DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2041723-2,30%
Kaçak hayvan meselesi Meclis’te… Oğuz’dan eleştirilere “Geçmişte de vardı” karşılığı
  • Yeni Bakış Gazetesi
  • KIBRIS
  • Kaçak hayvan meselesi Meclis’te… Oğuz’dan eleştirilere “Geçmişte de vardı” karşılığı

Kaçak hayvan meselesi Meclis’te… Oğuz’dan eleştirilere “Geçmişte de vardı” karşılığı

ABONE OL
4 Nisan 2023 15:25
Kaçak hayvan meselesi Meclis’te… Oğuz’dan eleştirilere “Geçmişte de vardı” karşılığı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Denetim göreviyle toplanan Meclis Genel Kurulu'nda yapılan güncel konuşmalarda ülkeye kaçak sokulan kasaplık hayvanlar konusuna da değinildi.

29 Mart günü Ağırdağ’da bir ağılda yapılan kontrolde 68 adet kaçak dana tespit edilmişti.

CTP Milletvekili Erkut Şahali, "Bir mandıra hayvanın kaçak getirtilebilmesi Tarım Bakanlığı’nın utanç duyması gereken bir durumdur. Bir mandıradaki tüm hayvanların kaçak olduğu bir durumla ilk kez karşılaştık.” dedi. Şahali, kaçakçılığın ekonomideki olumsuz etkisine de değinerek, Tarım Bakanına bu konuda ne yaptığını sordu.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ise Şahali'ye yanıt verdiği konuşmasında, son yıllarda bu kadar yekûn canlı hayvanın tutulduğu başka bir örnek olmadığına dikkat çekti.

Oğuz, bunun bugüne kadar bu konuda ciddi bir mücadelenin yapılmamasının bir göstergesi olabileceğine işaret ederek, “Bu ülkede hayvan kaçakçılığı var. Bu acı bir gerçektir. Bugün de var, geçmişte de vardı.” dedi.

Güvenlik konusuna ilişkin Polis, Gümrük, Veteriner Dairesi gibi çeşitli kurumlarla işbirliği içerisinde ciddi bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Oğuz, ihbarlar üzerine tüm mandıraların sıkı bir şekilde kontrol edildiğini ve bu kontroller sırasında bu durumun tespit edildiğini söyleyerek, halen daha tutulmayanların da olduğunu, soruşturmaların devam ettiğini söyledi.

Etkin olarak kaçakçılıkla mücadele etmenin bir zorunluluk olduğunun altını çizen Dursun Oğuz, kaçak yolla gelen ürünün hem piyasaya müdahale olduğunu hem de gıda güvenliği ve toplum sağlığı açısından risk oluşturduğunu kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam