DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2075200-1,31%

Araç kurtarmaya gitti; Aracına 2 el kurşun yedi

ABONE OL
27 Aralık 2016 09:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gamze PİR BAYKUR

Yeni Boğaziçi bölgesinde faaliyet gösteren “Sky Venüs” isimli otelin sahibi Turgut Çavlan, önceki gün otelin deniz sahilinden jip aracıyla geçtiği için Üstün Dedeoğlu’na ait araca 2 el ateş ettiği iddiasıyla tutuklandı. “Meskun mahalde ateş açmak” ve “Kasti hasar” suçlamalarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Çavlan, tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Şüpheli olarak tutuklandı…

Meselenin tahkikat memuru Löğmen Yücetürk, 25 Aralık tarihinde Yeni Boğaziçi bölgesinde Sky Venüs Otelin deniz sahilinde kuma batan bir jip aracı çekmek için EF 609 plakalı jip aracı ile oraya gelen Üstün Dedeoğlu’nun aracına av tüfeği ile 2 el ateş açıldığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak Üstün Dedeoğlu’nun polise gelerek şikayetçi olduğunu belirten Yücetürk, müşteki Dedeoğlu’nun, EF 609 plakalı aracı ile kuma batan aracı kurtardıktan sonra Sky Venüs Otel’e yaklaşık 100 metre uzaklıktaki toprak yol içerisinde arkasından gelen diğer aracı beklemek için sahil kenarında durduğunu belirtti.  Yücetürk, müşteki Dedeoğlu’nun sahilde beklediği esnada otel tarafından 40 yaş üzeri, uzun boylu, üzerinde kargılık bulunan ve elinde av tüfeği olan bir erkek şahsın koşarak kendilerine doğru geldiğini, üzerine tüfeği doğrultması sonucu aracına binerek oradan uzaklaştığı esnada 2 el tüfek sesi duyduğunu ve aracının sol yan camı ile kaportasına av tüfeği saşmalarının geldiğini ve aracının hasara uğradığını söylediğini belirtti. Mesele ile ilgili yapılan soruşturmada zanlı Turgut Çavlan’ın şüpheli görülerek tutuklandığını belirten Yücetürk, zanlı Çavlan’ın  adına kayıtlı olan ve sahibi olduğu Sky Venüs Otelin 701 nolu dairesinde bulundurduğu av tüfeği, kargılık ve av tüfeği fişeklerinin bulunarak emare alındığını açıkladı.

Zanlı “Konu suçları ben işlemedim” dedi, müşteki ise zanlıyı teşhis etti…

Polis Memuru Löğmen Yücetürk, zanlı Turgut Çavlan’ın  açık bir ifade vererek konu suçları kendisinin işlemediğini, o esnada otelde bir doğum günü partisi olduğunu ve kendisinin de partide olduğunu, otelden dışarıya hiç çıkmadığını beyan ettiğini ancak  ayni gün Adli Şubede bir tanıtma merasimi yapıldığını ve müşteki Üstün Dedeoğlu’nun, zanlı Turgut Çavlan’ı teşhis ettiğini açıkladı. Olayda kullanılan 2 adet av tüfeği fişenkinin boş kartuşlarının arandığını belirten Yücetürk, havanın kararmasından dolayı detaylı bir arama yapılamadığını söyledi.  Yücetürk, yine mesele ile ilgili olarak yapılan soruşturmada olay günü otelde 2 ayrı parti olduğu ve orada yaklaşık 30 civarında kişi olduğunu tespit ettiklerini belirterek, henüz konu kişilerin ifadelerini temin edemediklerini söyledi.

Emareler incelemeye gönderilecek…

Emare olarak alınan av tüfeği, kargılık ve fişenklerin balistik incelemeye, olay yerinde tespit edilen ayak izleri ile zanlının giymekte olduğu ayakkabıların birlikte iz incelemesine gönderileceğini ifade eden Polis Memuru Löğmen Yücetürk, ayrıca olay yerinin detaylı bir şekilde aranması gerektiğini belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Yücetürk, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Turgut Çavlan’ın tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam