DOLAR 32,3636 -0.37%
EURO 34,7053 -0.33%
GBP 40,5739 -0.38%
ALTIN 2.394,76-1,14
BITCOIN 18959060,67%
Tatar eski belediye başkanlarıyla yemekli toplantı yaptı

Tatar eski belediye başkanlarıyla yemekli toplantı yaptı

ABONE OL
10 Aralık 2023 13:35
Tatar eski belediye başkanlarıyla yemekli toplantı yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen eski belediye başkanları toplantısına katıldı.

Tatar, siyasete girdiği günden itibaren belediye başkanları ile sürekli diyalog halinde olduğunu ifade ederek, eski belediye başkanlarının tecrübe ve birikimlerinden yararlanmak istediğini söyledi.

Belediyelerin birleştirilmesiyle ilgili Yerel Yönetimler Reformu konusunda konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, belediyelerin güçlenmesinin ülkenin gelişimine ve kalkınmasına katkı sağlayacağını vurguladı. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin desteğiyle, iki eşit egemen devletin işbirliğine dayalı çözümünü dünyaya anlattıklarını ifade etti.

Tatar, Türkiye ile Yunanistan arasındaki son gelişmelere de değinerek, Kıbrıs'ta siyasette değişiklik olmadığını Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde teyit ettiğini belirtti. Kıbrıs adasında enerji sorununun çözümü için Türkiye üzerinden Avrupa Birliği'ne bağlanma teklifi yaptıklarını ancak Kıbrıs Rum tarafının işbirliği yapmak için masaya oturmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC'nin Türk Devletler Teşkilatı'na gözlemci üye olmasının önemine vurgu yaparak, ülkenin güçlendirilmesi ve gelecek nesillere emanet edilmesinin amaçları olduğunu belirtti. Ekonomik verilere de değinen Tatar, pandemi dönemini aşmanın ve turist sayısının artmanın olumlu gelişmeler olduğunu söyledi. Ayrıca, ülkeye nitelikli öğrenci çekmek için çalışmaların sürdüğünü ve çift vize uygulamasının önemini vurguladı.

Yabancılara mal satışının belli kurallara bağlı olduğunu, sayılarla kısıtlandığını ve güvenlik soruşturmasından geçtiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, sözleşmeyle yapılan ve tapuya bildirilmeyen satışın önüne geçilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam