DOLAR 32,5033 -0.13%
EURO 35,0019 0.32%
GBP 40,7842 0.32%
ALTIN 2.425,470,11
BITCOIN 2092553-3,25%
Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarını tanıttı

Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarını tanıttı

Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarını tanıttı - Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekili adaylarının tanıtımı için program düzenledi.

ABONE OL
11 Nisan 2023 16:35
Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarını tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarını tanıttı

İnşaat Mühendisleri Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen program depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Programın açış konuşmasını yapan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Türkiye’de demokratik dönüşümün ancak Yeşil Sol Parti ile mümkün olacağını belirterek, “Bizler kimliklerin, inançların, kültürlerin kendileri olarak var olabilecekleri bir temsiliyet için çalışıyoruz. Herkes kendi olarak var olacak. Herkes kendi diliyle konuşacak. Herkes kendini geliştirecek. Kimse başkası adına konuşmayacak.” dedi.

“PARLAMENTODA EN BÜYÜK KADIN TEMSİLİYETİ BİZDE OLACAK”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da konuşmasında Yeşil Sol Parti’de kadın temsiliyeti oranının yüzde 45 olduğunu belirtti.

“Yeşil Sol farkını ortaya koyacak parlamentoda, en yüksek kadın temsiliyeti bizde olacak. Çünkü Yeşil Sol demek HDP demek, HDP’nin fikriyatı Yeşil Sol’da devam edecek.” ifadelerini kullanan Buldan, bir dahaki dönem yüzde 45 oranının erkekler için uygulanacağını ifade etti.

Programda Yeşil Sol Parti Sözcüleri İbrahim Akın ve Çiğdem Kılıçgün Uçar da birer konuşma yaptı. Program, milletvekili adaylarının sahneye davet edilerek tanıtılmasının ardından sona erdi. (AA)

Yeşil Sol Parti milletvekili aday listesi açıklandıİlginizi ÇekebilirYeşil Sol Parti milletvekili aday listesi açıklandı

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam