DOLAR 32,3579 -0.39%
EURO 34,6975 -0.34%
GBP 40,5755 -0.37%
ALTIN 2.392,66-1,23
BITCOIN 18854531,06%
“Bu ülkede  halk et yiyemiyor”

“Bu ülkede halk et yiyemiyor”

ABONE OL
19 Nisan 2024 09:35
“Bu ülkede  halk et yiyemiyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan Mayıs TV’de yayınlanan “Meltem Sakin ile Gazete Sohbetleri” programında gündemi değerlendirdi. “ Ekonomi iyi yönetiliyor” diyen Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun açıklamalarını değerlendiren Kamu-Sen Başkanı Metin Atan , bakanın bu açıklamasını neye göre yaptığını sordu. Atan , ülkede kayıt dışılık , vergi kaçakçılığı ,ülkenin genel sorunlarından denetim eksik tüm bunlar ortadayken ekonominin iyi yönetildiği iddiasına anlam veremediği ifade etti.

“Bu ülkede  halk et yiyemiyor bu soruna bile çare bulunamadı”

Şuanda tek iyi yapılan maaş ödemesi mi diye soran Atan , bu ülkede  halk et yiyemiyor bu soruna bile çare bulunamadığına dikkat çekti. Atan ,hükümetin kasaplarla eti  550 TL’den satılacağına ilişkin anlaşma yapıldığını fakat eti bu fiyattan yemek hayal oldu dedi.

“Bir ülkede ekonomi iyi ise herşey daha güzel olur fakat bizim ülkemizde neyimiz iyi”

Ülkede kayıt dışılığın yanı sıra kara para aklanmasının başı çektiğini , ülkede tecavüzlerin arttığını söyleyen Atan , herşeyin ekonomiye bağlı olduğunu ,bir ülkede ekonomi iyi ise herşey daha güzel olur fakat bizim ülkemizde neyimiz iyi dedi.

“Türk lirası gün geçtikçe eriyor vatandaş sürekli dövizin yükselme korkusuyla yaşıyor”

Atan , Türk Lirasının gün geçtikçe eridiğini vatandaşın sürekli dövizin yükselme korkusuyla yaşadığını söyledi. Faizler aldı başını gidiyor diyen Atan , vatandaşların borç alamadığını tüm bunlar ortada iken ekonomi nasıl iyi yönetiliyor dedi.

“Okullarda öğrencilerin haraç kesmeleri ve  akranlarını darp etmesi ülkenin son şeklini gösteriyor”

Lise öğrencilerinin ortaokul öğrencilerini döverek harçlıklarını almasına ilişkin de konuşan Atan ,bu durumun çok üzücü olduğunu geleceğimiz olan gençlerimizin bu şekilde okullarda haraç kesmeleri yada akranlarını darp etmesinin ülkenin son şeklini gösterdiğini söyledi. Atan , bu çocukların koruma altına alınması gerektiğini tedbir ve denetimlerin yapılması gerektiğini ifade etti. Kamu-Sen Başkanı Metin Atan , bu konuda her hangi bir önlem alındı mı diye sordu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam