DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
GBP 41,0337 -0.05%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21578780,12%

Karaciğeri temizleyen süper yiyecekler

ABONE OL
28 Mayıs 2018 10:04
2

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Ayrıca vücudun diğer bölgeleri için de gerekli kimyasalların salgılanmasından sorumludur. 

Sağlıklı bir karaciğer kan dolaşımını düzenleyerek zararlı kan toksinlerini ortadan kaldırır ve sindirim sırasında bağırsak tarafından emilen besinleri vücutta kullanılabilir formlara dönüştürür. Ayrıca demir, glikoz ve bazı vitaminleri depolar.

Karaciğer aynı zamanda insülin, hemoglobin ve diğer hormonları parçalamaktan da sorumludur.

Karaciğer birçok aktiviteyi gerçekleştirerek vücudu sağlıklı tutmaya yarar. Sağlıksız beslenme koşulları, kötü yaşam tarzı, ağır işler karaciğeri olumsuz etkileyebilmektedir.

Karaciğerin temizlenmesi için birçok gıda etkili olabilmektedir. Ayrıca karaciğeri sağlıklı tutmak için gerekli yöntemleri uygulamak da fayda sağlar.

Karaciğeri ne temizler – İşte sizlere karaciğeri temizleyen doğal ve bitkisel takviyeler;

1. Sarımsak

Sarımsak karaciğeri temizleyen harika bir besindir. Toksinleri dışarı atmaya yarayan karaciğer aynı zamanda enzimler için de fayda sağlıyor. 

Sarımsak aynı zamanda karaciğerde oluşan toksik hasar temizlenmesi sürecine de yardımcı olan alisinin ve selenyum adlı iki  doğal bileşik içermektedir.

Sarımsak karaciğerin işleyişini engelleyen kolesterol ve trigliserid seviyelerini azaltmaya yarar.

2. Greyfurt

C vitamini, pektin ve antioksidanlar açısından zengin olan greyfurt karaciğerin doğal olarak temizlenme sürecine yardımcı olur.

3. Pancar

Pancar karaciğerin temizlenmesinde ve fonksiyonlarını yerine getirmesinde etkili olan başka bir güçlü yiyecektir. Flavonoidler ve beta karoten açısından zengin olan pancar karaciğer fonksiyonlarını geliştirmeye yardımcı olur. Ayrıca pancarda doğal kan temizleyiciler de bulunmaktadır.


4. Limon

Limon içerdiği antioksidan nedeniyle detoksifikasyon ve karaciğerdeki enzimleri temizlemeye yardımcı olur.

Ayrıca limon yüksek miktarda C vitamini de içermesi nedeniyle karaciğerdeki enzimlerin sindirilmesine de yardımcı olur. Limon aynı zamanda karaciğer tarafından mineral emilimini artırmaya da yardımcı olur.


5. Yeşil Çay

Günlük olarak yeşil çay içerek vücudunuzu sulu tutabilirsiniz, toksinler ve yağların dışarı atılmasına yardımcı olabilirsiniz.

2002 yılında Uluslararası Obezite Dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre, yeşil çayda bulunan kateşinlerin lipid katabolizmasını uyarmaya yardımcı olduğu bulunmuştur. Bu da karaciğerde yağ birikimini önlemeye yarar.

6. Avokado

2000 yılında Avokado Amerikan Kimya Derneği tarafından yayınlanan bir çalışmaya göre avokado karaciğerdeki hasarı azaltmaya yarayan güçlü kimyasallar içerir. Karaciğer tarafından ihtiyaç duyulan bileşikler açısından zengin olan bu meyve karaciğerin düzgün çalışmasına ve zararlı toksinlerin temizlenmesine yardımcı olur.


7. Zerdeçal

Karaciğeri temizleyen etkili bir başka popüler yöntem ise zerdeçal kullanmaktır. Zerdeçal aynı zamanda yağ sindirimi için vücudun çalışmasını da geliştirir.

8. Elma

Elma karaciğeri temizleyen besinler arasındadır. Günde 1 elma yemek karaciğer sağlığını korumanın önemli bir sırrıdır. Elmada bulunan pektin karaciğeri çalıştırarak liflerin çözünmesine ve kolesterole neden olan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Ayrıca elma kanserojen ve diğer toksinleri temizlemeye yarayan besinler de içerir.


9. Ceviz

Amino asit ve L-arginin açısından zengin olan ceviz de karaciğeri temizleyen besinler arasında yer almaktadır. Ceviz ayrıca glutatyon ve omega-3 yağ asitleri sayesinde karaciğeri temizlemeye de yardımcıdır.


10. Brokoli tüketin

Diyetinize brokoli dahil etmek doğal yollarla karaciğer temizleme sürecini desteklemeye yardımcıdır. Glukosinolatlar açısından zengin olan brokoli kanserojen ve zararlı toksinleri temizlemeye yardımcı olur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam