya çalıştığını söyledi.

 

CTP Milletvekili Erkut Şahali ise Başbakan Özgürgün’ün konuşması gereken zamanlarda konuşmadığını, konuşmaması gereken zamanlarda ise Kıbrıs Türk halkına değil, Türkiye halkına konuşmayı tercih ettiğini söyledi ve ekledi, “Başbakan, hamasete ve toplumu bölen söylemlere başvuruyor…”

 

 

Deniz ABİDİN

 

CTP Milletvekili Asım Akansoy, muhalefetin sorgulayıcı yaklaşımlarının hükümet tarafından ucuz milliyetçilikle yansıtıldığını belirtti. Akansoy,  Başbakan ve hükümet yetkilileri, bu ülkenin insanlarını Kıbrıs sorunuyla ilgili gelişmeleri sorguladığında ve vatandaşlık konusunu değerlendirdiğinde “Rumcu” olarak değerlendirdiğini kaydetti. Akansoy, hükümetin ne yazık ki böyle bir düzeyde olduğunda dikkat çekerek, bu tür yaklaşımların Kıbrıslı Türkler tarafından değerlendirileceğini söyledi.

Akansoy, “Biz hiçbir şekilde düzeyimizi bu noktaya çekmeyeceğiz” diyerek, halkın bu ülkede kimin ne olduğunu çok iyi bilecek kadar aklı olduğunu kaydetti.

 

CTP Milletvekili Akansoy:

“Siyaset toplum gözünde güven kaybetti”

Akansoy, şunları söyledi, “Bu halk, kimin kamu kaynaklarını nasıl kullandığını, kimin bu ülkede toplumu geliştirmek için çaba ve çalışma içinde olduğunu, kimin bu ülkede Kıbrıs Türk toplumunun varlığını koruma konusunda büyük hassasiyet taşıdığını çok iyi biliyor. İşin acı tarafı siyasetin bu noktaya gelmesidir. Buna verilecek herhangi bir cevap yoktur. Siyaset işte tam da bu noktada toplum gözünde güven kaybetti”

 

 

“Bize yakışmayan bir noktadayız”

Akansoy, bu tarz konuşmaların var olan sistemden yararlanmak ve var olan sistemin ikbali için kullanan çeşitli kesimlerin uydurmaları olduğunu kaydetti.

Akansoy, “Bize yakışmayan bir noktadayız” diyerek, Başbakan Özgürgün’ün Milliyet Gazetesine verdiği röportajda Rum’a hizmet etme iddialarıyla birlikte Kıbrıslı Rumların da vatandaş yaptığından söz ettiğini anımsatarak, “biz de oranımızı koruyabilmek adına vatandaş yapmak zorundayız” dediğini söyledi.

 

“Kıbrıslı Türkler buna prim vermez”

Akansoy, şöyle devam etti, “Aslında Başbakan bu açıklamayı yaparken aklındaki konu Kıbrıs konusudur. Başbakan’ın bu söylediğini Meclis kapanmadan önce kürsüde Tahsin Ertuğruloğlu da yapmıştı. Kıbrıs sorununda alternatif yaklaşımlar getiren konuşmamı o zaman Ertuğruloğlu da Rum’a hizmet olarak nitelendirmişti. Bu aslında çok alıştığımız bir dil. Özgürgün’ün bu konuşmasının seçime dönük olacağına inanmıyorum. Kıbrıslı Türklerin de buna asla prim vereceğine inanmıyorum. İnanıyorum ki Kıbrıslı Türkler böyle bir konuşmanın ülke Başbakanı tarafından yapılmasından ciddi anlamda rahatsız olmuştur”

 

“Maskeleri düşürmeye devam edeceğiz”

 “Başbakan’ı bugün kimsenin alkışladığı yok” diyen Akansoy, “ su konusunda olduğu gibi, vatandaşlık konusunda olduğu gibi, Kıbrıs sorununda olduğu gibi, yolsuzluklar ve arazi peşkeşleri konusunda olduğu gibi sorgulamaya ve maskeleri düşürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Milletvekili Çakıcı:

“Kılıf arıyorlar”

Milletvekili Mehmet Çakıcı, buradaki konunun vatandaşlık yapılıp yapılmaması olmadığını ifade ederek, ülkede 25 yıldır yaşayan, burada doğan çocukların olduğunu belirtti. Çakıcı, bu gibi insanların vatandaş olmasının elbette hakkı olduğunu söyleyerek, muhalefetin şikayetinin bir günde ve torpille vatandaş yapılması olduğunu kaydetti. Çakıcı, siyasi rant elde etmek için bu ülkede vatandaş yapılan insanlar olduğuna dikkat çekerek, bugün yapılan vatandaşlıkların bir kısmının ayyuka çıktığını belirtti. Çakıcı, “Bizim isyanımız böyle vatandaşlıklaradır” diyerek, “bunun Türk, Rum tarafı yoktur” dedi. Çakıcı, “Adalet hepimize lazımdır” diyerek, Başbakanın yaptığı bu açıklamayla, torpille vatandaşlık vermesine kılıf uydurmaya çalıştığını söyledi.

“Başbakan açıklamalarıyla duygusal sömürü yapıyor” diyen Çakıcı, “kimse duygusal sömürü yaparak vatandaşı kandırmasın” dedi.

 

CTP Milletvekili Şahali:

“Başbakan hamasete tenezzül ediyor”

CTP Milletvekili Erkut Şahali, Başbakan Özgürgün’ün konuşması gereken zamanlarda konuşmadığını, konuşmaması gereken zamanlarda ise Kıbrıs Türk halkına değil, Türkiye halkına konuşmayı tercih ettiğini söyledi.  Özgürgün, bunun da böyle bir açıklama olduğuna dikkat çekerek, Özgürgün’ün hükümetin son dönemde yaptığı icraatlara cevap vermekten  kaçındığını belirtti.

Şahali, şöyle devam etti, “Başbakan vatandaşa cevap vermek yerine hamasete tenezzül ediyor. Bu Başbakana yakışmayan bir tavırdır.  Kıbrıs Türk halkında yurttaşlıklarla ilgili sorulan sorular ve beklenen cevaplar hangi milletten insanların yurttaş yapıldığıyla alakalı değildir. Bu yasalara aykırı davranılıyor olmasından dolayıdır. Başbakan yürürlükteki yurttaşlık yasasına uymadığı için eleştirilmektedir. Dava konusu olan yapmış oldukları işlemler de yasaya aykırı olduğu inancıyla yargıya taşınmıştır. Başbakan, bunlara yanıt vermek yerine hamasete ve toplumu bölen söylemlere başvuruyor. Yakışıksızdır. Ancak Sayın Özgürgün’ün kapasitesinden de beklenen doğrusunu isterseniz bu kadarıdır”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam