DOLAR 32,5869 0.22%
EURO 34,8040 0.39%
GBP 40,3767 0.54%
ALTIN 2.410,42-0,90
BITCOIN 21496790,26%
CTP’den Feyzioğlu’na “AK Parti propagandası” tepkisi

CTP’den Feyzioğlu’na “AK Parti propagandası” tepkisi

ABONE OL
18 Nisan 2023 12:25
CTP’den Feyzioğlu’na “AK Parti propagandası” tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine yönelik ifadeleri nedeniyle tartışmalara yol açtı.

Feyzioğlu'nun Vadili'deki köy kahvesinde yaptığı iddia edilen bir konuşmada, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan propagandası yaptığı ileri sürüldü.

Sosyal medyada ve bazı Türkiye medyası tarafından servis edilen video görüntülerinde, Feyzioğlu'nun “PKK’ya devlet kurmasın diye yaptığımız askeri harekata ana muhalefet partisi ve HDP, birlikte ‘hayır’ oyu verdi. ‘Suriye ve Irak’ta askerin ne işin var, çekin askeri’ diyorlar.” ifadeleri duyuluyor.

CTP'DEN TEPKİ GECİKMEDİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun “büyükelçilik misyonuna uygun olmayan işler” yaptığını öne sürdü.

CTP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Genel Sekreter Asım Akansoy, Metin Feyzioğlu’nu asli görevlerine dönmeye ve Kıbrıslı Türklerle bir bütün olarak eşit ilişki kurmaya davet etti.

Büyükelçi Metin Feyzioğlu’nun büyükelçilik görevini aşan faaliyetler içerisinde olduğunu iddia eden Akansoy, büyükelçiliğin Kıbrıslı Türklerle Türkiye’nin ilişkilerini düzenlemesi gerekirken, büyükelçinin 14 Mayıs’ta Türkiye’de yapılacak seçimler için gezerek seçim propaganda faaliyetlerinde bulunduğunu savunarak buna tepki gösterdi.

CTP Genel Sekreteri Akansoy, içinden geçilen dönemde ekonomik sıkıntıların ve depremle ilgili acıların yaşandığı da belirterek, böylesi bir dönemde Türkiye ile Kıbrıslı Türkler arasındaki ilişkilerin her zamankinden daha iyi olması gerektiğini vurguladı.

“Bir büyükelçinin görevi, köy köy gezip propaganda yapmak mı?” diye soran Akansoy, “Bu nereden çıktı? Bu büyükelçilik misyonuna da uygun değildir, demokratik teamüllere de sığmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu’nu bir an önce asli görevlerine dönmeye ve Kıbrıslı Türklerle bir bütün olarak eşit ilişki kurmaya davet eden Asım Akansoy, konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam