DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
GBP 41,0337 -0.05%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21498201,81%
BU MENFAAT KİMİN İÇİN?

BU MENFAAT KİMİN İÇİN?

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, Bakanlar Kurulu ile 16 Mayıs 2017 tarihli kararın tadil edilerek, KKTC’yi ziyaret edecek olanların, Şeker Sigorta’nın kendisinin bulacağı uluslararası anlamda bir reassurance bir şirket ile iş birliği oluşturması ve yapılacak düzenlemeden Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığının yetkili kılınmasına tepki gösterdi

ABONE OL
27 Nisan 2023 08:32
BU MENFAAT KİMİN İÇİN?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

KITSAB Başkanı Orhan Tolun, 2017 yılında alınan kararın tadil edildiğini belirterek, yeni kararda, Şeker sigorta şirketinin kendisinin seçeceği bir şirketle faaliyetinden bahsedilmekte olunduğunu, bunun birileri tarafından hükümet ortaklarına getirilen ve bakanlar kurulu kararı çıkarılan bir konu olduğunu söyledi

 Tolun, alınan bakanlar kurulu kararının kimlere uygulanacağını sorarak, “güneyden günü birlik gelen turistlere de mi uygulanacak?” diye sordu. Orhan Tolun, Kıbrıslı biri gelip gittiğinde de mi bu karar uygulanacak diye sorarak, “bir karar çıkarırlar ama ne yapacaklarını kendileri de bilmezler” dedi. Tolun, nasıl ki deprem sonrası yasa yapıp vatandaştan para kesmeye çalıştılar, bu da onun gibi bir şeydir. Vatandaşın güveni yoktur” dedi

 Tolun, bu işte uluslararası bir şirketin olacağını ifade ederek, “bize sorulmadan bu gibi kararların alınması bizi rahatsız ediyor” dedi. Tolun, devlet güvencesi derken bunun neyin güvencesi olduğunu sorarak, bu konunun maliyeti artıracağını, özellikle günü birlik buraya gelen turisti engelleyeceğini, bu nedenle taraf olmadıklarını söyledi

 Orhan Tolun, kararın bir önceki 2017 yılındaki karara atıfta bulunduğunu belirterek, bunun da herkesi kapsadığını kaydetti

 Tolun, 2017 yılındaki kararın vatandaşı da kapsadığına dikkat çekerek, “biz turist ararız günü birlik bile olsa getirelim, onu da mı engelleyecekler” diyerek tepki gösterdi. Tolun, kime ne yarar sağlayacağını bilmediğimiz bir kararın söz konusu olduğunu belirtti.

 

 Yeni Bakış

 KITSAB Başkanı Orhan Tolun, KKTC’yi ziyaret edecek olanların sigortalanması konusunun eskilere dayandığını, 2017 yılında bu konuda karar olduğunu, ancak halkın tepkisinden dolayı uygulanmadığını söyledi. Tolun, yeni kararda, sigorta şirketinin kendisinin seçeceği bir şirketle faaliyetinden bahsedilmekte olunduğunu ifade ederek, bunun birileri tarafından hükümet ortaklarına getirilen ve bakanlar kurulu kararı çıkarılan bir konu olduğunu söyledi. Tolun, bu konuyla ilgili kendilerine de teklifte bulunulduğunu belirterek, daha sonra KITSAB’ın bu işin içine olmadığının ortaya çıktığını kaydetti.

 

“Avrupa ülkelerinin bile çok azı sigorta ister”

Tolun, hükümet ortaklarının kendi başlarına bir şeyler yapmakta olduklarını dile getirerek, sigortası olmayan birisinin buraya geldiğinde sigorta talep edilmesinin normal olduğunu belirtti. Tolun, ancak bizlerin Türkiye’ye gittiği zaman sigorta sorulmadığını hatırlatarak, Avrupa ülkelerinin de çok azının sigorta istediğini söyledi. Tolun, burada kendilerini rahatsız edenin bir şey yapılırken kendilerine sorulmaması olduğunu belirterek, “bize sorulmadan bizimle ilgili kararlar alınır” dedi.

 

“Vatandaşın güveni yoktur”

Tolun, alınan bakanlar kurulu kararının kimlere uygulanacağını sorarak, “güneyden günü birlik gelen turistlere de mi uygulanacak?” diye sordu. Orhan Tolun, Kıbrıslı biri gelip gittiğinde de mi bu karar uygulanacak diye sorarak, “bir karar çıkarırlar ama ne yapacaklarını kendileri de bilmezler” dedi. Tolun, nasıl ki deprem sonrası yasa yapıp vatandaştan para kesmeye çalıştılar, bu da onun gibi bir şeydir. Vatandaşın güveni yoktur” dedi.

 

“Bize sorulmadan bu gibi kararların alınması bizi rahatsız ediyor”

Orhan Tolun, “Şeker Sigorta’nın yabancı bir şirkete alım garantisi verip milyonlarca dolara varan rakamlarla bir şekilde ödeme yapması mı planlanır” şeklinde söylemlerle ilgili ise, tüm bunların hükümete güvensizlik olduğunu, kimin nerden menfaat sağlayacağının bilinmediğini kaydetti. Tolun, bu işte de uluslararası bir şirketin olacağını ifade ederek, “bize sorulmadan bu gibi kararların alınması bizi rahatsız ediyor” dedi. Tolun, devlet güvencesi derken bunun neyin güvencesi olduğunu sorarak, bu konunun maliyeti artıracağını, özellikle günü birlik buraya gelen turisti engelleyeceğini, bu nedenle taraf olmadıklarını söyledi.

 

“Kime ne yarar sağlayacağını bilmediğimiz bir karar”

Tolun, ülkenin pahalı olduğuna dikkat çekerek, ucuzlatmak için acenteler olarak zaten uğraştıklarını belirterek, “günü birlik gelene sigorta isterseniz, sınırlarda bununla uğraşılacaksa ben soruyorum, pandemi dönemindeki zorluklara mı döneceğiz?”

Orhan Tolun, yasanın herkesi kapsadığını ifade ederek, kararın bir önceki 2017 yılındaki karara atıfta bulunduğunu, bunun da herkesi kapsadığını belirtti.

Tolun, 2017 yılındaki kararın vatandaş da kapsadığına dikkat çekerek, “biz turist ararız günü bitlik bile olsa getirelim, onu da mı engelleyecekler” diyerek tepki gösterdi. Tolun, kime ne yarar sağlayacağını bilmediğimiz bir kararın söz konusu olduğunu belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam