DOLAR 32,2779 0.04%
EURO 34,6856 -0.12%
GBP 40,3141 -0.15%
ALTIN 2.403,550,16
BITCOIN 2031098-0,51%
KİMSE BİZİ YILDIRAMAZ

KİMSE BİZİ YILDIRAMAZ

ABONE OL
27 Nisan 2024 09:47
KİMSE BİZİ YILDIRAMAZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen İsias davasının ikinci duruşmasında, Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız’ın tutukluluklarının  devamına karar verilirken, Efe Bozkurt ve Halil Bağcı’nın tutuklanma talebi reddedildi. Yeni bilir kişi raporunun ise teknik bir üniversiteden  alınmasına karar verildi

 

 

Duruşmada konuşan aileler sanıklardan şikayetçi olduklarını vurguladılar. İsias Otel enkazında hayatını kaybeden İsmail Ayvaz’ın babası Abdurrahman Ayvaz, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtti. İsmail Ayvaz’ın eşi Ayşe Fatma Ayvaz da, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyleyerek, “Adalet yerini bulsun istiyorum” dedi

 

Aykan Ekiz’in annesi Meryem Ekiz  de “Katillerin en ağır cezaya çarptırılıp en ağır cezayı almalarını istiyorum” dedi. Osman Çetintaş’ın annesi Betül Çetintaş da, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. “Oğlum yedi kat yerin altında… Oğlumun üzerine kürek kürek toprak atılmasını izledim”  diyen Çetintaş, “Benim oğlum güneşi göremiyor, sanıklardan güneşi gördükleri için şikayetçiyim” şeklinde konuştu

 

Mahkemenin ara kararını değerlendiren Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, “Raporarla gerçekler  ortadadır. Orada bir cinayet işlendi. Bunun cezasını çekecekler. Bu davaya devam edip emsal karar çıkaracağız. Sanık avukatları mücadelemizin bittiğini sanıyorlarsa yanılıyorlar” dedi

 

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, bugünkü kararın öngörülerine uygun bir şekilde çıktığını belirtti. Bilirkişi raporunun hayati önem taşıyan bir delil niteliğinde olduğunda işaret eden Esendağlı, tekrardan konunun bilirkişiye havale edilmesinin günün en önemli gelişmesi olduğunu kaydetti

 

 

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde İsias Otel davası dün saat 10.00’da görüşülmeye başlandı.

İsias Otel davası için, Şampiyon meleklerin aileleri, depremde hayatını kaybeden tur rehberlerinin aileleri, Başbakan Ünal Üstel ve ekibi ile mahkeme için Adıyaman’da bulunan heyet mahkemeye geldi.

Mahkeme önünde, bir önceki davada olduğu gibi pankartlar açan aileler, adalet istemlerini haykırdı.

 “Şikayetçiyiz”

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada konuşan aileler sanıklardan şikayetçi olduklarını vurguladılar.

İsias Otel enkazında hayatını kaybeden İsmail Ayvaz’ın babası Abdurrahman Ayvaz, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtti. İsmail Ayvaz’ın eşi Ayşe Fatma Ayvaz da, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyleyerek, “Adalet yerini bulsun istiyorum” dedi.

Nazım Can Hartlap’ın babası Turhan Hartlap da, sanıklardan şikayetçi olduğunu kaydederek, “Adalet mülkün temeli, adalet yerini bulsun istiyorum” diye konuştu.

Aras Aktuğralı’nın annesi Afet Aktuğralı da, sanıklardan şikayetçi olduğunu ifade etti.

Aykan Ekiz’in annesi Meryem Ekiz de, sanıklardan şikayetçi olduğunu kaydederek, “Katillerin en ağır cezaya çarptırılıp en ağır cezayı almalarını istiyorum” dedi.

Osman Çetintaş’ın annesi Betül Çetintaş da, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. “Oğlum yedi kat yerin altında… Oğlumun üzerine kürek kürek toprak atılmasını izledim”  diyen Çetintaş, “Benim oğlum güneşi göremiyor, sanıklardan güneşi gördükleri için şikayetçiyim” şeklinde konuştu.

Tanık Murat Kuştepe ise, binanın yan tarafındaki otopark işlettiğini belirterek, “Yan binada kalıyordum, arabam otoparktaydı, otelin yan binasının altındaydı. Oraya koştuğumda otel arabamın üzerine yıkılmıştı. 2017’den beri otoparkı işletiyorum. Otelde sadece bir tadilat yapıldığını biliyorum, başka bir şey bilmiyorum” diye konuştu.

Sanık avukatlarından Avukat Fuat Göktaş’ın sorularını yanıtlayan Kuştepe, gösterilen fotoğraf üzerine otoparkın nerede olduğunu anlattı.

 

Karakaya:

Türk adaletine ve mahkeme heyetine güvenmek istiyoruz

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, tutuklulukların devamı, dava dosyasında sorumlu kamu görevlileri için yargılamanın başlatılması ve Gazi Üniversitesi tarafından hazırlanan ve hiçbir bilimsel gerçekle uyumlu olmayan rapordan ayrı yeni bir bilimsel rapor talebiyle burada olduklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti adaletinden tek beklentileri olduğunu, bunun da İsias cinayetinin faillerinin kendilerinden aldıkları her canının bedelini ödemesi olduğunu vurgulayan Karakaya, bu cezayı yalnızca kendi çocukları için değil, bir deprem ülkesinde, başka hiçbir anne ya da baba evladının ardından yas tutmasın diye istediklerini söyledi.

 

“Öyle ibretlik bir ceza olmalıdır ki kimse yapı güvenliğini ihmal etmeye bir daha cesaret edemesin”

Karakaya, “Öylesine ibretlik bir ceza olmalıdır ki kimse yapı güvenliğini ihmal etmeye bir daha cesaret edemesin.” dedi. Dava ile ilgili geçtiğimiz haftalarda üzüntülerini, endişe ve öfkelerini arttıran, adalet isteklerini daha güçlü hale getiren kararlar alındığını hatırlatan Karakaya, “Bu davada bilimin yol göstericiliğine güveniyoruz. Hukukun üstünlüğü kadar toplum vicdanının gücüne de inanıyoruz” dedi.

Karakaya, “Raporarla gerçekler  ortadadır. Orada bir cinayet işlendi. Bunun cezasını çekecekler. Bu davaya devam edip emsal karar çıkaracağız. Sanık avukatları mücadelemizin bittiğini sanıyorlarsa yanılıyorlar” dedi.

Öte yandan, İsias Otel sahibi sanık Ahmet Bozkurt birleşen dosyaya yaptığı savunmada, aleyhinde tespit edilen suçlamayı kabul etmediğini söyleyerek, inşaat ve kullanılan malzemelerle ilgili yanlış hesaplamalar yapıldığını savundu.

Binayı yapan mühendis, mimar ve görevlilerin işlerini çok düzgün yaptıklarını ifade eden Bozkurt, “Yanlış tespitler var, bunları kabul etmiyorum” diyerek, alınan kök rapor ve ek rapor tespitine itirazda bulundu.

Bozkurt, 1993’te inşaatın yapımına başladığında malzemelerini çok dikkatli seçtiğini kaydetti.

İsias Otel Mimarı Erdem Yıldız da, birleşen dosyadaki 2 yaralı tespiti hakkında bilgisi olmadığını söyledi. Yıldız, kendisinin 2001’den sonra yapılan tadilattan sorumlu olduğunu belirtti.

Dava 12 Haziran’a ertelendi

Verilen aranın ardından İsias Davası’nda ara karar açıklandı. Mahkeme, tutukluların tutukluluklarının devamına karar verirken, davayı ise 12 Haziran’a erteledi. Mahkeme otel sahibi Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız’ın tutukluluk hallerinin devam etmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, tutuksuz yargılanan 8 sanığın da tutuksuzluk hallerinin devamı yönünde karar verdi.

Barolar Birliği Başkanı Esendağlı ve Dernek Başkanı Karakaya, İsias Otel davasında mahkemeni ara kararını değerlendirdi

Esendağlı:

Konunun tekrardan bilirkişiye havale edilmesi günün en önemli gelişmesi

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, ara kararı okunarak, mahkemenin 12 Haziran Çarşamba güne ertelendiğini söyleyerek, bugünkü kararın öngörülerine uygun bir şekilde çıktığını belirtti. Esendağlı, tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini söyleyerek, Bozkurt ailesinin online olarak katılmasına karar verildiğini buna karşın Erdem Yıldız’ın mahkemede hazır bulunma talebinin de kabul edildiğini belirtti.

Esendağlı, bugünkü duruşmanın ana eksenini oluşturan Gazi Üniversitesi’nden gelen bilirkişi raporu üzerindeki tartışmalar ve eleştirilerin dikkate alınarak, mahkemenin dosyanın yeni bir üniversiteye yeni bir bilirkişi raporu hazırlaması üzerine gönderilmesi kararını aldığını vurguladı. Esendağlı, bilirkişi raporunun 12 Hazirana yetişmesinin zor olduğunu söyledi.

Bilirkişi raporunun hayati önem taşıyan bir delil niteliğinde olduğunda işaret eden Esendağlı, tekrardan konunun bilirkişiye havale edilmesinin günün en önemli gelişmesi olduğunu kaydetti.

Karakaya: Kimse bizi yıldıramaz

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya da sürecin zor ve uzun olacağının bilincinde olduklarını söyleyerek, ara kararın açıklandığını sürpriz bir karar olmadığını belirtti.

Karakaya, “Biz aileler olarak mücadelemize devam edeceğiz. Sanık avukatlarının elinde hiçbir şey yok. Gerçekler ortada. Aldığımız raporlarla gerçekler göz önünde zaten” dedi.

“Çocuklarımızı, sevdiklerimizi öldürdüler, bunun cezasını çekecekler” diyen Karakaya, bir cinayet işlendiğini, buna neden olanların cezalarını çekeceklerini kaydetti.

Mücadeleye devam edeceklerini belirten Karakaya, davadan emsal karar çıkana kadar mücadelenin süreceğini, kimsenin kendilerini yıldıramayacağını, bir sonraki duruşmaya da katılacaklarını davalarının peşinde olacaklarını vurguladı. Konuşmaların ardından aileler “Meleklere verilmiş sözümüz var” şeklinde sloganlar attı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam