DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20652420,64%
İstanbul’un su kaynağında korkutan görüntü

İstanbul’un su kaynağında korkutan görüntü

İstanbul’un su kaynağında korkutan görüntü - İstanbul'un su kaynaklarından biri olan Sazlıbosna Barajı'nda ortaya çıkan yeşil ve mavi tabaka tedirginlik yarattı. Balık tutmak için göle gidenler, renk değişikliğinin yanı sıra kötü bir koku olduğundan da şikayetçi oldu.

ABONE OL
30 Haziran 2023 09:20
İstanbul’un su kaynağında korkutan görüntü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İstanbul Arnavutköy’de bulunan Sazlıdere Barajı’ndaki renk değişikliği ve koku, balık tutanlar tarafından fark edildi. Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, balıkların öldüğü ve barajın renk değiştirdiği görülüyor.

Su üzerinde oluşan ayrı bir tabaka, göl kenarındaki otlar ve taşlar üzerinde de yayılmış durumda. Ayrıca, göle ve çevresine atılan pet şişe, terlik ve poşet gibi çöpler de dikkat çekti.

“KANALİZASYON YETERSİZLİĞİ VAR”

Barajın çevresine çöp kovası yerleştiren Feridun Sağlam, durumu şu şekilde açıkladı: “Buradaki durum kötü. İnsanlarımız duyarsız davranıyor. Piknik yapmaya geliyorlar, çöplerini bırakıp gidiyorlar. Ayrıca, çevrede kanalizasyon yetersizliği de var. Bu nedenle, etraftan gelen kirli su barajda birikiyor ve su bozuluyor. Balıklar, insanların attığı çöpler yüzünden böyle bir duruma geliyor. Suyun üzerinde yosun oluşuyor, balıklar ölüyor. Burası daima böyle. Ne kadar uyarırsak uyaralım, bir sonuç alamıyoruz. Devlet tabela koydu, tabela söküldü; ben çöp kovası koydum, çöp kovası çalındı. İnsanlarımızın üzerine düşmesi gerekiyor, insanlar temiz olmalı ki baraj temiz olsun. Bu suyu hepimiz içiyoruz, işte böyle bir durum var.”

“HERKES BU BARAJDAN ÇIKAN BALIĞI YİYOR”

Yıllardır Sazlıbosna Barajı’nda balık tuttuğunu ifade eden Ali Doğan, şunları söyledi: “Bu alanları kirletmek insanlık ayıbımız. En azından buraya balık tutmaya geliyoruz, ailemizle birlikte geliyoruz, bu bölgeleri daha temiz tutmalıyız. Herkes bu barajdan çıkan balığı yiyor, bu durum doğru değil. Önlem alması gereken yetkililerdir, biz değil. Ayrıca göldeki renk değişiminin alg patlamasından kaynaklanmış olabileceği belirtiliyor ve su örneği alınacak.” (DHA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam