DOLAR 32,6023 0.38%
EURO 34,7624 0.02%
GBP 40,5842 -0.07%
ALTIN 2.495,160,45
BITCOIN 20252132,11%
Depremzedelerin su sayaçları, kombi ve petekleri çalındı

Depremzedelerin su sayaçları, kombi ve petekleri çalındı

Depremzedelerin su sayaçları, kombi ve petekleri çalındı - Malatyalı depremzede Abbas Akıncı, depremde hasar gören evlerindeki su sayaçları, kombi ve peteklerin çalındığını söyledi. Akıncı, 'Evlerimize hırsız girdi. İki bloklu bir sitede su sayaçlarını bile çalmışlar. Evlerimizdeki kombileri, kabloları, boruları alıp götürmüşler” dedi.

ABONE OL
11 Nisan 2023 16:45
Depremzedelerin su sayaçları, kombi ve petekleri çalındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Abbas Akıncı, deprem sonrasında hasarlı evlere giren hırsızların birçok şeyi alıp götürdüklerini söyledi. Akıncı, “Depremde herkesin yaşadığından farklı bir durum yaşamadık ama depremden sonra ihtiyaçlarımızın giderilmesi hususunda sıkıntılar yaşadık. Evlerimize hırsız girdi. İki bloklu bir sitede su sayaçlarını bile çalmışlar. Evlerimizdeki kombileri, kabloları, boruları alıp götürmüşler. Oğlum 23 yaşında özenle sakladığımız sünnet kıyafetini bile almışlar. Sağlam hiçbir şey yok” diye konuştu.

“HİÇBİR YARDIM ALAMADIM”

Depremden sonra herhangi bir yardım alamadıklarını da belirten Akıncı, şunları söyledi:

* “Cumhurbaşkanımızın bizlere verdiği sözü taahhüt olarak kabul ediyoruz. Malatya’nın yarıya yakını yazın köylerine, bağına, bahçesine gidiyor. Ben de bunlardan birisiyim. Ziraat Bankası’ndan bağımız, bahçemiz için zirai kredi kullanıyoruz. Bundan dolayı ikametimizi bahçede bulunduruyorduk.

* Depremden sonra AFAD yetkilileri ile görüştüğümüzde bize ‘İkametinizi hasarlı adresinize alın’ dediler. Hasarlı adresimize aldık ama ortada bir bilgi kirliliği var. AFAD’a gidiyoruz, yetkililer bizimle görüşmüyor. Gönüllü çalışanlara bizi yönlendiriyorlar, onlar da ne olacağını bize söyleyemiyorlar.

* Aradığımız yetkiliye ulaşamıyoruz. İki ay geçti, evimiz ağır hasarlı, iş yerim yıkıldı. Şu ana kadar ne 10 bin TL destek, ne 15 bin TL taşınma parasını alabildim. Bunun yanında bir yıl boyunca verileceği söylenen kira yardımıyla ilgili herhangi bir bilgimiz yok.” ANKA

Deprem konutları için tanıdık şirketlerle 10.5 milyarlık sözleşmeİlginizi ÇekebilirDeprem konutları için tanıdık şirketlerle 10.5 milyarlık sözleşme

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam