DOLAR 32,5620 0.04%
EURO 35,0560 0.53%
GBP 40,8596 0.61%
ALTIN 2.428,150,22
BITCOIN 2091831-3,83%
KAPALI MARAŞ’A  ÜÇ HOTEL AÇILIYOR

KAPALI MARAŞ’A ÜÇ HOTEL AÇILIYOR

Kıbrıslı Türk iş insanı, Kapalı Maraş’ta bulunan üç hotel, iki de apartman katını sahiplerinden satın aldığını, 2 ay içerisinde önüne herhangi bir engel çıkmadığı takdirde 2025 yılı için rezervasyonları açacağını açıkladı

ABONE OL
28 Nisan 2023 12:49
KAPALI MARAŞ’A  ÜÇ HOTEL AÇILIYOR
2

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Almış olduğu hotellerin ve apartmanların satış sözleşmesini Rum İçişleri Bakanlığı’ndan da onaylatan Kıbrıslı Türk iş insanı, Türkiye’nin Maraş konusundaki tutumunun ve KKTC’ye atanan TC büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun sürekli Maraş konusunda yaptıkları açıklamaların kendisine güven verdiğini söyledi

 

 

4 yıldır Maraş konusunu yakından takip ettiğini söyleyen iş insanı yatırımcı, mal sahipleriyle bir araya gelerek hotelleri satın aldığını, bunu Rum İçişleri Bakanlığı ve KKTC İçişleri Bakanlığı’ndan da onaylattıklarını belirtti

 

 

İş insanı, “Satın aldığım CLEO HOTEL, GOLDEN SEASIDE APARTMENT HOTEL, AEGEAN HOTEL inşasını 1974’te olduğu gibi düzenleyerek tarihi yansıtacağım” diye konuştu

 

Öte yandan, iş insanı, yurt dışındaki turizm acenteleriyle yaptığı ön görüşmelerde hotellerin 2025 yılından 2032 yılına kadar 7 yıllık rezervasyonlarını 2 ay içinde yapabileceklerini belirtti. Yatırımcı iş insanı, hotel isimlerinin de 1974 öncesinde olduğu gibi aynı isimler altında  çalıştırılacağını da ekledi

 

 Kıbrıslı Türk iş insanı, hotelleri ve Kapalı Maraş bölgesini şimdiden metaverse üzerinden ( cyprusvarosha.com ) girip inceleme yapılabileceğini belirtti

 

Yeni Bakış

ÖZEL HABER

 

1974 Barış Harekatı sonrası askerin kontrolünde olan ve 2020 yılında belli kısmi olarak halka açılan Maraş’ta sürpriz bir hamle gerçekleşti. Kıbrıslı Türk iş insanı, Kapalı Maraş’ta bulunan üç hotel iki  de apartman katını sahiplerinden satın aldığını, 2 ay içerisinde önüne herhangi bir engel çıkmadığı taktirde 2025 yılı için rezervasyonları açacağını söyledi. Hotelde çalışacak kişilerin de ikamet etmesi için iki apartman katı alındığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

 

“KKTC’deki yatırımların tümünü Maraş’ta yapıp,  Maraş’ı eski günlerine kavuşturacağım”

Almış olduğu hotellerin ve apartmanların satış sözleşmesini Rum İçişleri bakanlığından da onaylatan Kıbrıslı Türk iş insanı, Türkiye’nin Maraş konusundaki tutumunun ve KKTC’ye atanan TC büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun sürekli Maraş konusunda yaptıkları açıklamaların kendisine güven verdiğini söyledi.  Rum İçişleri Bakanlığının bu konuda satışları onaylayıp  sözleşmeleri de tasdiklediğinden dolayı yatırımlarını  Maraş’a  döndürdüğünü söyleyen Kıbrıslı Türk iş insanı, artık  KKTC’deki yatırımlarının tümünü Maraş’ta yapıp,  Maraş’ı eski günlerine kavuşturacağını söyledi.

“1 ay içinde  2025 yılı  için rezervasyon almaya başlayacağız”

4 yıldır Maraş konusunu yakından takip ettiğini söyleyen iş insanı yatırımcı, mal sahipleriyle bir araya gelerek hotelleri satın aldığını, bunu Rum içişleri bakanlığı ve KKTC içişleri bakanlığından da onaylattıklarını söyledi.  Yurt dışındaki turizm  acenteleriyle anlaşma imzalamaya hazırlanan iş insanının  önümüze herhangi bir engel çıkmadığı takdirde 1 ay içinde  2025 yılı  için rezervasyon almaya başlayacağını söyledi.

 

“KKTC için çok büyük bir adım”

İş insanı, “Türkiye’nin tutumu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Maraş konusundaki tutumu belli herhangi bir sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum” dedi. Maraş ve Mağusa bölgesinin de bu proje sayesinde kalkınacağını söyleyen iş insanı, bu hamlenin KKTC için çok büyük bir adım olduğunu belirtti.

 

“Cleo Hotel, Golden Seaside Apartment Hotel, Aegean Hotel’i satın aldım”

İş insanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine toprak kazandırdığını da belirterek,  ileriki günler için 6 hotel daha almak için mal sahipleriyle görüştüğünü kısa zamanda 6 hoteli de daha alacağını söyledi.  İş insanı, “Satın aldığım CLEO HOTEL, GOLDEN SEASIDE APARTMENT HOTEL, AEGEAN HOTEL, inşasını 1974’te olduğu gibi düzenleyerek tarihi yansıtacağım” diye konuştu.

 

“cyprusvarosha.com ) üzerinden girip inceleme yapılabilecek”

İş insanı şöyle devam etti, “Hotelleri ve kapalı Maraş bölgesini şimdiden metaverse üzerinden ( cyprusvarosha.com ) üzerinden girip inceleme yapıp Maraş’ta sanal ortamda dolaşmak ve merağını gidermek isteyenler dünyanın her yerinden KKTC’de kapalı Maraş’ı gezip dolaşıp sunum veya toplantılarını yapabilecekler,  Hotellerin yapısını güçlendirmek için, iç tasarım ve malzemelerin yapımı için ihaleye de çıkılacak.  Son olarak KKTC’de  bu konuda bana destek veren bakanlara ve millet vekillerine , her zaman Kıbrıslı Türk’ün  yanında duran Türkiye cumhuriyetine, satış sözleşmelerini  onaylayan Kıbrıs cumhuriyeti içişleri  bakanına, mal sahipleriyle bir araya gelmemi sağlayan sayın Kleanthıs Bey’e  teşekkürlerimi iletirim.”

 

“Hotel isimleri 1974 öncesinde olduğu gibi kalacak”

Öte yandan,  İş İnsanı, Yurt dışındaki turizm acenteleriyle yaptığı  ön görüşmelerde hotellerin 2025 yılından  2032 yılına kadar 7 yıllık rezervasyonlarını 2 ay içinde yapabileceklerini belirtti. Yatırımcı iş insanı, Hotel isimlerinin de 1974 öncesinde olduğu gibi aynı isimler altında  çalıştırılacağını söyledi.

 

Maraş’ın tarihçesi

 

1974 öncesi Akdeniz’in en ünlü tatil merkezlerinden biri olan Maraş, 13 Ağustos 1974’te (o gün son bulan) İkinci Kıbrıs Harekâtı sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ele geçirilmiştir. Türk uçaklarının şehri bombalamasının ardından bölgenin tamamen Kıbrıslı Rumlardan oluşan nüfusu güneye kaçtı. Türk ordusunun eline geçmesinin ardından Maraş, askerî yasak bölge ilan edildi. 1976-77 yıllarında Maraş bölgesinin kuzeyinde kalan bazı sınırlı bölgeler iskâna açılarak önce güneyden göçmen olan Kıbrıslı Türkler, sonrasında da Türkiyeli göçmenler yerleştirildi. Maraş bölgesi, 1974-1990 yılları arasında doğrudan Türk Silahlı Kuvvetlerinin parçası olan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı tarafından idare edildi ve 1981’de resmen birinci derece askerî yasak bölge ilan edildi. 29 Temmuz 1990’da bölgenin kontrolü KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi.

Maraş bölgesi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına konu olmuştur. 11 Mayıs 1984 tarihinde alınan 550 sayılı kararda “Maraş’ın herhangi bir bölgesine sakinleri dışında insanlarca yerleşilmesinin kabul edilemez olduğu değerlendirilir ve bölgenin idaresinin Birleşmiş Milletler’e verilmesi için çağrıda bulunulur.” ifadesi yer aldı. 14 Eylül 1992 tarihli 789 sayılı karardaysa 550 numaralı karara atıfta bulunularak bölgenin kontrolünün BM Barış Gücü’ne teslim edilmesi çağrısında bulunuldu.

Annan Planı’na göre Kapalı Maraş, Rum tarafının denetimine bırakılacaktı. Ancak yapılan referandumda Annan Planı, Kıbrıs Türklerince kabul edilmesine rağmen Kıbrıs Rumları tarafında reddedilince bu durum gerçekleşmedi.

İçerisinde Birleşmiş Milletler’e ait bir adet bina bulunmaktadır. Yaklaşık 400 metre ilerisindeki altı apartman, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne orduevi yapılması için tahsis edilmiştir. 2020 öncesinde bölgeye, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile orduevinin yanında bulunan kız öğrenci yurdunda kalan kişiler dışında içeriye giriş kesinlikle yasaktı. “Hayalet Şehir” olarak tabir edilen bu bölgeyi görmek isteyen turistler, Maraş İkon Kilisesi’nden ileriye gidememekteydi. Buna karşın 2016 yılından itibaren turistlerin kiliseye de girmeleri yasaklanmıştı. Askerî kimlikleri olanlar, bölgede bulunan kız yurdunda kalan öğrenciler ve öğrenciler için çalışan kayıtlı taksiler dışında hiçbir şekilde sivil araç ve yaya bu mahalleye alınmamaktaydı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam