DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044012-2,05%
“İNSAN KAÇAKÇILIĞI ARAŞTIRILIYOR MU?”

“İNSAN KAÇAKÇILIĞI ARAŞTIRILIYOR MU?”

Ülkede insan kaçakçılığı yapıldığına ilişkin çıkan haberleri değerlendiren KAMU-SEN Başkanı Metin Atan, bu konunun sahte diploma ve reçete konusunu aşacağını söyledi

ABONE OL
28 Mart 2024 09:33
“İNSAN KAÇAKÇILIĞI ARAŞTIRILIYOR MU?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Metin Atan, insan kaçakçılığı konusunda bazı mercilerin araştırılması gerektiğini belirterek, ülkeye getirilen şahısların işçi olarak getirildiğini, 29 bin-30 bin kişinin okullarda ya da iş yerlerinde kayıtlı olmasına rağmen ülkede olmadığına dikkat çekti

 

Atan, bazı kişilerin de 8 sene sonra ülkeye giriş yaptığını ve kayıt dışı olarak yakalandığını belirterek, bu kişilerin ülkeye nasıl giriş yaptığını sordu

 

Atan, Meclis’te ivedi bir şekilde olağanüstü komisyon kurulması gerektiğini, yolsuzluk ve usulsüzlüklere bulaşanlarla ilgili soruşturma başlatılması gerektiğini ifade ederek, Meclis’in bu inanılırlığı ve güvenilirliği sağlamadığı sürece hepsinin şaibe altında olduğunu söyledi

 

Yeni Bakış

KAMU-SEN Başkanı Metin Atan Mayıs TV’de yayınlanan “Meltem Sakin ile Gazete Sohbetleri “ programında gündemi değerlendirdi. Atan , ülkede doğruluk dürüstlükten bahsediliyorsa , yolsuzluk ve  usulsüzlüklerin ortadan kaldırılması isteniyorsa , gerçek anlamda birilerine dokunulması gerektiğini söyledi.  Ülke yangın yerine döndü diyen Atan , ülkede usulsüzlük ve hırsızlığın başı çektiğini ifade etti.

“Meclis ivedi bir şekilde olağanüstü komisyon kurmalı yolsuzluk ve usulsüzlüklere bulaşanlarla ilgili soruşturma başlatmalı”

Metin Atan , Meclis’in ivedi bir şekilde olağanüstü komisyon kurması gerektiğini yolsuzluk ve usulsüzlüklere bulaşanlarla ilgili soruşturma başlatması gerektiğini vurguladı. Atan, Meclis’in bu inanılırlığı  ve güvenirliliği sağlamadığı sürece hepsinin şaibe altında olduğunu söyledi.

“Geç gelen adalet, adalet değil bu sorunlar hemen çözülmeli”

Atan ,muhalefetten beklentisinin tüm bunları gün yüzüne çıkarması gerektiğini , gerekirse oradaki toplantılara da katılamamaları  gerektiğini söyledi. Atan , HP Başkanı Kudret Özersay’ın tek başına  ülkede muhalefet yaptığını  belirtti. Ülkede tek güvenilir noktanın Adalet ,  Hukuk ve Polis olduğuna vurgu yapan Atan , geç gelen adaletin adalet olmadığını söyledi.  Atan , bu gibi sorunların hemen çözülmesi gerektiğini kaydetti.

“İnsan kaçakçılığı sahte diploma ve reçete konusunu aşacak”

Ülkede insan kaçakçılığı yapılmasına ilişkin haberleri de değerlendiren Atan bu konunun sahte diploma ve reçete konusunu aşacağını düşündüğünü ifade etti. Atan , bu konuda bazı mercilerin araştırılması gerektiğini söyledi. Atan , ülkeye getirilen şahısların işçi olarak getirildiğini 29.000-30.000 kişinin okullarda yada iş yerlerinde  kayıtlı olmasına rağmen  ülkede olmadığına dikkat çekti. Atan , bazı kişilerinde 8 sene sonra ülkeye giriş yaptığını ve kayıt dışı olarak yakalandığını bu kişilerin ülkeye nasıl giriş yaptığını sordu.

“Dövizin tavan yaptığı günlerde lüks araçları kim alacak”

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, ülkede bir çok galeri açıldığını , araçların lüks olduğunun dikkat çektiğini araç alımlarla ilgili para aklamanın da söz konusu olduğunu söyledi. Bu hayat pahalılığın, dövizin tavan yaptığı günlerde lüks araçları kim alacak diye soran Atan , bu konuda doğru çalışanları tenzih ettiğini ifade etti. Atan , galeriler konusunda çok ciddi bir artış olduğunu belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam