DOLAR 32,3447 -0.05%
EURO 34,8344 0.1%
GBP 40,6335 0.1%
ALTIN 2.384,32-0,50
BITCOIN 19878594,91%
“TAŞIMA NÜFUS GERÇEK NÜFUSU GEÇTİ”

“TAŞIMA NÜFUS GERÇEK NÜFUSU GEÇTİ”

KAMU-SEN Başkanı Metin Atan, Kıbrıslı Türklerin ülkede ikinci hatta üçüncü sınıf vatandaş durumuna düştüğünü belirtti

ABONE OL
19 Mayıs 2023 08:31
“TAŞIMA NÜFUS GERÇEK NÜFUSU GEÇTİ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Atan, ülkede güvenlikten tutun da birçok sorun olmasına rağmen en büyük sorunun ekonomi olduğunu belirterek, ülkede doğru yapılan bir şey olmadığını söyledi.

Atan, ülke nüfusuna bakıldığında orijinal nüfusun 60 bin olduğunu, üçüncü uyruklu sayısının ise 95 bin civarında olduğunu kaydetti. Atan, ülkenin bir başka sorunun ise serbest piyasa olduğunu söyleyerek, “böyle bir şey olamaz” dedi. Atan, ülkenin yüzde 80’inin açlık sınırının altında olduğunu belirterek, bir işle geçinmenin artık hayal olduğunu söyledi

 

 Ülkede kayıt dışılığın giderek yükselmekte olduğuna vurgu yapan Atan “kayıt dışılığı önleme adına kredi kartı kullanılsın dedik, ancak bu konuda da bir olmadı” dedi. “İpler hep başkalarının elinde” siyen Atan, “eskiden bir karış toprak vermeyiz diyenler şimdi yabancılara toprağımızı satıyor” diye konuştu. Atan, bunu fırsat bilen 3-5 aç gözlünün köşeyi döndüğünü söyleyerek, hiçbir çare üretilmediğini, yasa geçirmenin değil uygulamaya koymanın önemli olduğunu belirtti

 

 Metin Atan, şimdi ara seçime gidileceğini ve harcanacak olan tutarın 25-30 milyon arası olacağını belirterek, “bilsek ki halkın yararınadır, bilek ki bu aday olmasa her şey tıkanacak, bu seçim gerekli deriz. Bu seçim olsa ne olur olmasa ne olur?” diye sordu

 

 Atan, “Maliye Bakanının da eli kolu bağlı. Burada esas hükmedecek olan başbakandır. Balık baştan kokar. İnsanlar artık motivasyonunu kaybetmiş. Hükümet sadece tribünleri oynuyor. Şimdi seçim var diye birçok vaat verilecek” dedi. “Kimse umutlu olmasın, daha kötü günler bizi bekler” diyen Atan, “zaten dibe vurduk ama dibin dibini de göreceğiz” şeklinde konuştu

 

 

 Yeni Bakış

KAMU-SEN Başkanı Metin Atan, Yeni Bakış WEB TV’de yayınlanan Vizyon programında Meltem Sakin ile gündemi değerlendirdi.

Atan, ülkenin artık korsan bir ülke olduğunu belirterek, herkesin kendi adaletini kendisinin tecelli etmeye çalıştığını söyledi. Atan, ülkede güvenlikten tutun da birçok sorun olmasına rağmen en büyük sorunun ekonomi olduğunu belirterek, ülkede doğru yapılan bir şey olmadığını söyledi. Metin Atan, toplum olarak farklı bir mizaca sahip olduğumuzu, kimseye farklı bir şey yaptırılamayacağını kaydetti. Atan, ülke nüfusuna bakıldığında orijinal nüfusun 60 bin olduğunu, üçüncü uyruklu sayısının ise 95 bin civarında olduğunu kaydetti. Atan, ülkenin bir başka sorunun ise serbest piyasa olduğunu söyleyerek, “böyle bir şey olamaz” dedi. Atan, ülkenin yüzde 80’inin açlık sınırının altında olduğunu belirterek, bir işle geçinmenin artık hayal olduğunu söyledi.

Metin Atan, “ülkede ipleri artık ipleri bıraktılar” diyerek, 3-5 tane emlakçının eline kaldığını söyledi. Atan, sadece daire değil toprağın da satıldığına dikkat çekerek, “eskiden bir karış toprak vermeyiz diyenler şimdi yabancılara toprağımızı satıyor” diye konuştu. Atan, bunu fırsat bilen 3-5 aç gözlünün köşeyi döndüğünü söyleyerek, hiçbir çare üretilmediğini, yasa geçirmenin değil uygulamaya koymanın önemli olduğunu kaydetti. Atan, rafta duran ürünün her gün fiyatını arttığını belirterek, et konusunda alınan ithal kararını olumlu bulduğunu, birilerinin tekelinde olmaması gerektiğini söyledi. Metin Atan, “Vatandaş et yiyemiyor” diyerek, 4 kişilik bir ailenin et parası için 2 bin lira ödemesi gerektiğini söyledi. Metin Atan, “Daha önce bu fiyata 20 kişi doyardı” diyerek, bu konuda duyarlılık gösterilmediğini, çünkü hükümet edenlerin umurunda olmadığını söyledi.

Metin Atan, kayıt dışılığı önleme adına kredi kartı kullanılsın denildiğini belirterek, ancak bu konuda da bir ilerleme olmadığını söyledi. Atan, “Denetlemezseniz herkes de istediği gibi ürününü satar” diyerek, “vatandaş da kilo kilo aldığını artık tane tane alıyor” dedi. Atan, Kıbrıslı Türklerin ülkede ikinci hatta üçüncü sınıf vatandaş durumuna düştüğünü belirterek, “taşıma nüfus gerçek nüfusu geçti, bu hangi ülkede var?” diye sordu. Atan, “Türkiye bizim kırmızı çizgimiz de olsa yanlış yapılan varsa da eleştirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Atan, “Ülkede seçim olsa ve mevcut hükümet gitse muhalefeteyken bu yaptıklarını sorgulayacak” diyerek, şöyle devam etti, “markerleri denetlemek, iş yerlerini denetlemek bu kadar zor mu? vergi almak bu kadar zor mu? çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almak bu kadar zor mu? adaletli vergi sistemi çok önemlidir. Ülkedeki yönetim şekli sistemden kaynaklı olarak ileriye gidilmiyor. Ercan 13 yıl oldu. 13 yılda şehir kurardınız. 13 yıldır hala Ercan’ı AB’ye uygun hazırlayacakmışız. Ne tesisatı var ne yapısı var.”

Atan, ara seçime gidileceğini ve harcanacak olan tutarın 25-30 milyon arası olacağını belirterek, “bilsek ki halkın yararınadır bilek ki bu aday olmasa her şey tıkanacak bu seçim gerekli deriz. Olsa ne olur olmasa ne olur. Bir partimiz bir iş insanını aday göstermiş. İş insanının mecliste ne işi var? Bir iş insanı, ekonomisi iyi biri ne katkısı olacak? Kaldı ki bu kişi kamu görevlilerine hakaret eden bir kişi” diye konuştu.

Metin Atan, ek mesailerin 4 ay oldu ödenmediğini belirterek, önümüzdeki ay seçim olacağı için ödeneceğini söyledi. Atan, “Maliye Bakanının da eli kolu bağlı. Burada esas hükmedecek olan başbakandır. Balık baştan kokar. İnsanlar artık motivasyonunu kaybetmiş. Hükümet sadece tribünleri oynuyor. Şimdi seçim var diye birçok vaat verilecek” dedi. “Kimse umutlu olmasın, daha kötü günler bizi bekler” diyen Atan, “zaten dibe vurduk ama dibin dibini de göreceğiz” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam