DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 2065407-0,52%

Yusuf KISA yazdı:

ABONE OL
30 Ekim 2017 08:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Avukat Savaş Atakan’ın Partisi UBP’den bu dönem milletvekilliğine aday olma yönünde yanıp tutuştuğunu öğrendik. Yakışır! Yıllardan beri ülke insanının sermayeyle bir olup kanını emen, hacizler ve icralarla süründüren bu değerli avukat aday olmayacak da kim aday olacak?.

***

Aslında Savaş Atakan’a yukarıda saydığımız yaşattığı binlerce insan oy verse Atakan’ın bırakın milletvekilliğini bu ülkenin başına başbakan olacağını bile söylemek mümkün. Yıllardır insanımızı yolunacak kaz görmekten öte bir amacı olmayan bu zatın eline düşen herhangi bir gariban bir daha belini düzeltemiyor. Aslında Atakan UBP’nin tam da aradığı cinsten bir isim.

***

Başbakan Özgürgün zaten yıllardır arkadaşı olan bu “Değerli” şahsiyeti bu dönem kontenjanından mı gösterir, ilk sıraya mı yerleştirir ne yapıp edip mutlaka milletvekili seçtirmeli, çünkü bu halkın Savaş Atakan gibi kan emicilere ihtiyacı var. UBP’nin siyasi arenada halkına yaptıklarının aslında bir kopyası Savaş Atakan’ın da hukuksal anlamda ülke insanına bakışı.

***

Vatandaşı sürekli yolunacak bir kaz olarak görmek ana hedef olacak. Acıma veya vefa duygusu diye kavramları ajandadan kaldırıp başarıya giden yolda babanın oğlu olsa gözyaşına bakmamak birinci ilken olacak. UBP’nin ana prensipleri bu e bu prensiplere sahip bir partiye de elbet Savaş Atakan ve benzerleri yakışır.

***

Tahsin Ertuğruloğlu, Kemal Dürüst, Ersan Saner, Zorlu Töre, Sunat Atun, Hüseyin Özgürgün bu isimler değil mi yaptıkları her icraatın altından pis kokular çıkmasına neden olanlar ?. Bu isimler değil mi bu ülkenin öz değerlerini sermayeye peşkeş çekip ardından da vatan millet nutukları atanlar?. Bu isimler değil mi pisliklerini ortaya dökenleri Rumcu ilan edenler?.

***

Ocak 2018 seçimleri çok önemli bir viraj olacak Kıbrıs Türkü için. Bu seçimler sonucu halk ya bu kör yiyicileri tarihin çöplüğüne gönderecek ya da ülkenin kanını sonuna kadar emmelerine imkan tanıyacak. Bu değerli efendileri şimdilerde ciddi anlamda bir telaş aldı. Gelen haberler her zaman olduğu gibi UBP’de herkesin bir birinin kuyusunu kazmaya başladığı yönünde. Siz bakmayın “Gezici” anketinde UBP’nin yükselişte olduğuna, bu tamamen bir algı operasyonu ve insanların beynine UBP’nin önde olduğu enjekte edilip oy kazanılmaya çalışılıyor.

***

Aslında film halka sunulduğundan çok farklı. Parti içinde gerek eski ağır toplar olsun gerekse bugün belli bir tabanı arkasına alıp “Horozlanan” vekiller söz konusu. Kısaca UBP öyle yansıtıldığı kadar ne güçlü ne de kendinden emin. Geçtiğimiz gün Yeni Bakış’ta yer alan bir haberde çok değerli bir ekonomistimiz Özgürgün’ün bütçeyi geçiremeyeceğini anlayınca Tufan Erhürman’ın “Hodri meydanına” evet demek zorunda kaldığını belirtti. Yani durum bu kadar kötü.

***

Tabii seçimlerde halkın önüne çıkmaya aday bir birinden “Değerli” şahsiyetler UBP ve Savaş Atakan’la kısıtlı değil. DP ve CTP’nin de önümüzdeki günlerde ismini açıklayacağı öyle kişiler söz konusu ki, aslında bu ülke için geçmişte yaptıklarından sonra insan içine çıkmaya bile yüzü olmaması gereken bu zatı muhteremler milletvekili adayı olarak yine halkımızın kapısını çalarak oy dilenecek. Bu isimleri de önümüzdeki günlerde kamuoyu önünde yaptıklarıyla deşifre edeceğiz.  

 

***

Bugünkü yazımıza değerli hukuk adamı Savaş Atakan’ın adaylığıyla söze başlamıştık onunla bitirelim. Atakan ve onun gibilerin bu halka sömürüden başka verebilecekleri tek bir şeyleri yok ve olamaz da, çünkü bu insanlar vatandaşı sadece ve sadece yolacak kaz olarak görmekte. Atakan’ın milletvekili adaylığına UBP’nin üye veya başkanı karar verecek olsa da bu şahsın milletvekili seçilmesi durumunda bunun bedelini halkın ödeyeceği unutulmamalı. Herkese güzel bir hafta dileklerimizle.   

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam