DOLAR 32,1872 0.01%
EURO 35,0219 0.08%
GBP 40,9858 0.12%
ALTIN 2.501,14-0,35
BITCOIN 22837756,00%
KTAMS İade edilmeyen yüzde 1’lik kredi ve banka kartı harcamaları için dava açtı

KTAMS İade edilmeyen yüzde 1’lik kredi ve banka kartı harcamaları için dava açtı

ABONE OL
11 Mayıs 2023 08:34
KTAMS İade edilmeyen yüzde 1’lik kredi ve banka kartı harcamaları için dava açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), kredi kartı ve banka kartıyla yapılan harcamaların yüzde 1’inin kişilere iade edilmesini öngören yasanın üç yıldan fazla bir süredir uygulanmadığı ve yaklaşık 8 ay önce Maliye Bakanlığı’na verilen dilekçeye cevap verilmediği gerekçesiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne dava dosyaladı.

Bengihan yaptığı açıklamada, 33/2019 sayılı yasa gereği kredi kartı ve banka kartıyla yapılan harcamaların yasa kapsamında olan yüzde 1’nin kişilere iade edilmesi gerekirken, üç yıldan fazla bir süredir ilgili yasanın uygulanmadığını ve yaklaşık 8 ay önce verdikleri dilekçeye Maliye Bakanlığı’nın hala cevap vermeyerek suç işlediğini savundu.

Ülkenin son günlerde hem sosyal, hem ekonomik olarak kötü günlerden geçtiğine işaret eden Bengihan, özellikle özel sektörde asgari ücretle çalışarak açlık sınırının altında kalan yüzbinlerce insan varken hükümetin bu konuda adım atmaması eleştirdi.

Seçimlere çok az bir süre kala Maliye’nin kasasının hoyratça kullanıldığını, kamu kaynaklarının peşkeş çekildiğini savunan Bengihan, seçim yasaklarının 2 aydan 1 aya çekilerek, hükümetin niyetinin daha çok istihdam yapmak olduğunu ileri sürdü.

Asgari ücretin yeniden düzenlenmesi, hayat pahalılığının yansıtılmasının konuşulması gereken bir dönemde, seçimlere çok az kala hala müdür, müsteşar değişiklikleri yapıldığını söyleyen Bengihan, “Kamu kaynaklarıyla tasarruftan bahsedenler, ekonomik krizi bahane gösterip faturayı emekçiye kesmeye çalışanlar kendi siyasi gelecekleri için kamu kaynaklarını maalesef hoyratça kullanıyorlar, biz bundan da rahatsızız” dedi.

Bengihan, İyi İdare Yasası’nın idarenin yükümlülüklerini makul süre içinde yerine getirmesini emrettiğini, Maliye Bakanlığı’nın yükümlülüklerini makul süre içinde de yerine getirmediğini söyleyerek, idarenin kendi işlem, ihmal ve eylemlerinden doğan zararı da gidermekle yükümlü olduğunu vurguladı.

Bengihan, bu ihmalden kaynaklı eylemden doğan bir zarar olduğunu, Maliye’nin bu zararı tazmin etmesi gerektiğini de belirtti.

Yasanın kayıt dışı ekonominin önlenmesi için kredi kartı ve bankamatik kartlarının kullanılmasını teşvik için çıkarıldığını anlatan Bengihan, fatura, makbuz kesmeyen işyerlerinin tespit edilerek, kayıt dışılığı önlemek adına yasanın yürürlüğe konulduğunu anımsattı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam