İstanbul’u etkisi altına alan kar, dün akşamdan itibaren bazı ilçelerde yeniden şiddetini artırmaya başlarken, öğleden sonra tipi yaşanması bekleniyor. Meteoroloji’nin son tahminlerine göre gece hissedilen sıcaklık eksi 5’lere düşecek.
İSTANBUL İÇLELERİNE SARI KODLU UYARI
Meteoroloji’nin günlük raporunda İstanbul’un tüm ilçeleri için sarı kodlu kar yağışı uyarısı yapıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, il genelinde görülecek kar yağışlarının, cumartesi günü kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere pazar öğle saatlerine kadar devam edeceği, buzlanma ve don olayının ise pazartesi günü sabah saatlerine kadar il genelinde etkili olacağı belirtildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yapılan son değerlendirmede kar yağışının bugün etkisini daha da artıracağı ifade edildi.
Kuvvetli kar yağışının, pazartesi günü etkisini yitireceği, salı günü ise sabah saatlerinde İstanbul’da buzlanma beklendiğine dikkat çekildi.
TAKSİM BEYAZA BÜRÜNDÜ
Gün boyu aralıklarla devam eden kar yağışı İstanbul’un tarihi ve turistik noktalarının gözbebeğinden biri olan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde etkisini gösterdi. Taksim Meydanı beyaza bürünürken gece 04.00 sıralarında bile yerli ve yabancı turistler fotoğraf çekerek kar yağışını ölümsüzleştirdi.
İSTANBUL DONACAK
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, salı gününe kadar tüm yurtta sıcaklığın mevsim normallerinin 6 ila 8 derece altında ölçüleceğini bildirdi.
Acar, sıcaklığın Ankara’da eksi 10-11, İstanbul’da eksi 2-3 dereceye kadar düşeceğini, İzmir’de de sıfırın altına ineceğini aktardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün, İstanbul için 3 günlük kuvvetli kar yağışı uyarısında bulunduğunu hatırlatan Acar, kar yağışlarının Karadeniz ve Marmara Bölgesi’nin kuzeyinde kuvvetli, Doğu Karadeniz’in sahil kesimlerinde yoğun olacağını vurguladı.
İSTANBUL’DA PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ?
Kenti beyaz örtüyle kaplayan karın tadını ise okul tatilini fırsat bilen çocuklar ile aileleri çıkarıyor. Son iki gündür okulların tatil edildiği İstanbul’da yeni bir kar tatili ihtimali de gündemdeki yerini koruyor. Milyonlarca öğrenci ile velileri şimdiden “24 Şubat Pazartesi günü okullar tatil mi olacak?” sorusuna yanıt aramaya başladı.
VALİ GÜL’DEN YANIT
İstanbul Valisi Davut Gül, “Pazartesi okullar tatil mi?” sorusuna yanıt verdi. Vali Gül,kararın hava durumuna bağlı olarak verileceğini söyledi.
Vali Gül’ün açıklamaları şöyle:
“Tatil işi benim isteğime bağlı ya da çok keyfi bir durum değil. Hava durumu kötüyse olur ama hava durumu iyiyse tatile gerek yok. Çocuklarımız öğretmenlerini özlemişlerdir, o heyecanla okullarına giderler. Ama gördüğümüz kadarıyla, meteoroloji tahminlerine baktığımız kadarıyla pazartesi hava