DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
GBP 41,0337 -0.05%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21572591,06%
“Asgari ücret geçim ücreti olmaktan çıkmalıdır”

“Asgari ücret geçim ücreti olmaktan çıkmalıdır”

KTAMS Başkanı Güven Bengihan Meltem Sakin ile sundukları Yeni Bakış Web TV’de yayınlanan “ Sendikal Vizyon” programında yaptığı açıklamada, hayat pahalılığının her 6 ayda bir kamu görevlilerine ve emeklilere veriliyorsa asgari ücretle geçinmek zorunda olanlara da verilmesi gerektiğini söyledi

ABONE OL
20 Nisan 2023 08:31
“Asgari ücret geçim ücreti olmaktan çıkmalıdır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeni Bakış

KTAMS Başkanı Güven Bengihan Meltem Sakin ile sundukları Yeni Bakış Web Tv’de yayınlanan              “ Sendikal Vizyon” programında yaptığı açıklamada yasal olarak nasıl ki hayat pahalılığının her 6 ayda bir kamu görevlilerine ve emeklilere veriliyorsa asgari ücretle geçinmek zorunda olanlara verilmesi gerektiğini söyledi. KTAMS Başkanı Bengihan , yasayla böyle bir zorunluluğunun olduğunun bilinmesi durumunda asgari ücret ile ödenecek olan çalışan da ,  acaba ben hayatın pahalılandığı oranda  ben alım gücümü koruyabilecekmiyim gibi bir derdi olmayacak dedi. Bengihan , bu durumda İşverenlerinde hesabını ve kitabını yaparak planlı ve programlı bir şekilde adımını atması gerekeceğini söyledi. KTAMS Başkanı Güven Bengihan  , bununla birlikte  asgari ücretin hayat pahalılığının üzerinde bir artış öngörülüyorsa asgari ücret tespit komisyonun toplanmasının doğru olduğunu düşünmekte olduğunu ifade etti.  Bengihan , Asgari Ücretin geçim ücreti olmaktan çıkması gerektiğini vurguladı.  Asgari ücretlinin şu anda net  11.800 TL lira almakta olduğuna dikkat çeken Bengihan , bu aldığı parayla geçinmesi mümkün değildir dedi. KTAMS Başkanı Güven Bengihan , Asgari Ücret alan insanların insanca , insanlık onuruna yakışır bir şekilde geçindiğini söyleyemeyiz dedi.   Bengihan , Asgari Ücret  KTAMS’ın yapmış olduğu açlık sınırının 1047 TL altında kaldığını söyledi. Bengihan , Asgari Ücret yasasında insanlık onuruna yakışır 4 kişilik bir ailenin sağlıklı bir biçimde beslenebilmesi , sosyal yaşantısını o yönde sağlayabilmesine yönelikte gerekli açıklamalar yapılmakta olduğuna dikkat çekti.  KTAMS Başkanı Güven Bengihan ,bu düzenlemeyi maalesef yerine getirmiyorlar dedi.

“Sermaye kesimi asgari ücret artsın dediğimizde bizlere yönelik büyük bir saldırı var”

Bengihan , bizim ülkemizde özel sektörde de ister yirmi senelik olun,  ister otuz senelik olun Asgari ücret sanki işe başlayan yeni memurla , otuz senelik memur da ayni maaşı aldığını belirtti. Bengihan , bu ülkede Lise mezunuda asgari ücreti alır  , Üniversite mezunuda asgari ücreti alır dedi.                   KTAMS Başkanı Güven Bengihan , asgari ücretin  işe yeni başlayan , hiçbir tecrübesi ve ek özelliği olmayan bir kişinin alması gerekir dedi. Bengihan ,  bizim ülkemizde asgari ücreti bütün emekçilere vermeyi  ve  yeterli olduğunu söyleyen insanların var olduğunu kaydetti. Bengihan , biz asgari ücret artsın dediğimizde de maalesef bizlere yönelik büyük bir saldırı var ifadelerini kullandı. Bengihan , “Asgari Ücret tekrardan güncellenmelidir alım gücü korunmalıdır  “ demeleri halinde direk sermaye kesiminin “o zaman işçi durdurucağız” biz diye tehditlerine başlar dedi.

“Asgari ücret belirlenirken açlık sınırının baz alınmaması gerekir”

 

Bengihan , Açlık sınırının 13.347 TL, Asgari Ücretin net ise 11.800 TL olduğunu  aradaki fark 1247 lira dedi. Bengihan,  asgari ücretin 4 kişilik bir ailenin zorunlu gıda harcamasını bile karşılamadığına dikkat çekti. Bengihan , Asgari ücretlinin bu şartlarda aç yaşamak zorunda bırakıldığını ve yeterli gıdasını alamadığını söyledi. Bengihan , asgari ücret belirlenirken açlık sınırının baz alınmaması gerektiğini söyledi.  Bengihan , Asgari ücretin zorunlu gıda harcamasını karşıladığının göstergesidir dedi.

“En çok üyeye sahip sendika ünvanı KTAMS’ta”

KTAMS olarak en çok üyeye sahip sendika ünvanının kendilerinde olduğunu açıkladı.  Bengihan , bununda  çalışanların KTAMS’a duyduğu güvenin ve sendikalarının koyduğu emek ve mücadelenin ürünü olduğunu söyledi.  Bengihan söz söylemeden öte icraat yapmak lazım “çok söz az iş değil”  kendilerinde “çok iş az laf “ bakış açısıyla hareket ettiklerini söyledi.   Biz yapmayacağımız işlerin sözünü vermeyiz diyen Bengihan , KTAMS olarak siyaseten de siyasetçiler gibi popülizm yapmayız dedi.   Bengihan , kamu görevlileri yasası , Anayasa , Sendikalar Grev ve Referandum yasası , İş yasası , Kamu Sağlık çalışanları yasası , gibi bir çok çalışanı ilgilendiren ve onların anayasası gibi olan bu yasalara hakim , bilgi ve kurumsal hafıza noktasında da  hakim olan sorumlu sendika  bilinciyle hareket eden bir örgüt olduklarını kaydetti.  Bengihan , kendilerine güvenen tüm üyelerine teşekkür etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam