DOLAR 32,3727 -0.44%
EURO 34,8143 -0.18%
GBP 40,7539 -0.11%
ALTIN 2.409,34-0,54
BITCOIN 1854368-4,99%
Çavuşoğlu istediği kişiyi atamadığı için mi AÖA Yönetim Kurulu’nu görevden aldı?

Çavuşoğlu istediği kişiyi atamadığı için mi AÖA Yönetim Kurulu’nu görevden aldı?

ABONE OL
4 Nisan 2023 14:10
Çavuşoğlu istediği kişiyi atamadığı için mi AÖA Yönetim Kurulu’nu görevden aldı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Denetim göreviyle toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda, gündem konularından biri de Atatürk Öğretmen Akademisi'nin (AÖA) başkan dahil tüm yönetim kurulunun görevden alınması oldu.

AÖA Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Canan Perkan Zeki ile yönetim kurulu üyeleri Sadık Özbilgehan, Dr. Ahmet Bilir, Ali Yönel ve Hüseyin Azer Özkan 28 Mart günü toplanan Bakanlar Kurulu'nda görevden alınmış, karar 30 Mart tarihli Resmi Gazete'de ilan edilmişti.

CTP Milletvekili Devrim Barçın, “Atatürk Öğretmen Akademisi ve kurumlarımızın itibarsızlaştırılması” konulu güncel konuşmasıyla ciddi iddialar ortaya atarken, Barçın'ın iddialarına ve sorularına Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu yanıt verdi.

"ÇAVUŞOĞLU İSTEDİĞİ KİŞİYİ ATAMADIĞI İÇİN YÖNETİM KURULUNU GÖREVDEN ALDI"

Atatürk Öğretmen Akademisi’nin hükümet tarafından itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını savunan Barçın, AÖA Yönetim Kurulu’nun hiçbir gerekçe ortaya konuşmadan görevden alındığı ve okulun yönetimsiz bırakıldığı eleştirisinde bulundu.

Görevden alınan yönetim kurulu üyelerinin yine UBP’li eğitim bakanları tarafından atandığını kaydeden Devrim Barçın, üyelerin Akademi Başkanlığı’na Nazım Çavuşoğlu’nun istediği kişiyi atamadığı için görevden alındığını savundu.

3 Mayıs 2018’de CTP Hükümeti döneminde Akademi Başkanı olan Zehra Özçınar’ın görev süresi dolmasına rağmen akademi başkanı olarak imza attığını ve buna kimsenin ses çıkarmadığını da söyleyen Barçın, Çavuşoğlu’na şu soruları yöneltti:

Yönetim Kurulunu neden görevden aldınız?
Neden Akademi Başkanının görev süresi dolduktan sonra bu kişiyi usulsüz olarak devam ettirdiniz?
İstemediğiniz bir kişiyi akademi başkanlığına atadı diye mi Yönetim Kurulu üyelerini görevden aldınız?”

CTP'li Barçın, AÖA gibi özerk kurumların karar merciinin yönetim kurulları olduğunu da vurguladı.

"BENİMLE İSTİŞARE ETMEDİKLERİ İÇİN GÖREVDEN ALDIM"

 CTP Milletvekili Devrim Barçın’a yanıt vermek üzere söz alan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, AÖA Yasası’nın kendisine Yönetim Kurulu’nu görevden alma yetkisi verdiğini belirterek, usulsüz hiçbir iş yapmadığını vurguladı.

Barçın’ın “Akademi Başkanlığı’na istediği kişiyi atamadıkları için görevden alındıkları” iddiasına ise Çavuşoğlu, “Her kurumun, özerk de olsa bağlı olduğu bir bakan var. Hiçbir kuruma atanan Yönetim Kurulu ilgili bakanı yok sayamaz. Benimle istişare edilme etiğinin gösterilmesi gerekiyordu. Benimle istişare edilmediği için yollarımızı ayırdık. Kişilerle hiçbir şeyim yok. Özerktirler karışmam ama benimle istişare etmeleri gerekir çünkü ben gelip Meclis'te hesap veriyorum.” yanıtını verdi.

“Onları atadığımdan da pişman değilim görevden aldığımdan da” diyen Bakan Çavuşoğlu, geçmiş yönetim kurulunda yaptığı gibi yine liyakata dayalı şekilde yeni yönetim kurulunu atayacağını ve Akademide yönetim zafiyeti yaşanmayacağını kaydetti.

“BİR DİKTATÖRLÜK NASIL KURULUR AZ ÖNCE İZLEDİNİZ”

Yeniden söz alan CTP Milletvekili Devrim Barçın, “Bir diktatörlük nasıl kurulur az önce izlediniz.” diyerek, 22 Temmuz 2022’de, üç kişinin akademi başkanlığı için müracaat ettiği bilgisinin Bakan Çavuşoğlu ile paylaşıldığını belirtti. Barçın, Çavuşoğlu’nun istediği kişinin Akademi Başkanlığı’na atamadığı için görevden aldığı iddiasını sürdürdü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam