CTP Milletvekili Devrim Barçın’ın paylaşımı şöyle oldu;
2024 Bütçesinde Başbakanlık Temsil Giderlerine 668 Bin TL koyup 3 Milyon 368 Bin TL, Ağırlama Giderlerine de 1.5 Milyon TL koyup 5 Milyon 200 Bin TL harcamışlar.
2024 Bütçesinde Başbakan Yardımcılığı Ağırlama Giderlerine 4 Milyon TL koyup 17 Milyon TL harcamışlar.
2024 Bütçesinde Ulaştırma Bakanlığı Temsil Giderlerinde 187 Bin TL koyup 436 Bin TL harcamışlar.
2024 Bütçesinde Sağlık Bakanlığı Temsil Giderlerine 187 Bin TL koyup 495 Bin TL, Ağırlama Giderlerine de 300 Bin TL koyup 637 Bin TL harcamışlar.
İşte sorun buradadır dostlar. Bütçe disiplini nâmına gram bir çaba yok. Gereksiz kamu harcamalarını kısacak ve gelirleri de artıracak hiçbir çaba ortaya koymuyor UBP, DP ve YDP “Hükümeti”. Sonra da iş Hastanelerimize, Okullarımıza, Yollarımıza gelince de kaynak yok diyorlar. Hayır ! Bu ülkede kaynak vardır; sorun kaynağın adil dağıtılmaması sorunudur.
Ama az kaldı dostlar. Halkın vergilerini hep kendi hizmetlerine kullananlar gidecek ve CTP iktidarında kamu kaynakları Halkın Kamusal Sağlık, Kamusal Eğitim ve Kamusal Ulaşım hakkı için alt yapı yatırımlarına, Halkın Hizmetine kullanılacaktır.