DOLAR 32,3485 0.24%
EURO 35,0799 -0.17%
GBP 40,8301 -0.5%
ALTIN 2.308,291,37
BITCOIN 22910033,30%
Yunanistan’daki tren kazasında Kıbrıslı öğrenciler Kipriano ve Anastasia kayıp

Yunanistan’daki tren kazasında Kıbrıslı öğrenciler Kipriano ve Anastasia kayıp

ABONE OL
5 Mart 2023 21:45
Yunanistan’daki tren kazasında Kıbrıslı öğrenciler Kipriano ve Anastasia kayıp
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yunanistan'da dün Larisa kenti yakınlarında yolcu treni ile yük trenin çarpıştığı kaza sonucu en az 43 kişi öldü, 72 kişi yaralandı. 20 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Yetkililer, Atina'dan Selanik'e giden trendeki yolcuların çoğunun, uzun hafta sonu karnavalını kutladıktan sonra evlerine dönen üniversite öğrencileri olduğunu açıklamıştı.

İKİ RUM ÖĞRENCİ KAYIP

Açıklanan 20 kayıptan ikisinin Yunanistan'da üniversite eğitim gören Kıbrıslı Rum öğrenciler olduğu kaydedildi.

Alithia gazetesi, kaybolanlardan birinin Avgoru sakini 23 yaşındaki hukuk öğrencisi Kiprianos Papayoannu diğerinin ise Baf sakini 24 yaşındaki diş doktorluğu mezunu olan ve Selanik’te lisans üstü eğitim gören Anastasia Adamidu olduğunu yazdı.

Gazete kayıp olan iki kişinin ailelerinin çocuklarını bulmak için dün Larisa’ya gittiklerini belirtti.

Habere göre Avgoru papazının oğlu olan Kiprianos Papayoannu, Selanik’teki Aristotelio Üniversitesi’nde hukuk öğrenimi görüyordu ve nişanlısı ile buluşmak için Atina’ya gidiyordu.


Yolcu treni ile yük treni, Larisa kentinin kuzeyindeki Tempi bölgesinde çarpıştı.

RUM YETKİLİLER ALARMA GEÇTİ

Atina’daki Rum Büyükelçisi Kiriakos Kenevezos dün Selanik’teki konsolosluk binasına giderek Kıbrıslı öğrencilerin bulunmasıyla ilgili çalışmaları koordine etti. Kenevezos yaptığı açıklamada kayıp olan kişileri bulmak için tüm gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

Selanik’teki Güney Kıbrıs konsolosluğunun ise kayıp olan öğrencilerin belirlenmesi çabalarında yaralıların götürüldüğü hastanelerle irtibata geçtiğini yazan gazete şu ana kadar herhangi bir sonucun da alınmadığını belirtti.

Gazete haberinde ayrıca Rum Dışişleri Bakanlığı'nın ilk andan itibaren Atina’daki büyükelçilik ve Selanik’teki konsoloslukla iletişime geçtiğini, bakanlıkta ise kriz masası oluşturduğunu yazdı.

Gazete aynı haberinin içerisinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in, tren kazası sonucu kaybolan Kıbrıslı öğrencilerin ailelerine devletin tüm imkanlarının sağlanması direktifini verdiğini yazdı.


Atina'dan Selanik'e gitmekte olan yolcu treninde 346 yolcu bulunuyordu.

RUM MECLİS BİNASINDA BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLİYOR

Diğer yandan Yunanistan’ın ulusal yas ilan ettiği 3 gün boyunca Rum Meclis binasındaki bayraklar yarıya indirilecek ve Meclis binası Yunan bayrağı renklerinde aydınlatılacak.

Kazanın ardından Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam