DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20735960,99%
CTP içinden Şenkul’a ilk resmi “Ünsal” tepkisi kadınlardan geldi

CTP içinden Şenkul’a ilk resmi “Ünsal” tepkisi kadınlardan geldi

ABONE OL
15 Nisan 2023 14:55
CTP içinden Şenkul’a ilk resmi “Ünsal” tepkisi kadınlardan geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul'un, dün akşam düzenlenen iftar yemeğinde Din İşleri Başkanı Prof. Ahmet Ünsal ile aynı masada oturması ile ilgili Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) içinden ilk resmi tepki CTP Kadın Örgütü'nden geldi.

CTP Kadın Örgütü, Şenkul'a tepki göstererek, "Kadınlara yaptığı hakaretleri Allah’ın emri olarak sunmaya çalışan Ahmet Ünsal ile hiçbir şey olmamış gibi aynı etkinlikte bir araya gelmek CTP'li kadınlar açısından kabul edilebilir değildir." açıklaması yaptı.

Murat Şenkul yapılan eleştirilerle ilgili açıklamasında "Maçta, restoranda, iftarda herkes ile her yerde yan yana dün de oturdum yarın da oturacağım. 25 Aralık gecesi seçimi kazandıktan sonra 'Kentte yaşayan herkesin başkanı olacağım.' sözünü iş ola vermedim." ifadelerini kullanmıştı.

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünsal, ocak ayında bir konferansta kadınlara yönelik ifadeleri nedeniyle tepki konferansında kullandığı ifadeler nedeniyle tepkilere neden olmuştu. 

CTP Kadın Örgütü'nün tepki açıklaması şöyle:

“Din İşleri Dairesi Başkanlığını Anayasa'da tanımlanan laiklik, demokrasi, hukuk devleti, din ve vicdan hürriyeti gibi kavramlar etrafında çalışan bir devlet kurumu değil de, İslami propaganda aygıtı gibi kullanan Ahmet Ünsal isimli şahıs, evlilik içi tecavüzü teşvik eden, kadınlara kuluçka makinesi muamelesi yapan ve kadınların çalışmasının sakıncalı olduğunu beyan eden bir yobazdır. Bu yobazın görevden alınması için CTP Kadın Örgütü olarak birçok siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü ile birlikte verdiğimiz mücadele devam etmektedir.

Bu mücadele devam ederken, kadınlara yaptığı hakaretleri Allah’ın emri olarak sunmaya çalışan Ahmet Ünsal ile hiçbir şey olmamış gibi aynı etkinlikte bir araya gelmek CTP'li kadınlar açısından kabul edilebilir değildir. Kadınların en temel insan haklarına saldırmak yanında, camilerde küçücük çocukları toplayarak çocuk haklarını ihlal eden vaazlar veren, toplumun tüm kesimlerinin karşı çıktığı ve görevden alınması gerektiğini söylediği bu kişi ile yan yana gelmek, ‘herkesin başkanı olmak’ olarak tarif edilen kapsayıcı ve adil belediyecilik anlayışı ile bağdaşmayan, tam tersine tahakküm eden ile edileni, egemen ile ezileni, yobazlık ile demokrasiyi aynı kefeye koyan bir anlayışı çağrıştırabilmektedir.

Sosyal belediyecilik konusunda öncü olan ve yerel yönetim politikalarını temel insan hakları üzerine bina eden CTP'nin belediye başkalarının da bu ayrımı yapabilmesi oldukça önemlidir.

Yerel Eşitlik Eylem Planlarının belediyelerimizde uygulanması için aldığımız Kurultay kararları doğrultusunda yapmış olduğumuz çalışmaları tüm belediyelerimizde yürürlüğe geçirmek için çaba gösteren CTP Kadın Örgütü olarak Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul arkadaşımızı ziyaret edeceğimizi kamuoyunun bilgisine getiririz. Göreve geldiği ilk günden itibaren Girne Belediyesinin verdiği hizmet kalitesini artırmak için uğraşan ve kentin yaşanılabilir bir yer haline gelmesi için çaba gösteren belediye başkanımızın halka sunduğu hizmetleri Yerel Eşitlik Planları çerçevesinde yürürlüğe koyacağına olan güvenimiz tamdır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam