DOLAR 46,1565 0.06%
EURO 53,3204 0.07%
ALTIN 6.015,86-0,38
BITCOIN 29014631.53229%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

MERKEZ BANKASI GÖRMEZDEN GELİYOR

MERKEZ BANKASI GÖRMEZDEN GELİYOR

Capital Bank, sterline borç verdiği faizi keyfi bir kararla yıllık %72'e yükselterek döviz faiz konusunda rekor kırdı. Merkez bankası  ise  görmezden  geliyor

ABONE OL
23 Kasım 2023 11:51
MERKEZ BANKASI GÖRMEZDEN GELİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

KKTC’nin ekonomik sorunlardan geçtiği bir dönemde Capital Bank büyük bir skandala adım attı. Capital Bank, sterline borç verdiği faizi keyfi bir kararla yıllık %72’e yükselterek döviz faiz konusunda rekor kırdı. Merkez Bankası bu duruma göz yumarken, vatandaş STG faiz oranını %72 yıllık olarak nasıl ödeyebilirim diye isyan ediyor

 Bir vatandaşa, Capital Bank tarafından gönderilen yazıda, her 3 ayda %18 faiz oranı uygulandığı görülüyor. Yazıyı alan vatandaş, “İş insanlarının bu parayı kazanması mümkün değilken böyle bir faizi ödemesi mümkün değil” diye isyan etti

 Tekin Arhun’un kontrolünde olan bankaya, %72 uyguladığı döviz faizine sessiz kalan Merkez Bankası’nın da bu olayı görmezden gelerek suç işlediğine değinen vatandaş, “günü gelince Merkez Bankası’na da yönetenlere de bu ülkede mahkemeler hesabını verecektir” dedi

 

Yeni Bakış

KKTC’nin ekonomik sorunlardan geçtiği bir dönemde Capital Bank büyük bir skandala adım attı. Merkez Bankası ise görmezden gelmeye çalışıyor.  Capital Bank, sterline borç verdiği faizi keyfi bir şekilde yıllık %72’e yükselterek döviz faiz konusunda rekor kırdı. Merkez Bankası bu duruma göz yumarken, vatandaş STG faiz oranını %72 yıllık olarak nasıl ödeyebilirim diye isyan ediyor.

“İş insanları bu parayı kazanamazken vatandaş nasıl ödesin?”

Bir vatandaşa, Capital Bank tarafından gönderilen yazıda, her 3 ayda %18 faiz oranı uygulandığı görülüyor. Yazıyı alan vatandaş, “İş insanlarının bu parayı kazanması mümkün değilken böyle bir faizi ödemesi mümkün değil” diye isyan etti.  KKTC Merkez Bankası ise bu durumu görmezden geliyor.

Susmayı tercih ettiler

Gazetemiz, Merkez Bankasına ulaşarak, bu konuda açıklama talep etti, ancak bankadan bu yönde bir açıklama gelmedi.  Capital Bank Eski Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Arhun, bakanlığın sahte imzasını atarak ağır cezada davası olduğu sebebiyle bankacılık yasasından dolayı yönetim kurulundan istifa edip yerine başkasını atamıştı. Tekin Arhun’un kontrolünde olan bankaya, %72 uyguladığı döviz faizine sessiz kalan Merkez Bankası’nın da bu olayı görmezden gelerek suç işlediğine değinen vatandaş, “Capital Bank, sterlin faizini yıllık %72’e yükselterek döviz faiz konusunda rekor kırdı” diye konuştu. Gazetenize konuşan vatandaş, “günü gelince Merkez Bankası’na da yönetenlere de bu ülkede mahkemeler hesabını verecektir” dedi.

 

Tekin Arhun ağır cezada yargılanıyor

İş insanı Tekin Arhun, birçok ‘sahtekarlık’ suçlaması ve  ‘Evrak Sahtecilik’ dahil 23 ayrı davadan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesine yargılanıyor. İş insanı Tekin Arhun’un Nisan ayında görülen davasında, avukatlar ‘iş cetvelini’ talep etmişti. İş cetvelinin emare yapılmasının ardından Tekin Arhun’un avukatları konu iş cetveli üzerinde anomali olduğu ve oynama yapıldığı iddiasında bulundu. Avukatlar yapmış oldukları tespitleri mahkemeye sundu. Avukatlar ayrıca konu bulguları ile ilgili olarak Polis Denetleme Kuruluna da polis aleyhinde şikayet dilekçesi verdi. Konu ile ilgili avukatların polisler tarafından evraklarda sahtecilik yapıldığına dair yapmış olduğu şikayet üzerine  Polis Genel Müdürlüğü’nün şikayete konu tahkikat memurları aleyhinde disiplin soruşturması başlattığını gösteren evraklar mahkemeye emare yapıldı.

 

yenibakis

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle