DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
GBP 41,0337 -0.05%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21516302,02%

Yusuf Kısa yazdı: “Süt yoksa Bira için”

ABONE OL
25 Ağustos 2017 07:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Bugün köşe yazımızın başlığında yer alan anomalı bugüne kadar ülkemiz habercileri tarafından çok haberleştiirildi ve değerli köşe yazarları tarafından defalarca kaleme alındı. Bu konuya bir kez daha parmak basmaktaki kastımız ise önümüzün bayram oluşu ve son bir haftadan beri bu ülke insanının Yeni Bakış aracılığıyla kamuoyuna yansıyan feryatları.

*****

Ülkeyi yönettiğini iddia edenlerle Ada’nın Kuzeyin’de yaşam savaşı veren insanların aynı dünyanın insanaları olmadıkları sanıırım gelinen aşamada yadsınamaz bir gereçek. Değerli siyasilerimizin(İktidardan söz ediyoruz) sürekli pozitif anlamda verdikleri demeçleri bu ülke dışından duyan birisi (Hatta farklı Galaksilerden) KKTC’yi bir refah, huzur ve güllük gülistanlık bir ülke sanacaklar.

******

Beyfendiler sürekli bir algı operasyonuyla ülke insanına olmayan bir şeyi varmış gibi dayatıp onu yaşam şekliymiş gibi pskolojik bir oyun oynamakta. Oysa fotoğraf onların Foto Shop’layıp piyasaya sürdüklerinin tam aksı. Üç beş gün sonra bu ülke insanı da tüm Müslüman alemle birlikte Kurban Bayramını kutlayacak. Kutlayacak da nasıl kutlayacak?. Biraz bunu açalım.

****

Hükümetin Asgari Ücreti 16’ı aylık görev süresi içinde üç kez artırdığıyla övünmesine bakmayın. Ülkede Asgari Ücretle geçinmek zorunda olan kesimlerin hepsi de İLO verilerine göre Açlık sınırının altında yani kaba tabirle ölmemmiş ancak can çekişmekte. Bundan 10-15 yıl öncesine kadar bir cazibe merkezi olan Devlet Memurluğu ise gelinen bu aşamada yerlerde sürünmekte.

*****

Kısaca KKTC’nin bugün içinde bulunduğu çıkmaz ve açmaz, her geçen gün bir kanser kıvamında vatandaşı içten içe kemirip hızla sonunu hazırlamakta. KKTC bir Turizm adası dendi turizmin içinde bulunduğu durum ortada. KKTC bir Eğitim adası olarak nitelendirildi, Türkiye de dahil 3’ncü ülkelerden buraya okumaya gelen öğrenci sayıları her geçen yıl biraz daha azaltmakta.

*****

Gelinen aşamada eğri oturup doğru konuşmamız gerekirse düşünün inasnoğlunun sağlıklı yetişmesi için temel gıdaların en başında gelen Sütün KKTC mmarketlerinde fiyatı 4 TL 25 kuruş. Biraz kafayı çekip serinleyelim hatta günlük stres ve yorgunluğumuzu üzerimizden atalıp diye tüketebileceğimiz Biranın şişesi de 4 TL 25 kuruş. Gerisini varın siz düşünün.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam