

Bu yıl trafikte bilanço ağır. Polis, trafik denetimlerini artırmış olsa da ölümlü kazaların önüne bir türlü geçilmiyor. Dün sabah saatlerinde meydana gelen ve ölümle sonuçlanan kazada, yine dikkatsiz sürüş ve sürat ön plandaydı denildi, ancak bazı görgü tanıklarına göre söz konusu yolda trafik ışıklarının arızalı olduğu, yeşil ışığın yanması gerekirken, tekrardan kırmızı ışığın yandığı iddia belirtiliyor
Polis açıklamasına göre, Girne – Alsancak Çevre Yolu üzerinde aracıyla seyreden Mehmet Gürtunç (E-79), dört yol trafik ışıklarında kırmızı ışıkta durmayarak, Alsancak istikametine doğru ilerleyen, yeşil ışık yanan, ancak aşırı süratli olan Yusuf Temel (E-21) yönetimindeki araç ile çarpıştı
Kaza sonucu 79 yaşındaki Mehmet Gürtunç olay yerinde yaşamını yitirirken, Yusuf Temel (E-21) yaralandı
Yeni Bakış
Polis bültenine göre, Girne – Alsancak Çevre Yolu üzerinde bulunan Eziç Dörtyol trafik ışıklarında, Şht Orhan Durusoy Sokak boyunca yönetimindeki MK 606 plakalı aracı ile güney istikametine doğru seyreden Mehmet Gürtunç (E-79), Eziç trafik ışıkları kavşağına geldiği zaman tarafında kırmızı ışık yandığı halde karşıya Bahar Sokağa geçmek için hareket ettiği sırada, o esnada Girne – Alsancak Çevre yolu üzerine, Alsancak istikametine doğru tarafından yeşil ışık yanan ve aşırı sürat ve dikkatsizce seyreden Yusuf Temel (E-21) yönetimindeki UP 025 plakalı araç ile çarpıştı. Kaza sonucu MK 606 plakalı araç sürücüsü Mehmet Gürtunç (E-79) olay yerinde yaşamını yitirirken, kazada yaralanan UP 025 plakalı araç sürücüsü Yusuf Temel’in kaldırıldığı Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde tedavisi sürüyor.
Trafik ışıkları arızalı mı?
Dün sabah saatlerinde meydana gelen ve ölümle sonuçlanan kazada, yine dikkatsiz sürüş ve sürat ön plandaydı denildi, ancak bazı görgü tanıklarına göre söz konusu yolda trafik ışıklarının arızalı olduğu, yeşil ışığın yanması gerekirken, tekrardan kırmızı ışığın yandığı iddia edildi.