DOLAR 32,3909 0.17%
EURO 35,2595 0.08%
GBP 41,6981 0.9%
ALTIN 2.325,120,27
BITCOIN 22991562,70%
Marmaray, otobüs, metrobüs, vapur, metro ücretsiz mi? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?

Marmaray, otobüs, metrobüs, vapur, metro ücretsiz mi? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?

Marmaray, otobüs, metrobüs, vapur, metro ücretsiz mi? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? - Üç gün boyunca sürecek olan Ramazan bayramında akraba ziyareti yapacak veya çalışacak olanlar toplu taşıma ücretsiz mi merak ediyor. İstanbul'da Ramazan bayramı boyunca, 21 Nisan ve 23 Nisan tarihleri arasında otobüs, vapur, metro ücretsiz olacak. İstanbul'da Marmaray da vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek.

ABONE OL
21 Nisan 2023 08:30
Marmaray, otobüs, metrobüs, vapur, metro ücretsiz mi? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Marmaray, otobüs, metrobüs, vapur, metro ücretsiz mi? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?

Ramazan bayramı boyunca da birçok ulaşım aracı ücretsiz olarak vatandaşlara hizmet veriyor. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Ramazan Bayramı’nda İzmir, Ankara ve İstanbul’da toplu taşıma ücretsiz olacak.

İSTANBUL’DA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

Bayram için tüm hazırlıklarını tamamladığını duyuran İBB’den yapılan açıklamaya göre, 21-22 Nisan ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kapsayan 3 günlük tatilde, kişiselleştirilmiş İstanbulkart kullanan İstanbullulara toplu ulaşım ücretsiz hizmet verecek.

İETT, otobüs hatları ile metrobüste tatilin ilk 2 günü cumartesi günü planına göre sefer düzenleyecek. 23 Nisan günü ise pazar günü tarifesi uygulanacak. Üç gün boyunca garajlarda yedek otobüs ve şoför bulundurulacak.

Gerekli olduğu hallerde ek seferlerle yolcu yoğunluğuna müdahale edilecek. Güvenli ve konforlu yolculuk sağlanması açısından araç ve şoför yetkinliği kontrolleri aralıksız devam edecek. Yolcu mağduriyeti oluşmaması için, güzergâh ve durak alanlarında da kontroller sağlanacak.

METROLAR 24 SAAT ÇALIŞACAK

Metro İstanbul bayram boyunca işletmesini yaptığı 18 hatta günlük toplam 16.588 sefer gerçekleştirecek.

Gece Metrosu; M1, M2, M4, M5, M6 ve M7 metro hatlarında 21 Nisan Cuma gününden 23 Nisan gece yarısına kadar seferler aralıksız devam edecek. Ayrıca; M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metrosu, M9 Bahariye-Olimpiyat Metrosu, T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvayı, T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvayı, F1 Taksim-Kabataş Füniküleri ile F4 Boğaziçi Ü./Hisarüstü-Aşiyan Füniküleri seferlerine 01.00’e kadar devam edecek.

T1 Kabataş-Bağcılar, M8 Bostancı-Dudullu-Parseller, T3 Kadıköy-Moda, TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti hatlarında seferler normal saatinde sona erecek.

Şehir Hatları’nda ise 21-31 Nisan tarihleri arasında Pazar/Resmi Tatil günleri tarifesi uygulanacak. Yalnızca cuma ve cumartesi günleri yapılan Kadikoy-Karakoy-Beşiktaş gece seferleri, 21-22 Nisan gecesi ve 22-23 Nisan gecesi de yapılacak. Yine yolcu yoğunluğuna göre gerekli hallerde ek seferler konulacak.

Toplu ulaşımda sunulan İBB WiFi hizmeti de bayram süresince aksamandan devam ettirilecek. İSBAK ekipleri de trafik sinyalizasyon bakım onarım, kamera, eds, mobil eds, tünel eds kontrol merkezi, raylı sistem turnikeleri gibi tüm ulaşım teknolojilerin 3 gün boyunca aksamada hizmet vermeye devam etmesini sağlayacak.

İstanbul Ulaşım’ye bağlı turistik otobüsler (BusForUs) de 12 durak arası (Sultanahmet, Eminönü, Karaköy, Galataport, Dolmabahçe Sarayı, Deniz Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Beşiktaş Çarşı, Taksim Meydanı, Şişhane, Mısır Çarşısı) ulaşım hizmeti vermeye devam edecek.

MARMARAY ÜCRETSİZ Mİ?

Ramazan Bayramı’nda köprü ve otoyollardan geçişin ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Karara göre, yap-işlet-devret projeleri hariç otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 20 Nisan Perşembe saat 00.00’dan 24 Nisan pazartesi 07.00’ye kadar ücretsiz olacak.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de şehir içi toplu taşıma da bayramda ücretsiz olacak.

21 Nisan saat 00.00’dan 23 Nisan saat 23.59’a kadar Marmaray seferleri ile belediyeler ve belediyelere bağlı birlik, müessese ve işletmelere ait toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak.

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam