DOLAR 32,3791 0.17%
EURO 35,0149 -0.22%
GBP 40,9692 0.16%
ALTIN 2.324,460,23
BITCOIN 2264305-0,79%
YRP’nin Kıbrıs’ın da aralarında olduğu taleplerini AK Parti kabul etti

YRP’nin Kıbrıs’ın da aralarında olduğu taleplerini AK Parti kabul etti

ABONE OL
24 Mart 2023 19:55
YRP’nin Kıbrıs’ın da aralarında olduğu taleplerini AK Parti kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Türkyie'de Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin  AK Parti, MHP ve BBP'den oluşan Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere gireceğini ve cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecini sonlandırdığını açıkladı.

Erbakan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine saat 12.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldiklerini söyledi.

Yeniden Refah Partisi'nin bu ittifak sürecinde başından beri talep ettiği prensipler noktasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile anlaşmaya, uzlaşmaya vardıklarını belirten Erbakan, partilerinin talep ettiği prensiplerin yazılı olduğu mutabakat metninin AK Parti ve Yeniden Refah Partisi Genel Sekreterleri tarafından imza altına alındığını kaydetti.

Fatih Erbakan, "Bu kararın alınmasında prensiplerimizin Cumhur İttifakı, AK Parti, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmiş olması kadar Cumhur İttifakı'nın karşısındaki bloğun ülkemize ve milletimize bir fayda getiremeyecek olması gerçeği çok önemli bir rol oynamıştır." dedi.

MUTABAKAT METNİNDE KIBRIS DETAYI

Erbakan, toplantı sırasında AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ve Yeniden Refah Partisi Genel Sekreteri Suat Pamukçu tarafından imzalanan metni gösterdi.

Metinde, "D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatına işlerlik kazandırılması ve diğer İslam ülkelerinin katılması ile önemli bir güç haline gelmesine çalışılacak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsız devlet statüsünün tüm dünyada kabulüne yönelik çalışmalar ve Kudüs ile ilgili kırmızı çizgiler gibi hususlarda azami hassasiyet gösterilecek." maddesi yeri alıyor.

Erbakan'ın lideri olduğu Yeniden Refah Partisi, geçtiğimiz günlerde AK Parti'nin ittifak teklifini reddettiklerini duyurmuştu. Fatih Erbakan ise cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıklamıştı.

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmak için AK Parti'ye 30 şart sunduğu, bunların arasında 6284 sayılı "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun"un kaldırılması, toplumsal cinsiyet eşitliğinden vazgeçilmesi, zinanın suç sayılması gibi hükümlerin yer aldığı iddia edilmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam