DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2048277-2,24%

Kalkanlı’dan alengirli işler

ABONE OL
30 Nisan 2018 08:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Güzelyurtlu bir vatandaş, Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı’nın birçok usulsüz işe imza attığını iddia ederek, Güney’den de gümrüğe beyan edilmemiş koltuk takımından, birçok eşyanın KKTC’ye, Kalkanlı tarafından kaçak geçirildiğini savundu


Kalkanlı’nın kira muafiyeti olmayan bazı kendine yakın şahıslara muafiyet de verdiğini dile getiren vatandaş, Vergi Dairesi’ndeki bazı personelin bu olayı ortaya çıkarması sonucu Kalkanlı’nın geri adım atmak zorunda kaldığını ileri sürdü

Yeni Bakış

Vatandaşın da Vergi Dairesi’nde yaşandığını iddia ettiği haksızlık ve adaletsizlikler konusunda Yeni Bakış’a şikayetler gelmeye devam ediyor.  

“Kalkanlı Güney’den kaçak koltuk takımı geçirdi”

Güzelyurtlu bir vatandaş, Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı’nın birçok usulsüz işe imza attığını iddia ederek, Kalkanlı’nın, Güney’den gümrüğe beyan edilmemiş koltuk takımının yanında daha birçok ev eşyasını kaçak geçirdiğini savundu. 

“Kardeşinin şoför okulunu vergi borcu olmasına rağmen diğer kardeşinin oğlu adına devrini yaptırttı”

Kalkanlı’nın kendi ailesi ve yakın çevresi içerisinde gerçekleştirdiği birçok devir işlemlerini usulsüz şekilde yaptığını iddia eden vatandaş, “ Güzelyurt’ta Kalkanlı’nın kardeşinin şoför okulu var. Toplamda 3 tane şoför okulu var, iki tanesi vergilerini öderken, Kalkanlı’nın kardeşi ödemek istemiyordu. Daha sonra 2012 yılında E. K’ye ait olan bu şoför okulunu, kardeşinin oğlu H. K’ye devrettirdi, hiçbir vergi borcunu ödemeden. Devir işlemleri sırasında borcu yoktur yazısı alınması gerekmektedir. Özdemir Kalkanlı’nın Lefkoşa’da bu bölümde olan adamı, kardeşine bu işlemi borcu olduğu halde usulsüz bir şekilde devrini gerçekleştirdi. Şu anda bu işlemleri yapan kişi emekli olmuştur” dedi. 

Dünüre de devir kıyağı 

“Özdemir Kalkanlı yine market sahibi dünürün de aynı şekilde usulsüz olarak vergilerini ödememesine rağmen, devir işlemi gereçekleştirtti” diyen vatandaş, bölgede kimlerin hangi işlemleri nasıl gerçekleştirdiğinin herkesçe bilindiğini dile getirdi. 

“Bir ülkede vergi toplamakla yükümlü bir insan nasıl vergi kaçırır?”

Kalkanlı’nın Vergi Dairesi’nden iki personeline, Güney’den kendisi için beyaz renkte koltuk takımı aldırarak Bostancı Sınır Kapısı’ndan kaçak olarak Kuzey Kıbrıs’a geçirdiğini iddia eden vatandaş, “Bir ülkenin vergisini toplamakla yükümlü bir insan nasıl olur da kendisi adına personelini kullanarak, kaçak yollardan mal geçirir?” diye sordu. 

“Kalkanlı görevini ve konumunu kötüye kullanıyor”

Özdemir Kalkanlı’nın, bir yakınının döner dükkanına ayrıcalık tanıyarak, iş yerinin gelirini düşük gösterip vergi kaçırmasına müsaade ettiği iddiasında da bulunan vatandaş, Kalkanlı’nın görevini ve konumunu çıkarları doğrultusunda kullandığını savundu. 

“Kirada muafiyeti olmayanlara muafiyet verdi, personel ortaya çıkardı, geri adım attı”

Kalkanlı’nın kira muafiyeti olmayan kimi şahıslara bu ayrıcalığı sağladığını anlatan vatandaş, bu olayın Vergi Dairesi’ndeki bazı personeli huzursuz etmesi üzerine, Kalkanlı’nın geri adım attığını savundu. Vatandaş, “Kalkanlı’nın bu usulsüzlüklerini daireden bazı personeller ortaya çıkardı. Durum böyle olunca da bunu düzeltmek zorunda kaldı. Bunlar da daire içerisinde bilinen gerçeklerdir” ifadelerini kullandı. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam