DOLAR 32,5495 0.01%
EURO 34,9350 0.23%
GBP 40,7268 0.32%
ALTIN 2.425,560,11
BITCOIN 2062849-4,14%
İmamoğlu ve Yavaş’tan sürpriz ziyaret: Akşener’den bu kez “cumhurbaşkanı yardımcısı” olun teklifi

İmamoğlu ve Yavaş’tan sürpriz ziyaret: Akşener’den bu kez “cumhurbaşkanı yardımcısı” olun teklifi

ABONE OL
6 Mart 2023 16:00
İmamoğlu ve Yavaş’tan sürpriz ziyaret: Akşener’den bu kez “cumhurbaşkanı yardımcısı” olun teklifi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, altılı masadan kalkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.

İYİ Parti Genel Merkezi'nde yaklaşık 15 dakika süren görüşmenin ardından iki başkan gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, ''Bugün bu ziyaretimizi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bilgisi ile gerçekleştirdik. Biz Türkiyemizin depremle birlikte zor günler geçirdiğini ve milletimizin geleceği için de altılı masanın önemli olduğunun bilincindeyiz, bu yüzden de bugün buradayız.'' dedi.

Yavaş ise ''Bizler Millet İttifakı'nın belediye başkanlarıyız. Önümüzde seçim var ve milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Tekrar bir araya gelinmesi arzusu milletimizin arzusuzdur. Bizde bugün bunun için bir araya geldik.'' ifadelerini kullandı.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu (solda), İYİ Parti Genel Merkezi'nden ayrıldı. Yavaş ve İmamoğlu, burada açıklamalarda bulundu.

AKŞENER'DEN "CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLMA" TEKLİFİ

İki başkanın ardından bir açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Her iki belediye başkanımıza cumhurbaşkanının yetkili icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olma önerisi iletilmiştir. Genel başkanımız, sayın Kılıçdaroğlu'na da bu öneriyi iletecektir." dedi.


İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulundu.

AKŞENER MİLLET İTTİFAKI TOPLANTISINA KATILACAK MI?

Millet İttifakı bugün cumhurbaşkanı adayını açıklayacak. Saat (Türkiye saatiyle) 14.00’te yapılacağı açıklanan toplantının saati 15.00’e alındı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in toplantıya katılma olasılığı gündemde.

Toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanması bekleniyor.

Ardından; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak isimlerinin açıklanabileceği iddia ediliyor.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 3 Mart'ta yaptığı açıklamada, 6'lı masayı oluşturan diğer 5 partinin Kılıçdaroğlu'nu aday olarak belirlediğini ancak bunu kabul etmeyeceklerini belirtmişti. Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "aday olun" çağrısı yapmış, iki isim bu teklifi reddetmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam