DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20685723,67%
“DPÖ MÜDÜRÜNÜ  SORUŞTURMA MEMURU  ATADILAR”

“DPÖ MÜDÜRÜNÜ SORUŞTURMA MEMURU ATADILAR”

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Meclis’te görevli çalışanlara teşekkür edileceğine soruşturma memuru atadıklarını söyledi

ABONE OL
13 Nisan 2023 08:15
“DPÖ MÜDÜRÜNÜ  SORUŞTURMA MEMURU  ATADILAR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, kurumların yeşil sermayeye peşkeş çekilmemesi adına başlatılan bir mücadele içinde olduklarını söyleyerek, “sendikamızın mesai sonrasında ek olarak çalışma yapılmaması konusunda aldığı bir kararı var. Mesai saatleri içerisinde gelsinler saat 08.00’de saat 09.00’da Meclis’i açsınlar 16.15’e kadar bitirsinler. Meclis geçtiğimiz gün saat 13.00’e doğru açıldı. Çalışanlardan gece yarılarına kadar her gün kalmaları isteniyor” dedi

 

Bengihan , hükümetin  Bakanlar Kurulu kararıyla her istediğini yapacağını zannettiğini belirterek, “böyle bir  yönetim şekli yoktur” dedi. KTAMS Başkanı Güven Bengihan, KKTC devletinin demokratik ve hukuk devleti olduğunu söyleyerek, ancak hükümet edenlerin Anayasaya ve diğer yasalara uygun davranmadığına dikkat çekti

 

Bengihan , Mecliste görevli çalışanlara teşekkür edileceğine soruşturma memuru atadıklarını, yazılan yazıda ise “alışkanlık haline getirdiniz” yazdığını kaydetti.  Neyi alışkanlık haline getirdiklerini soran Bengihan, DPÖ müdürünün soruşturma memuru olarak atandığını söyledi

 

Bengihan, “Soruşturma memuru diyor ki, verilen emirleri ve ek mesaiye kalma emrini yerine getirmediniz, ayrıca alışkanlık haline getirdiniz. Sayın soruşturma memuru, bir tane göstersin ne zaman buna benzer hareket sergilendi ve ne zaman Meclis Başkanı ve Genel Sekreteri çalışanlara bundan önceki süreçlerde bir uyarı ya da bir telkinde bulundu?  Yalan yanlış soruşturma memuruna bilgi vermekten tazminat davası açacağız” diye konuştu

 

Yeni Bakış

KTAMS Başkanı Güven Bengihan,  Yeni Bakış Web TV’de yayınlanan  Meltem Sakin ile sundukları “Sendikal Vizyon” programında yaptığı açıklamada,   kurumların  yeşil sermayeye peşkeş çekilmemesi adına başlatılan bir mücadele içinde olduklarını söyledi. Bengihan , özellikle Elektrik Kurumunun Aksa’ya peşkeş çekilmesi için yasalarda yapılan bir takım değişiklikle kamu ihale yasası ile 20 yılın ardından şimdi de  15  yıla peşkeş çekilmeye çalışıldığına dikkat çekti.  Bengihan,  peşkeş çekilmesi konusunda yasa değişikliğine gidilmesiyle ilgili El-Sen’in başlatmış olduğu bir eylem  olduğunu, bir grev süreci olduğunu  bu grev sürecinde Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikasının  buna destek olmak maksatlı mecliste grev başlattığını söyledi. Bengihan , hükümetin grevlerini 60 gün süreyle ertelediğini belirterek , hükümetin grevleri 60 gün süreyle erteleme kararının gerekçesi olarak Meclis’in elzem yer olduğunu gerekçe gösterdiğini ifade etti.

“Yasada Meclis’in elzem yer olduğu yazmamakta”

KTAMS Başkanı Güven Bengihan ,hükümetin Bakanlar Kurulu kararıyla İngiliz döneminden kalma nizamnameleri gerçekçe ve yürürlükteki  mevzuat olarak göstererek tamamen demokratik eylem hakkına müdahale ettiğini vurguladı. Bengihan , hükümetin her sıkıştığında sendikaların eylem ve grev hakkını,   60 gün süreyle erteleyerek zaman kazanmaya çalıştığını söyledi.  KTAMS Başkanı Güven Bengihan , elzem yer olarak gösterilen yere bakıldığı zaman , elzem yerle ilgili tesvir kısmında olan yasanın Meclis’in bir elzem yer olduğu yazmamakta olduğunu söyledi. 

“Hükümet elzem yer konusunu kendisinde bir yasal yetki olarak kullanıyor”

Bengihan , yasada ülke güvenliğini tehdit eden ve hizmetlerin ertelenemeyen , ötelenemeyen hizmetler olduğuyla ilgili , ülke güvenliğini tehdit unsurunu yaratan hallerde  grev ertelemelerinin söz konusu olabileceğini kaydetti.  Bengihan , hükümetin elzem yer konusunu kendisinde bir yasal yetki olarak kullanarak sürekli grevleri ertelemekte olduğunu vurguladı.

“İstedikleri yasaları 10 günde geçirmeyi yürürlüğe koymayı biliyorlar”

Bengihan , grevlerin ertelenmesiyle birlikte elzem yer olan Meclis’te neden yılın 4 ayı tatile çıkıldığını sorarak, “ Elzem olan bir yerde neden Genel Kurul görüşmeleri ve komiteler saat en geç 11.00’de başlıyor . Elzem olan bir yerde geçen dönem 185 tane yasa kadük oldu?” diye sordu.  Bengihan , “istedikleri yasaları 10 günde geçirmeyi yürürlüğe koymayı biliyorlar” dedi.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan , mecliste bekleyen bir sürü yasa olduğuna  dikkat çekerek, “özellikle Yataklı Tedavi kurumları dairesinin artan hasta sayısına hizmet verecek branşlaşan , güncellenmesi gereken kadrolar var.  11 senedir Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi yasası meclisten güncellenerek geçmiyor” dedi.  Bengihan , Kamu Reform’unun 14 senedir görüşüle görüşüle Meclis’e gittiğini ama hükümetin kendi yandaşlarını, müdür , müsteşar ataması yönünde sıkıntı yaratacağından bu yasanın da  yürürlüğe girmediğine  dikkat çekti.  “Hani nerde elzem?” diye soran Bengihan , hükümetin işine geldiği zaman meclisin elzem olduğuna vurgu yaptı. KTAMS Başkanı Güven Bengihan, hükümetin toplumla dalga geçtiğini belirterek, hükümetin bu yaptıklarıyla hukuku ayaklar altına aldığını ve en önemlisi Meclis’teki çalışanların grev ertelenmesinden sonra çalışanların normal mesailerine gittiklerini söyledi. Bengihan ,  “Eğer milletvekilleri saat 13.00’de  14.00’de Meclis’e gelip oturumu açacaksa saat 16.30’dan sonra mesai bittiğinde Sendikası ek mesaiye katılmayacaktır. Zorla kimse çalıştırılamaz diye Anayasa’nın 49. Maddesi vardır. Yine anayasanın 11. Maddesi temel hak ve hürriyetler yasalarla sınırlandırılabilir diyor” dedi.

“Devletin Anayasasına uygun davranmayan bir hükümet anlayışı var”

Bengihan , hükümetin  Bakanlar Kurulu kararıyla her istediğini yapacağını zannettiğini belirterek, “böyle bir  cumhuriyet  ve yönetim şekli yoktur” dedi. KTAMS Başkanı Güven Bengihan, KKTC devletinin demokratik ve hukuk devleti olduğunu söyleyerek, ancak hükümet edenlerin  Anayasasına ve diğer yasalarına  uygun davranmadığına dikkat çekti.

Bengihan , şöyle devam etti, “Sendikamızın mesai sonrasında ek olarak çalışma yapılmaması konusunda aldığı bir kararı var. Mesai saatleri içerisinde gelsinler saat 08.00’de saat 09.00’da Meclis’i açsınlar 16.15’e kadar bitirsinler. Meclis geçtiğimiz gün saat 13.00’e doğru açıldı. Çalışanlardan gece yarılarına kadar her gün kalmaları isteniyor.”

“DPÖ müdürü soruşturma memuru olarak atandı”

Bengihan , son bütçe görüşmelerinde sabahlara kadar mecliste görevli çalışanların  milletvekillerinin dışında sabahlara kadar oralarda çalışmakta olduklarını söyledi.  Bengihan , Mecliste görevli çalışanlara teşekkür edileceğine soruşturma memuru atadıklarını, yazılan yazıda ise “alışkanlık haline getirdiniz” yazdığını kaydetti.  Neyi alışkanlık haline getirdiklerini soran Bengihan , DPÖ müdürünün soruşturma memuru olarak atandığını söyledi.

“Hükümet edenler yasaları okuyup öğrensinler ve hukuku bilsinler”

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, “Soruşturma memuru diyor ki verilen emirleri ve ek mesaiye kalma emrini yerine getirmediniz, ayrıca alışkanlık haline getirdiniz ek mesaiye kalmamayı diyor. Sayın soruşturma memuru, bir tane göstersin ne zaman buna benzer hareket sergilendi ve ne zaman Meclis Başkanı ve Genel Sekreteri çalışanlara bundan önceki süreçlerde bir uyarı ya da bir telkinde bulundu?  Bizim grev açıkladığımız günden önce burada hodri meydan söylüyorum bir tane Meclis Başkanı ve genel sekreterinin Meclis’teki çalışanlarla ilgili ki soruşturması olmadı” diye konuştu.

“Yalan yanlış soruşturma memuruna bilgi vermekten tazminat davası açacağız”

Bengihan , “Birileri atama yoluyla müdür ,müsteşar olacak , birileri genel sekreter olacak ve kendi partilerinin borusunu öttürsün diye korku yaratacaklarını zannediyorlarsa  hepsini KTAMS olarak mahkemeye vermeye hazırız” diyerek, insanlara baskı, tehdit , mobing yapmaktan tazminat davası da  açacaklarını belirtti.

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam