DOLAR 32,4035 0.01%
EURO 34,7084 -0.05%
GBP 40,8427 0%
ALTIN 2.382,840,13
BITCOIN 1955553-4,89%
“İsias” komitesi TBMM’de temaslarını gerçekleştirdi, yeni durak Adıyaman

“İsias” komitesi TBMM’de temaslarını gerçekleştirdi, yeni durak Adıyaman

ABONE OL
4 Nisan 2023 14:50
“İsias” komitesi TBMM’de temaslarını gerçekleştirdi, yeni durak Adıyaman
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Ankara'da temaslarda bulunan Cumhuriyet Meclisi Depremle İlgili Hukuki Ve Adli Sürecin İzlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici Ve Özel Komitesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşmeler yapıyor.

İLK GÖRÜŞME “DEPREM ARAŞTIRMA KOMİSYONU” İLE

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, heyet, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Veysel Eroğlu ile görüştü. Görüşmeye, Başkanvekili Recep Uncuoğlu, üye Necip Nası ile Türkiye- KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Orhan Erdem de katıldı. 

Toplantıda ilk sözü alan Veysel Eroğlu, İsias Otel ile ilgili hazırlanan raporun içeriğini aktardı. Eroğlu, yıkımın düşük kalite ürün kullanımından kaynaklandığını ifade ederek, Ahmet Bozkurt, Mehmet Bozkurt, Fatih Bozkurt, Efe Bozkurt ve otel yöneticilerinin tutuklandığını vurguladı. Eroğlu, Adalet Bakanlığı'nın bu konunun sıkı takipçisi olduğunu ifade etti. Eroğlu “Giden canlar geri gelmiyor, acımız büyük.” dedi. 


TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Veysel Eroğlu, ziyarette bir konuşma yaptı.

KKTC Meclis Heyeti Başkanı, UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ise komitenin ana hedefinin ise Türkiye Cumhuriyeti’nde başlatılan adli sürecin izlenmesi olduğunu vurguladı. Bu süreç için geniş kapsamlı özel bir komite kurulduğunu aktaran Oğuzhan Hasipoğlu, meselenin siyaset ve görüş üstü bir mesele olduğunu ifade etti. Hasipoğlu bu sürecin uzun bir süreç olduğuna işaret ederek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk sürecine güvenimiz tamdır.” dedi.  

Meclis Başkan Yardımcısı ve Komite Üyesi CTP Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe de TBMM’nin de konuyu yakından takip ettiğini görmekten mutlu olduklarını vurguladı.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP İLE GÖRÜŞME

Komite heyeti ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop tarafından kabul edildi. 

İsias Otel’de yaşanan kayıpların depremlerdeki acıyı arttırdığını aktaran Başkan Mustafa Şentop“Sizin acınız, bizim acımızdır.” dedi, depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğünü ifade etti.  Çalışmalar kapsamında numunelerin alındığını kaydeden Şentop, şüphelilerin bir kısmının tutuklandığını, hâlâ arananların olduğunu vurgulayarak, “Adalet Bakanlığı’mızın da takibi devam ediyor.” dedi. Mustafa Şentop, konu ile alakalı böyle bir komisyonun oluşturulmasının önemini vurgulayarak, edinilecek bilgilerin açık ve net şekilde halka aktarılmasının önemini vurguladı.  


Heyet Başkanı  UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu (solda), TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'u ziyaret sırasında konuşma yaptı.

Heyet Başkanı UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu da konuşmasında,  “Bu süreçte acıların en büyüğünü yaşadık.” diyerek, 49 KKTC vatandaşının hayatını kaybettiğini ve İsias Otel'de yaşananın cinayet olduğunu vurguladı. “Türkiye Cumhuriyeti’nin yargı ve adaletine  güveniyoruz.” diyen Hasipoğlu “Kaybedilen canlar geri gelmiyor ancak geride bıraktığımız aileler buradan çıkacak sonucu  ve kararları bekliyor.” dedi. 

CUMHURİYET MECLİSİ HEYETİ ADIYAMAN’A DA GİDECEK

Komite, heyeti yarın da Adıyaman’a geçecek. Süreci orada da takip edecek.

Hasipoğlu başkanlığındaki heyette, Meclis Başkan Yardımcısı ve Komite Üyesi, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe, Komite Başkan Yardımcısı CTP Girne Milletvekili Ongun Talat, Komite Üyeleri Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Sadık Gardiyanoğlu, Demokrat Parti (DP) Girne Milletvekili Serhat Akpınar, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Lefkoşa Milletvekili Talip Atalay ve Bağımsız Gazimağusa Milletvekili Ayşegül Baybars ile Meclis Yasama Uzman Yardımcısı Sevi Çağdaş Dayıoğlu bulunuyor.

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı.

Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 24 öğrenci, 3 öğretmen ve 8 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti.

Depremlerde toplam 49 KKTC vatandaşı hayatını kaybetmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam