DOLAR 32,3308 0.24%
EURO 35,0950 -0.11%
GBP 40,9887 -0.08%
ALTIN 2.299,981,00
BITCOIN 22857151,16%
Akşener, masaya dönüş şartını açıkladı

Akşener, masaya dönüş şartını açıkladı

ABONE OL
6 Mart 2023 16:00
Akşener, masaya dönüş şartını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Millet İttifakı bugün ortak cumhurbaşkanı adayının ismini açıklamaya hazırlanırken, aday olacak isim konusuna itirazı nedeniyle masadan kalkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, masaya dönmek için şart koştu.

Akşener, adaylık için taleplerinin kabul görmesi durumunda masaya dönebileceğini söyledi.

Gazeteci Sevilay Yılman Habertürk TV yayınında, Meral Akşener ile görüşmesini anlattı.

Yılman, Akşener’in “Olayların bu noktaya gelmesini istemezdim. Gelinen nokta benim yüzümden değil. Ben kişisel çıkarlarım, partimin ikbali için hiç kimseyle pazarlık yapmadım. Eğer öyle bir şey düşünüyorlarsa gelip evimi taşlasınlar.” dediğini aktardı.

Sevilay Yılman’ın aktardığına göre Akşener, sözlerinin devamında masaya dönme şartını da şöyle açıkladı:

“Masadan ben kalkmadım, kaldırıldım. 'Biz bu seçimi almalıyız.' dedim. Almak için de araştırma şirketlerinin yaptığı iki ismi koydum. Biri Ekrem İmamoğlu biri Mansur Yavaş. 'Bu seçimi kazanmak istiyorsak bunlardan biriyle yola çıkmalıyız.' dedim. 'Kim olursa olsun biz bütün gücümüzle varız.' dedim. Masa ya da Kemal Bey benim değil milletin istediğine olur derse hiç sektirmeden, gurur yapmadan o masaya geri dönerim. Yapılan anketlerde bu iki ismin karşılığı benden de Kemal Bey'den de diğer isimlerden de çok yüksek. Son toplantıdan çıktığım ana geri dönerim. Yeter ki seçimi alalım. Yeter ki Erdoğan’ı gönderelim.”

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün yaptığı açıklamada, 6'lı masayı oluşturan diğer 5 partinin Kılıçdaroğlu'nu aday olarak belirlediğini ancak bunu kabul etmeyeceklerini belirtmişti. Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "aday olun" çağrısı yapmış, iki isim bu teklifi reddetmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam