DOLAR 32,3636 -0.38%
EURO 34,7567 -0.19%
GBP 40,5432 -0.45%
ALTIN 2.393,90-1,17
BITCOIN 19104143,13%

Boğaz ağrısını doğal yollarla tedavi

ABONE OL
30 Mayıs 2018 11:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Tıp dilinde boğaz ağrısı “farenjit” olarak adlandırılan, bademcikler, yutak, geniz ve ağız boşluğunun iç kısmının bir enflamasyonudur. Boğaz ağrısı çocuklarda, özellikle 4-7 yaş aralığında görülür.

Eğer enflamasyon bademcikleri de kapsıyorsa, 

bu duruma “Tonsillofarenjit” (bademcik iltihabı) da denir.

Bu yazıda boğaz ağrısı nedenleri, evde doğal tedavi yöntemleri ve hızlı bir şekilde boğaz ağrısından nasıl kurtulacağınıza dair sizi aydınlatan bilgiler bulacaksınız.

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Evde Tedavi Yöntemleri

Boğaz ağrısını gidermek için, aşağıdaki doğal ve bitkisel tedavi yöntemlerinden birini seçin ve yönergelere göre uygulayın. En kısa sürede iyileşmeye başladığınızı göreceksiniz.

1. Tuzlu Su Gargarası

Bu yöntem boğazdaki iltihaplanmayı ve ağrıyı azaltmak için çok etkilidir. Sıcak tuzlu su, boğazdaki tahrişi kötüleştiren kuruluğu önlemek için boğaza nem katar.

2. Papatya Çayı

Boğaz ağrısı semptomlarını azaltan, antibakteriyel ve analjezik etkisinin olduğu ispatlanmıştır. Papatya çayı ayrıca, kaygı bozukluğunu gidermek ve sakinlik duygusu yaratmak için iyi bir bitkisel çözümdür.

3. Bal

Harika tadı çok iyi biliniyor. Bunun yanında enfeksiyonlarla mücadele kabiliyetini de duymuşsunuzdur. Boğaz ağrısı tedavisinde çok etkilidir. 

Boğaz ağrısından kurtulmanıza yardımcı olur.

Elma sirkesi ve ılık su ile birleştirildiğinde bal en etkili ev ilacıdır. 

Elma sirkesinin, bakterileri etkili bir şekilde öldürebilecek yüksek asidite etkisi vardır.

4. Kırmızı Biber

Kapsaisin adı verilen 

kimyasal bileşik, ağrı sinya-lini beyninize ileten P 

maddesini engelleyerek 

ağrıyı dindirmeye yardımcı olur.

5. Hidrojen Peroksit Gargarası

Hidrojen peroksit, boğaz ağrısı yapan bakterilerle savaşmada etkilidir.

6. Karbonat

Boğaz ağrısına neden olan mikroplarla savaşan antibakteriyel bir maddedir. Hafif alkalin yapıdaki pH’ı boğazdaki şişmiş dokuları yatıştırır.

7. Limon Suyu

Limon suyu içmek, boğaz ağrısı tedavisinde etkili başka bir doğal çözümdür. Limon suyu, boğazdaki iltihaplanmayı azaltan antioksidanlar açısından zengindir. Ayrıca boğaz ağrısının iyileşmesini sağlayan C vitamini içerir.

8. Hatmi Kökü

Hatmi kökü, müsilaj adı verilen, yutulduğunda boğazı kaplayarak yağlanmasına yardımcı olan bir madde içerir. Bu bitkinin kökü rahatsızlık ve boğaz ağrısından kurtulmak için bazı pastil tiplerinde bulunur.

9. Meyan kökü

Meyan, çeşitli hastalıkların doğal tedavisi olarak kullanılan bir bitkidir. Meyan kökü analjezik özelliklere sahiptir ve boğaz ağrısına iyi gelir.Boğaz ağrısıyla birlikte görülen tahrişi, şişmeyi azaltan anti-inflamatuar ve anti-viral özellikleri vardır. Ayrıca boğazdaki mukus zarlarını yatıştırır.

10. Hindistan Cevizi Yağı

Diğer güzellik faydalarının yanında, hindistan cevizi yağının, ağrı kesici ve iltihap önleyici özelliği vardır. Bu yağdan içtiğinizde boğazı yumuşatır ve ağrıları gidermeye yardımcı olur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam