DOLAR 32,5259 0.07%
EURO 34,9618 -0.17%
GBP 40,8000 -0.17%
ALTIN 2.438,160,09
BITCOIN 21033460,48%

Meclis’te Neler Oluyor?

ABONE OL
10 Haziran 2015 08:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Abbas ELMAS

Meclis Başkanı Sibel Siber dün Genç İş Adamları Derneği’ni kabulünde yaptığı konuşmayla gündeme damgasını vuran açıklamalara yer verdi bence. Meclis’in ‘Kamu Reform Yasa Tasarısı’nı geciktirdiğini, Siyasi Partiler Yasa Tasarısı’nın ise görüşmekten vazgeçtiğini açıkladı Siber Hanım. Bu açıklamayı yapan Sibel Siber’in partisi CTP’nin ‘Hükümet’in büyük ortağı olduğunu göz önünde bulundurursak, bunun önüne geçebilmek için partisinin ne yaptığını veya bir Meclis Başkanı olarak kendisinin ne yaptığını sorgulamak gerekir.

Zaten 2 yıldır hükümetteki büyük ortak CTP’nin ne yaptığını sorgulamak daha doğru olacaktır çünkü suç sadece Sibel Hanım’da değil. Muhalefette olduğu dönemlerde iktidarın astığı astık kestiği kestik tavırlarını eleştiren bir yapının, iktidara geldiği günden beri yaşananlara duyarsız kalması kabul edilir değildir. Esas kabul edilemeyen CTP’nin “sol parti” olmasına karşın, emek hırsızlıklarına, adaletsizliklere, eşitsizliklere ve özgürlüklerin kısıtlanmasına göz yumması ve aynı zamanda yolsuzlukların üzerine gitmek yerine, geçmiştekiler gibi göz yummasıdır.

Meclis’te tek bekleyen ‘Kamu Reform Yasa Tasarısı’ ve “Siyasi Partiler Yasa Tasarısı” olsa keşke. Tek sorunumuz bu olsa bu ülkede…

Benim bildiğim bir işi gerçekten deneyip başaramadığınız zaman ya birinden yardım istersiniz, ya da “yapamadım” deyip bir kenara çekilirsiniz. Siyasilerimiz maalesef ne beceriksizliklerini kabul edebiliyor ne de bekleneni yapmak için yeni bir girişimde bulunabiliyor. Yani her şeyi sürüncemede bırakmak, ve halkı “olacak” ümidiyle bekletmek daha anlamlı olarak kabul ediliyor siyasilerimiz tarafından! -Maalesef-

İşte bu noktada sorgulamak gerekir; Sibel Hanım neden bu kadar zaman bekledi bu açıklamayı yapmak için? Ne oldu da kendi partisinin iktidarda olduğu bir dönemde böylesi bir açıklama yapma ihtiyacı duydu? Yoksa bu girişim Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde yaklaşık bir yıl kadar Meclis’teki görevini göz ardı etmesi mi yoksa?

Açıklamasında bahsettiği “bunların yapanların araştırılıp deşifre edilmesi gerekir” meselesinde de Meclis Başkanı olarak görev size düşmez mi Sayın Siber? Meclis’in başı olarak Meclis’te görevini yapmayan milletvekillerini araştırıp, hakkında soruşturma başlatmanız gerekmiyor mu? Bence bu açıklamaları yaparak işini yapmayanlara değil kendinize eleştiri kapısını açmış bulunmaktasınız.

Kıbrıs Türk toplumu zaten kimin ne iş yaptığını, kimlerin işlerini suiistimal ettiğini çok net görüyor durumdadır. Biz de her Meclis oturumunu BRT-2’den izliyoruz. Bomboş Meclis sıralarında birbirlerine laf düellosu yapan vekillerimizi görüyoruz. Halk da bunun farkındadır ve siz de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok net aldınız Kıbrıs Türk halkının cevabını. 

CTP Gazimağusa Milletvekili Asım Akansoy da manşetimizde okuduğunuz haberde çok net özetlemiştir bu durumu “Talat CTP’nin toparlanması için son şanstır” diyerek.  Katılıyorum Sayın Akansoy’a, bu CTP için son şanstır. Ancak son şans olgusu sadece CTP için değil hükümet ortağı DP-UG için de geçerlidir. İki yıllık hükümet sürelerinde halkın beklentilerini karşılamayan ve hiçbir yolsuzluğun üzerine gitmeyen bu hükümete halk bir şans daha vermeyecek bence de.

Bundan sonraki hükümet döneminde ya bu iki parti bir olup hem beklenen yasaları geçirirler, hem sivil toplum örgütlerinin beklentilerini cevaplandırırlar, hem de hükümete gelirken verdikleri sözleri yerine getiriler ya da bir daha iktidar yüzü göremezler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam