DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2071475-2,26%
  • Yeni Bakış Gazetesi
  • EKONOMİ
  • KKTC’deki süreler EYT için Türkiye’ye aktarılabilecek mi? Barçın, Taçoy’un konuyu araştırdığını duyurdu

KKTC’deki süreler EYT için Türkiye’ye aktarılabilecek mi? Barçın, Taçoy’un konuyu araştırdığını duyurdu

ABONE OL
1 Mart 2023 14:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Türkiye'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edildi. Böylelikle prim gün sayısını ve çalışma sürelerini dolduranlar yaşa takılmadan emekli olabilecek. Yasa, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

9 Eylül 1999'dan öncesi sigortalıları kapsayan teklife göre, bu tarih öncesinde sigortalanmış kişiler, kendi mevzuatı çerçevesinde yaşa takılmadan istisnasız emekli olabilme hakkına sahip olacak.

Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı EYT kapsamında ilk maaşların nisan ayında yatırılacağını duyurdu.

Bu gelişmenin ardından, prim eksiği bulunan ancak KKTC'de yatırımı olan kişiler, bu sürelerini Türkiye'ye aktarmanın mümkün olup olmadığını araştırıyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Devrim Barçın, konuyla ilgili kendisine çok sayıda soru geldiğini açıklayarak, konuyu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ile paylaştığını ve Taçoy'un konuyu araştırdığını açıkladı.

Barçın, kişisel sosyal medya hesabından konuyla ilgili şunları kaydetti: 

"Türkiye'de EYT kapsamına girip, prim yatırım süresi bakımından eksiği bulunan ve KKTC'deki sürelerin EYT'den yararlanmak adına Türkiye'ye aktarılıp aktarılamayacağı yönünde inanılmaz çok soru gelmektedir. Bu konuda Türkiye'den net bilgi alınıp KKTC'de bu durumda emekçilere doğru bilgi verilmesi adına Bakan Sn. Hasan Taçoy ile telefonda görüştüm ve sağ olsun kendisi doğru bilgiyi almak adına hemen gerekli yerlerle iletişime geçme noktasında hareket edeceğini bana söylemiştir. Bu çerçevede bir kez daha Sn. Hasan Taçoy'a teşekkür eder, gerekli net ve doğru bilginin alınmasına binaen bu durumda olan emekçilerimiz ile bilgi paylaşımı yapılacağını belirtmek isterim."

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam