DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20766821,47%

Kapıya kilidi vurdular

ABONE OL
24 Şubat 2018 06:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) belediye sınırları içinde yer alan dört gece kulübünü, 2016 yılında başlayan mahkeme sürecinin uzaması ve bir sonuç alınamaması nedeniyle kapattı. 

Harmancı kararlı

LTB Başkanı Harmancı, gece kulüplerinin seks işçiliğinin yasal tanımının yapılarak, işletilen/işlemek zorunda bırakılan kadınların temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınıncaya ya da yüce yargının bu kararı kaldırmasına yönelik bir kararı olmadan bahsi geçen yerlerin kapalı kalacağını ve işletme izinlerinin yenilenmeyeceğini belirtti.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, LTB tarafından 2016 yılında Lefkoşa Türk Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren gece kulüplerinin 2017 yılından itibaren izinlerinin yenilenmeyeceğini belirten bir karar alındığını anımsattı. Başkan Harmancı, 2017 yılı başında bu kararın durdurulmasına yönelik olarak gece kulüpleri tarafından LTB aleyhine dava dosyalandığını ifade ederek, mahkemenin kısa sürede sonlanmasına istinaden sözlü taahütler ile mahkeme karar alana dek gece kulüplerinin faaliyetlerine yönelik LTB’nin müdahalede bulunmayacağının belirtildiğini kaydetti. 

“Aradan geçen süreye rağmen bir ilerleme sağlanamadı”

Aradan geçen süre zarfında kayda değer bir ilerleme yaşanmadığını dile getiren Başkan Harmancı, geçtiğimiz hafta mahkemeye sözlü taahhütün artık geçerli olmadığının söylendiğini vurguladı. 

Bugün itibarı ile Lefkoşa Türk Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren gece kulüplerinin LTB tarafından kapatıldığını söyleyen Başkan Harmancı, aradan geçen süre zarfında bu konuda yasa yapıcının hareket etmemesi ve seks işçiliği konusunda yasal bir zemin imkanı yaratılmamasının bu sonucu doğurduğunun altını önemle çizdi. LTB Başkanı Mehmet Harmancı ayrıca “Beklentimiz ve talebimiz en kısa sürede seks işçiliği tanımının yapılarak burada işletilen/işlemek zorunda bırakılan kadınların temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınmasının sağlanmasıdır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam