DOLAR 32,6030 0.39%
EURO 34,8152 0.22%
GBP 40,6090 0.03%
ALTIN 2.495,710,47
BITCOIN 21052375,03%
CTP’den deprem paneli: Yaşananları unutturmayacağız

CTP’den deprem paneli: Yaşananları unutturmayacağız

ABONE OL
15 Nisan 2023 14:25
CTP’den deprem paneli: Yaşananları unutturmayacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) “Kıbrıs ve Deprem: Bir Yol Haritası” paneli düzenledi.

Panelin ilk oturumunda Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Mehmet Necdet "Kıbrıs’ın Depremselliği", inşaat Yüksek Mühendisi Dr. Abdullah Ekinci ise "Kuzey Kıbrıs’ın Yapı Stokunun Depremsellik Bağlamında Değerlendirilmesi" başlıklı sunumlarını yaptı.

Panelin öğleden sonra gerçekleştirilecek ikinci oturumunda ise Şehir Bölge Plancısı, gazeteci Mete Gürbüz Fehim "Doğal Afet Dirençli Kentler Bağlamında Kentsel Dönüşüm", TMMOB Maden Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Yüksel "Arama Kurtarma Faaliyetlerinde Sivil Toplumun Önemi ve Maraş Depremine Dair Saha Gözlemleri" ve "Afet ve Acil Durumların Yönetiminde Organizasyon ve Sivil toplumun Rolü" başlıklı sunumlarını yapacak.

ERHÜRMAN: BİZE DÜŞEN GÖREV BİLİMİN SESİNE KULAK VERME CÜMLESİNİ HAFIZALARA KAZIMAKTIR

Panelin açılışında konuşan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, yaşananların unutulmaması, 6 Şubat depreminden önce yapılan hataların yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Tufan Erhürman “Bize düşen görev bilimin sesine kulak verme cümlesini hafızalara kazımaktır.” dedi.

6 Şubat depreminin üzerinden iki buçuk ay bile geçmediğini söyleyen Erhürman, depremde kaybedilenlerin acılarının hiçbir zaman geçmeyeceğinin, hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını kaydetti.

CTP lideri Erhürman “Gelin görün ki çağımız unutma çağı. Kaybettiğimiz insanların acıları hala duruyor, deprem bölgelerinde çok zor şartlarda hayatını sürdüren insanların var olduğunu bilmemize rağmen, yine maalesef bu bilgi bilince dönüşememe riski ile karşı karşıya.” dedi.

Depremin ardından yapılan açıklamalarda sık sık "bilimin sesine kulak vermemiz lazım" ifadelerinin kullanıldığını ancak bu cümlenin reklam malzemesi olarak kullanılıp tüketildiğini kaydeden Erhürman, CTP olarak görevlerinin yaşananları unutturmamak ve bilimin sesine kulak verme cümlesini hafızalara kazımak olduğunu söyledi.

KARAMAN: KKTC’DE DE İMARDA DENETİMSİZLEŞTİRMEYİ ARTIRACAK ADIMLAR ATILMAYA ÇALIŞILIYOR

CTP YeniBakis Üyesi Basın Yayın Propaganda Sekreteri Birol Karaman da konuşmasında Kahramanmaraş depreminin üzerinden henüz 9 hafta geçmesine karşın konunun gündemdeki yerini kaybetmeye başladığına işaret etti.

“Yaşadığımız coğrafya bunu her an gündemimize getirebilecek bir potansiyele ve dinamiğe sahiptir.” diyen Karaman, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin de beklenen bir deprem olduğun, geçmiş yıllarda düzenlenen çok sayıda bilimsel toplantıda bu konuların tartışılarak sonuçların ülkeyi yönetenlerle paylaşıldığını ifade etti.

Bu uyarıların dikkate alınmaması nedeniyle 6 Şubat’ta çok acı sonuçların ortaya çıktığını hatırlatan Birol Karaman, KKTC’de de imarda denetimsizleştirmeyi artıracak adımlar atılmaya çalışıldığı uyarısında bulundu.

“KTMMOB’nin vize yetkisi ele alınmaya çalışılıyor, imar yasasında kontrolsüzlük artırılmaya çalışılıyor.” diyen Karaman, imarda denetimsizleştirmenin yaratacağı sonuçların son derece acı olacağını vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam