DOLAR 46,4959 0.04%
EURO 52,8362 -0.19%
ALTIN 5.993,71-2,43
BITCOIN 2771934-4.5099%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Yolsuzlukla yargılanan Netanyahu’nun ifade verme işlemi 98’inci duruşmada tamamlandı

Yolsuzlukla yargılanan Netanyahu’nun ifade verme işlemi 98’inci duruşmada tamamlandı

ABONE OL
24 Haziran 2026 19:04
Yolsuzlukla yargılanan Netanyahu’nun ifade verme işlemi 98’inci duruşmada tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yolsuzlukla yargılanan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ifade verme işlemi 98’inci duruşmada tamamlandı.

İsrail’in Yedioth Ahronoth gazetesi, Netanyahu’nun ifade verme işleminin, duruşmalardaki aksamalar nedeniyle bir buçuk yıl boyunca sürdüğünü aktardı.

Habere göre, İsrail Başbakanı duruşmada, davanın siyasi bir dava olduğunu ileri sürerek “Cehennem gibi yıllar yaşadım.” ifadesini kullandı.

İsrail devlet televizyonu KAN, Netanyahu’nun ifadesinin İsrail tarihindeki en uzun tanık dinleme duruşmaları olarak tarihe geçtiğini kaydetti.

Haberde, başta haftada 3 gün ve 6,5 saat olarak planlanan duruşmaların, “güvenlik, diplomatik ve sağlık” nedenleriyle sadece bir hafta bu plana uygun şekilde görülebildiği, ifade oturumlarının yaklaşık üçte ikisinin iptal edildiği, bazı oturumların ise yarım kaldığı belirtildi.

– Netanyahu yolsuzlukla yargılanıyor

İsrail Başbakanı, “1000”, “2000” ve “4000” dosya adıyla bilinen 3 ayrı yolsuzluk dosyası kapsamında “rüşvet, dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma” suçlamalarıyla yargılanıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, yolsuzlukla yargılanan Netanyahu’yu affetmesi için Kasım 2025’te de İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’a mektup göndermişti.

Netanyahu, daha önce af talebinde bulunmayacağını söylemesine rağmen yaklaşık 6 yıldır yargılandığı yolsuzluk davalarından affı için Herzog’a Kasım 2025 sonunda başvuruda bulunmuştu.

yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle