DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044007-2,73%
“Okullarda rehberlik hizmetlerinin güçlendirilmesi gerekli, bu kadrolar artmalı”

“Okullarda rehberlik hizmetlerinin güçlendirilmesi gerekli, bu kadrolar artmalı”

ABONE OL
29 Mart 2024 12:23
“Okullarda rehberlik hizmetlerinin güçlendirilmesi gerekli, bu kadrolar artmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem Mayıs TV’de yayınlanan “Meltem Sakin ile Mayıs Manşet” programında son zamanlarda artan akran zorbalığı konusunda değerlendirmelerde bulundu.  KTOEÖS Başkanı Eylem , akran zorbalığının okullarda arttığının gözlemlendiğini söyledi. Akran zorbalığının artmasına neden bir çok yönden faktör bulunduğunu dile getiren Eylem , bu konuda diğer konularda da olduğu gibi yetkili ve sorumluların ihmallerinin söz konusu olduğunu ve sorumluluklarını yerine getirmediklerini belirtti.

“Yetkililer kamusal hizmetlerle ilgili sorumluluk hissetmiyor ve üzerlerine düşeni yapmamakta ısrar ediyor”

Eylem , yetkililerin kamusal hizmetlerle ilgili herhangi bir şekilde sorumluluk hissetmediğini ve üzerlerine düşeni yapmamakta olan ısrarlarının sürdüğünü ifade etti. Eylem , özellikle pandemi’den sonra tüm toplumda olduğu gibi öğrencilerde de sosyal becerilerinin gerileme göstermesi meselesinin baş gösterdiğini ,kapalı ortamda sürekli internette bulunmalarının etken olduğunu belirtti. Pandemi sonrası bir takım tedbirlerin alınması gerektiğini söyleyen Eylem ,internet üzerinden şiddet içerikli oynanan oyunlarında olduğunu anımsattı. Alınması gereken tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulanan Eylem ,okullarda rehberlik hizmetlerinin güçlendirilmesi gerektiğini ve  özellikle bu kadroların artılması gerekli dedi.

“Okullarda her 200 öğrenciye bir rehber öğretmen olacak şekilde bir tasarlama yeterli değil”

Eylem , okullarda her 200 öğrenciye bir rehber öğretmen  olacak şekilde bir tasarlamanın olduğunu bunun yeterli bir sayı olmadığını vurguladı. KTOEÖS Başkanı Selma Eylem , Rehber öğretmenlerin bire bir öğrencilerle ilgilenmesi ,öğrencilerin davranışlarıyla alakalı süreci takip edebilmesi ve yönlendirebilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Eylem , eksik diğer kadrolar olmasına rağmen , rehber öğretmen kadrosunun da eksik bırakıldığını belirtti.

“Disiplin tüzüğüyle ilgili ciddi adımlar atılması gerekli, herhangi bir adım atılmadı”

Eylem , KTOEÖS olarak Disiplin tüzüğüyle ilgili ciddi adımlar atılmasına ilişkin  defalarca dile getirilip, Eğitim Bakanlığına yazılı dilekçe vererek geçmiş yıllarda önerilerde bulunduklarını fakat bu konuda da herhangi bir adım atılmadığını söyledi. KTOEÖS Başkanı Selma Eylem ,   veliler ve öğrencilere yönelik bir eğitim programlanması gerektiğini özellikle akran zorbalığı ,şiddet ve  internet kullanımıyla ilgili düzenli ve planlı bir şekilde eğitimler yapılması gerekli olduğunu vurguladı.

“Bu ülkenin yönetsel kadrolarındaki kişiler bu düzenden yandaşlarına kendilerine kar sağlama , nemalanma yönünde çalışmalar yapıyor”

Okulların kalabalık olmasının da bir başka faktör olduğunu söyleyen Eylem , sınıflar çok kalabalık olunca kozmopolit bir yapıda buna eklenince disiplin konusunda sıkıntıların baş gösterebildiğini söyledi. Eylem , bütün bunlara çözüm üretilmesi gerekirken,  Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun başka dertlerde olduğunu belirtti.  KTOEÖS Başkanı Selma Eylem ,   şuanda üniversiteler meselesinde ortaya çıkan yolsuzluklar , sahte diplomaların konuşulduğunu , bu ülkenin yönetsel kadrolarındaki kişilerin sadece bu düzenden yandaşlarına kendilerine kar sağlama , nemalanma yönünde çalışmalar ve  politikalar yapmakta olduklarını kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam