DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20660415,01%
Erhürman’a göre Şenkul’un Ünsal daveti ve aynı masada oturması “organizasyon sorunu”

Erhürman’a göre Şenkul’un Ünsal daveti ve aynı masada oturması “organizasyon sorunu”

ABONE OL
18 Nisan 2023 15:00
Erhürman’a göre Şenkul’un Ünsal daveti ve aynı masada oturması “organizasyon sorunu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Girne Belediyesi'nin geçtiğimiz cuma günü verdiği iftar daveti ile ilgili Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) içinde yaşanan krize Genel Başkan Tufan Erhürman el koydu.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, iftara davet edilen isimlerden Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünsal'la aynı masada oturduğu gerekçesiyle parti içinden eleştiriler almıştı.

Başında Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya'nın olduğu CTP Kadın Örgütü, Şenkul'a açıktan tepki göstermiş, yapılan açıklamada, "Kadınlara yaptığı hakaretleri Allah’ın emri olarak sunmaya çalışan Ahmet Ünsal ile hiçbir şey olmamış gibi aynı etkinlikte bir araya gelmek CTP'li kadınlar açısından kabul edilebilir değildir." denilmişti.

Murat Şenkul, bunun üzerine Doğuş Derya'yı disipline vereceğini duyurmuştu. Murat Şenkul, "Disiplin Kurulu savunmalarımız neticesinde, iftar yemeği ve iftar yemeğine düşüncelerini benimsemediğimiz insanların katılması suç mu değil mi, karara bağlanması hepimizin kafasındaki soru işaretlerini de ortadan kaldıracaktır." ifadelerini kullanmıştı.

CTP Genel Başkan Tufan Erhürman, bugün kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ahmet Ünsal konusunda CTP içinde fikir ayrılığı olmadığını" savundu.

Erhürman'a göre Ahmet Ünsal'a iftar daveti ve Şenkul'la aynı masada oturması Girne Belediyesi'nin neden olduğu bir organizasyon sorunu."

CTP liderinin paylaşımı şöyle:

"Kadınları aşağılayan, onları ikinci sınıf gören herhangi bir şahıs hiçbir CTP'li nezdinde muteber değildir. Ahmet Ünsal bunu kamusal görevlerini yerine getirirken yaptığı için kendisinin görevden alınması gerektiğini CTP bir bütün olarak dile getirmiştir ve bu yapılacaktır.

Girne belediyemizde bir organizasyon sorunu nedeniyle yaşananlar hiçbir biçimde CTP içinde bu konuda fikir ayrılığı bulunduğu yönünde yorumlanamaz.

Girne Belediye başkanımız sevgili Murat Şenkul göreve geldiği andan itibaren farkını ortaya koymuş, başarılı çalışmalarıyla tüm Girne halkının güvenini ve takdirini kazanmıştır. CTP'liler Girne belediye başkanımızın ve belediye çalışanlarının motivasyonunun kırılmasına asla müsaade etmez.

Kadın Örgütümüz bu ülkede toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinin öncülerindendir. Bu alandaki mücadelesini aralıksız biçimde sürdürecek ve toplumsal cinsiyet eşitliğini temel politikalarından biri olarak kabul eden CTP, bir bütün olarak Kadın Örgütümüzün çalışmalarını desteklemeye devam edecektir.

Halkımızın çok büyük sorunlarla uğraşmak zorunda bırakıldığı böyle bir dönemde CTP'nin ve tüm CTP'lilerin gündemi ülkeyi yönettiği iddiasında bulunanların yarattığı demokratik ve ekonomik fukaralaşmadır. CTP, toplumun tüm bileşenleriyle istişare içinde Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesini aralıksız biçimde sürdürecektir."

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam