DOLAR 32,3745 -0.34%
EURO 34,7202 -0.27%
GBP 40,6108 -0.29%
ALTIN 2.402,50-0,82
BITCOIN 18733261,45%

Kritik duruşmaya devam

ABONE OL
12 Şubat 2018 08:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Evrim KAMALI

Afrika gazetesine karşı linç girişiminde bulunan sanıklar Ümit Taş, Ahmet Türkmen, Bayram Ak, Mehmet İpek, Oktay Güney ve Abdülhadi Doğan, bugün yeniden yargı huzuruna çıkarılacak.

Hafifletici sebepler üzerine duruşma yapıldı

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar huzurunda gerçekleşen cuma günkü duruşmada, sanıklar aleyhlerine getirilen kanunsuz topluluk oluşturma, halkı dehşete düşürmek suretiyle ayaklanma, ayaklandıktan sonra polis tarafından eylemcilere dağılmaları yönünde bildiri okunmasına rağmen ayaklanmaya devam etme, ayaklandıktan sonra taşlar, demir borular, sert cisimler ile Afrika gazetesinin camlarına, güvenlik kamerası ve tabelasına, Vestel isimli işyerinin camlarına ve Olgun Fotoğrafçılık’ın reklam panosuna toplam 17 bin 450 TL hasar vermek”, “Taş, demir boru ve sert cisimleri taşımak”, “mülke tecavüz etmek” suçlarından önceki duruşmada itham edilip suçlarını kabul eden sanıkların avukatı Enver Öztürk’ün olgulara ters düşen hafifletici sebepleri üzerine duruşma gerçekleşti. Cuma günkü duruşmada öncelikle avukat Öztürk sanık Ahmet Türkmen’i mahkemeye yeminsiz şahadet vermeye davet etmeye çalıştı, ancak Savcı Ayşe Kaymak Şadi bu duruma itiraz ederek sanığın yeminli şahadet vermesi gerektiğini belirtti. İtirazı değerlendiren Kıdemli Yargıç Reynar, Savcı Şadi’nin itirazını yerinde bularak sanığın yeminli şahadet vermesine karar verdi. Bunun üzerine, Sanık Türkmen verdiği yeminli şahadette ise savcı Şadi’nin çapraz sorguları karşısında zor anlar yaşadı. 

Savcı görüntüleri mahkemeye izletti

Türkmen olayların pencereden bir kişinin parmak göstermesi üzerine cereyan ettiğini belirtmesi üzerine Savcı, olay günü çekilen görüntülerden oluşan ve emare olan görüntüleri mahkemede izletti. Görüntülerde olayın polisin taş atanlara müdahale etmesi üzerine başladığının görüldüğü ve olgularında bu yönde olduğunu söylemesi üzerine sanık çelişkili cevap vermeye devam etti. Sanığın salonda gözlük takması üzerine savcı sanığa gözlerinin uzağı mı yakını mı gördüğünü sordu. Sanık bunun üzerine uzak problemi olduğunu belirtti. Savcı Ayşe Kaymak Şadi bu cevap üzerine sanığa olay günü gözlük takmıyordun ve verdiğin  yeminli ifadede pencereye 25 -30 metre uzakta olduğunu belirttiğini hatırlatarak, bu mesafeden uzağı görmeyen birinin nasıl parmağı gördüğünü sorması üzerine sanık parmağı gördüğünü söyledi. 

Tanıklar konuştu

Sanığın savcı tarafından yaklaşık 2 saat süren istintakının ardından, savunma mahkemeye ikinci tanık olarak Gökan Saraç’ı tanık olarak çağırdı. Tanık Saraç olay günü oraya geldiğini ve orada kalabalığın henüz toplanmadığı bir saatte pencereden birinin parmak göstermesi üzerine arbede yaşandığı iddiasında bulundu ve bu konuyu da Facebook üzerinden ADA TV programcısı Erkan Eğmez’e mesaj olarak program yaptığı sırada yazdığını ileri sürdü ve facebook sayfası çıktısını mahkemeye sundu. 

Sorgulama uzun sürdü, oturuma bugün devam edilecek

Sanığın beyanları üzerine Savcı Ayşe Kaymak Şadi tanığı istintaka başladı ancak sorgulamanın uzaması üzerine Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, davanın mesai saatini aşmasını dikkate alarak kaldığı yerden devam etmek üzere bugüne erteledi. 

Davanın ertelenmesi üzerine söz alan Savunma avukatı tutuksuz yargılanmaları talebini yenilese de Kıdemli Yargıç bunu uygun bulmadı ve tutuk-lu beklemelerine emir verdi. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam