DOLAR 32,5305 -0.09%
EURO 34,9931 0.28%
GBP 40,7776 0.28%
ALTIN 2.426,450,15
BITCOIN 2097294-3,42%

Yük Gemsinin Karaya Oturduğu Bölgede İnceleme

ABONE OL
7 Ocak 2015 09:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, olay yerinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dinçyürek,  Marina isimli Togo bandıralı kuru yük gemisinin bir çimento fabrikasına ham maddeyi indirdikten sonra geçen sabah açıldığını, olumsuz hava şartlarından dolayı demir aldıktan sonra  gece yarısı   karaya oturduğunu belirtti.

Dinçyürek, geminin sahilden yaklaşık 20 metre içeride  kumluk bir alanda yere oturduğunu, geminin  kayaların da bulunduğu bölgede yaklaşık 10-15 derece yan yatmış durumda olduğunu, şimdilik tam yatmasının beklenmediğini dile getirdi.

En önemli sıkıntının gemide 80 tona yakın yakıt bulunması olduğunu söyleyen Dinçyürek,  yakıtın denize boşalıp kirlilik yaratması konusunda endişelerinin bulunduğunu, bu nedenle Kıyı Emniyeti ve Çevre Koruma Dairesi’nden bir çok ekibin bölgede olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve bu toplantıda eldeki imkanlar dahilinde   olası bir  sızıntı durumunda neler yapabileceklerini görüştüklerini söyleyen Dinçyürek, eldeki imanların en iyi şekilde kullanılması;  gerekirse ek tedbirler almak için bir toplantı daha organize ettiklerini, olası sızıntıya karşılık bölgedeki tesislerin imkanlarından da yararlanılabileceğini ifade etti.

Mevcut hava şartlarının  gemiye müdahaleyi, kurtarma çalışması yapmayı şu an için mümkün kılmadığını kaydeden Dinçyürek, “Hava şartları dikkate alındığında 24 saat belki 36 saat içerisinde gemiye müdahale edip kurtarma çalışması yapıp oradan denize geriye çıkılması söz konusu olabilir. Bunu takip edeceğiz, bununla ilgili çok net konuşmak doğru değil. Ulaştırma Bakanlığı, Kıyı Emniyet ve Limanlar Dairesi ile birlikte süreci takip ediyoruz” dedi.

Bakan Dinçyürek gemide 11 mürettebat bulunduğunu, herhangi bir yaralanma durumu olmadığını, sağlık durumlarının iyi olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam