DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20680641,25%
Şarkıcı Seçil Çiftçi, sevgilisini öldürmüştü… Babası için yeni karar

Şarkıcı Seçil Çiftçi, sevgilisini öldürmüştü… Babası için yeni karar

Şarkıcı Seçil Çiftçi, sevgilisini öldürmüştü… Babası için yeni karar - İstanbul Sancaktepe'de ormanlık alanda cesedi bulunan Semih Sevim'in Şişli'de bir evde külotlu çorapla boğularak öldürülmesine ilişkin davada, 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan yargılanan şarkıcı Seçil Çiftçi'nin tutukluluk halinin devamına, babası Cemal Çiftçi'nin ise tahliyesine karar verildi.

ABONE OL
22 Haziran 2023 14:45
Şarkıcı Seçil Çiftçi, sevgilisini öldürmüştü… Babası için yeni karar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İstanbul Sancaktepe’de ormanlık alanda cesedi bulunan 40 yaşındaki Semih Sevim’in külotlu çorapla boğularak öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması, İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Seçil Çiftçi, babası Cemal Çiftçi ve avukatları katıldı. Öldürülen Semih Sevim’in ailesi ve avukatı da duruşmada hazır bulundu.

“KADINLIK GURURUM KALMADI”

Mahkemede savunmasını yapan tutuklu sanık Seçil Çiftçi, Semih Sevim’in kendisine takıntılı olduğunu, peşini bırakmadığını ve kendisini taciz ettiğini söyledi. Çiftçi, “Semih’i 2018 yılından beri tanıyorum. Tokat’ta sosyal medya üzerinden tanışmıştık, ara ara görüştük. Kendisine gönül bağımız olamayacağını defalarca söyledim. Kendini buna hazırla dedim. 2-3 gün görüşürüz sonrası yok, bana aşık olma dedim. Bu şekilde birkaç kez görüştük ama o 2 gün benimle takılsa üçüncü gün benim sahibim olduğunu zannediyordu.

Peşimi bırakmadı, tehdide, tacize devam etti. Ara ara görüştük ama sonrası hep aynıydı, kendini kocam sanıyordu. ‘Onunla görüşme, öyle yapma’ diyordu. Bana hakaret ediyordu. Kadınlık gururumu ayaklar altına aldı.

Ailesine bile ulaştım, ‘Çocuğunuzu benden uzak tutun’ dedim. Bana saplantılıydı, ‘Bu benim başıma bela olacak’ dedim. Bir gün yine görüştüğümüz sırada otel odasında benim uygunsuz fotolarımı çekmiş, alkollü halimden faydalanıp. Beni bunlarla tehdit etti. Sonra da bunu tüm aile fertlerime, çektiği fotoğrafları tek tek attı. Kadınlık gururum kalmadı, rezil rüsva etti beni” dedi.

“ÇORAP NE ARA BOYNUNA GİTTİ ANLAMADIM”

Çiftçi, babasının kullandığı araçla ailecek Beylikdüzü’nden Şişli’ye doğru yola çıktıklarını, kendisinin evin yakınlarında indiğini, babasının parkinson hastası annesi için ilaç almak üzere eczaneye gittiğini belirterek, eve gittiğinde Semih Sevim ısrarlı aramaları üzerine evin önünde görüşmeyi kabul ettiğini söyledi.

Çiftçi, kapının önüne çıktığında kendisini gördüğünü ve zorla içeri girdiğini anlattı. Çiftçi, “Saçımdan tutup beni mutfağa çekti. Sağ tarafım hala kısmen kel. Yere düştüm. Nevrim döndü, yerdeyken tekme vurdum. Kasığına mı ne geldi. Tam ayağa kalkıyordum, ağzımı kapattı. Vurarak kendimi elinden kurtarmaya çalıştım. Tabak vurdum. Sandalye bacağını vurdum. Viski şişesini kafasına vurdum.

12 dakika kadar boğuştuk. Sağında bıçak vardı, bıçağı kullanamasın diye sertçe sopayla vurdum. Kendisini öldürme gibi bir niyetim yoktu. Ya ona ya bana bir şey olacaktı. Bıçağı elinden düşürdü. Sonra onun üstüne atladım. Yandaki atılacak şeyler içinde külotlu çorabım vardı. Ellerini bağlayacaktım ama ne ara o çorap boynuna gitti, ne ara nefessiz kaldı anlamadım. Yerden kalkmayınca anladım zaten” dedi.

“BABAMA YARDIM ETMESİ İÇİN YALVARDIM”

Olaydan 10 dakika sonra anne ve babasının geldiğini söyleyen Seçil Çiftçi, “Babam nabzına baktı, öldüğünü söyledi. Yardım etmesi için yalvardım, ikna ettim. Bıçağı, kanlı tişörtü, sopayı çöp poşetine doldurdum, çöp konteynerine attım. Semih’i bir battaniyeye sardım. Ayakları battaniyeden sarkıyor diye boğduğum külotlu çorapla ayaklarını bağladım. Babamın aracının bagajına koyduk” dedi. Olayın sonrasında, anne babasıyla birlikte araca bindiklerini ve cesedi internet üzerinden bulduğu ormanlık alana bıraktıklarını söyledi.

“BABALIK DUYGULARIMA YENİK DÜŞTÜM”

Seçil Çiftçi’nin babası Cemal Çiftçi ise savunmasında, “Olay günü kızımın evinde yerde yatan birini gördüm. Nabzı atmıyordu. Kızım, ‘Baba bunu götürüp bir yere atalım’ dedi. Babalık duygularıma yenik düşerek mecbur kalıp kabul ettim. Aracımı getirdim evin önüne. Kızım maktulü battaniyeye koymuştu. Yola çıktık, ormanlık alanda bıraktık. Keşke bunları yapmasaydım” dedi.

“SEÇİL’İN KARDEŞİME GÜCÜ YETMESİ İMKANSIZ”

Semih Sevim’in ağabeyi Fatih Sevim ise, “İlk fotoğrafları şantaj için Seçil çekti. Kardeşim çok kuvvetli bir insandır, Seçil’in ona gücü yetmesi imkansız. İnanıyorum ki bir kişi daha var. Kardeşim kasten öldürüldü, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Maktulün kız kardeşleri Sebile Selvitopu ile Sevgi Arslan ise sanık Seçil Çiftçi’nin kardeşlerine sürekli şantaj yaparak parasını aldığını söyleyip, şikayetçi oldu.

MAHKEME HEYETİ BABAYI TAHLİYE ETTİ

Duruşmada ifade veren tanık Yusuf Yener olay günü sanık Seçil Çiftçi’nin kendisinde kaldığını söyledi. Yener, “İşten sonra eve geldim. Seçil sızmıştı, ortalığı toparladım. Telefonu ısrarla çalıyordu, babasının aradığını gördüm. Uyandırdım, toparlandı. ‘Baba ben arkadaşta kaldım, çıkıyorum’ dedi. Çıkarken ‘O takıntılının.. koyacağız’ dedi” diye ifade verdi. Ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu kaldığı süre ve delil durumunu dikkate alarak sanık Cemal Çiftçi’nin tahliyesine, Seçil Çiftçi’nin tutukluluk halinin devamına hükmetti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

1 Ocak 2023 tarihinde Sancaktepe Sazak Çeşme Mesire Yeri yakınlarında kimliği belirlenemeyen bir kişinin ölü bulunmasıyla başlayan soruşturmada, ölen kişinin daha önce kayıp ihbarında bulunulan Semih Sevim (40) olduğu belirlendi. İddianamede, şüpheli Seçil Çiftçi’nin mesajlar göndererek sosyal medya paylaşımları yaptığı ve ölüm tehditlerinde bulunduğu ifade edildi. Sevim’in de şüphelinin anne ve babasına mesaj attığı, şüpheli baba ile kızın savunmalarına yer verildi.

Şarkıcı olan Seçil Çiftçi’nin, Sevim’in kendisini takıntı haline getirdiğini ve uzaklaştırma kararı aldırdığını söylediği ifade edildi. Şüphelinin savunmasında, olayın yaşandığı evde boğuşma sonucunda Sevim’i öldürdüğü belirtildi. Parkinson hastası anne hakkında takipsizlik kararı verildiği belirtilen iddianamede, şüpheli babanın olay yerinde olduğunun tespit edildiği ve cinayete katıldığı kanaati oluştuğu ifade edildi.

Seçil Çiftçi ve babası Cemal Çiftçi hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam